|
widzę ze jesteś na tym samym etapie co ja! wymień kable i daj znac czy tez sie to opłaca.
Ale moje pytanie jest aktualne czy ktoś jest zrobić Logi w okolicach Poznania? oczywiście dogadamy sie jakoś!
Przewody podciśnienia to nie drogi wydatek, zawsze się opłaca wymienić, stare po prostu pękają w rękach, możesz zrobić test jesli nie wierzysz. Jeśli turbo czyszczone, przewody ok, to albo grucha albo N75 albo nieszczelność w dolocie. Najlepiej logi, to Ci spece odpowiedzą co dokładnie jest nie tak. No, albo podmianka N75.
Ja mialem walnieta gruche (dziurawa) i N75 chodzil jak mu sie podobalo, no i dziure w wezyku od gruchy na dodatek, wielkości ziarnka ryżu.
a3-club.net/forum/showthread.php?t=52543 Green power
"Ptakiem Hermesa nazywają mnie, pożeram swe skrzydła by poskromić się"
przepraszam ze przerywam ale .. czym jest dokladnie notlauf .. ? To jest po prostu calkowita utrata mocy przy jakiejs predkosci ? A co do normalnego mulenia auta i lekkiego spadku mocy winny moze byc ten n75 ? Na poczatek wyczyszcze EGR
Kolego, EGR niedawno czyściłem i był jak na 180 000 km bardzo ładny. Jedyne co zauważyłem to , że chyba uszturbo poszły bo zaczyna lekko przepuszczać olej ale to chyba nie powód , żeby odebrało mi moc w autku. po czyszczeniu przejechałem jakies 5 tys. km i wszystko było ok.
tak sie składa że mam ten sam problem tzn. po przekroczeniu 130 km/h na 4 biegu wchodzi mi w typowy notlauf przy 5 biegu 150/h.
W pierwsze 3 biegi wcale nie wchodzi notlauf
Vag pokazał że do wymiany mam przepływomierz... na dniach spróbuje go odłączyć i zobacze czy przekrocze magiczną bariere.
Wężyki podciśnienia wymieniłem na nowe, wyczysciłem zaworek N75 ( nie podmieniałem jeszcze z N1no i bede szukał przyczyny. Bede informował na forum
![]()
Ile m przewodów podciśnienia jest potrzebne? Jest gdzieś na forum opis wymiany tych przewodów? po prostu nie chce wymienić tych od innych rzeczy przez przypadek...
Hmm przepływomierz wymieniałeś? droga rzecz żeby od tak sobie wymienić...
Ja wymieniłem wezyki ktore ida od Zaworka N75jeden do turbo chyba idzie o ile pamietam.
Przepływomierza jeszcze nie wymieniłem dopiero jutro mam zamiar odpiac go i zobaczyć czy przekrocze te predkosci, wiadomo autko bedzie mulowate ale bede wiedział na 100 % czy jest on do wymiany. Vag pokazał że jest a ja chce to sprawdzic ewentualnie spróbować przeczyscic jeśli bedzie brudny![]()
Gdzie znajdę przepływomierz? Hmm
Puki co zrobię logi bo każdy o to gnebi... 003 i 011 wystarczy czy inne tez zrobić?
zaraz za Filtrem powietrza
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)