Pokazane rezultaty 1 do 10 z 857

Temat: Ubezpieczenie auta

Hybrid View

Zbanowany Zbanowany
    Data dołączenia
    Apr 2012
    Miasto
    GDYNIA
    Auto
    AUDI A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU

Domyślny

Witam. Sprawa wygląda tak: A3 1.8T 1998r jest zarejstrowana na mnie (21 lat prawko od 3 lat) wspolwlaścicielem jest ojciec który ma maksmalne żnizki. Obliczałem juz na rózne sposoby i najtaniej wychodzi mi w Alianz 950 zł... Kuzyn na takich warunkach za 2.0 poj w Mondeo płaci 420 zł czy taka aż róznica jest spowodowana tym ze zamieszkuje tereny wiejskie a nie jak ja miejskie ? Słyszałem że niektorzy maja w dowodzie tak jak ja a w ubezpieczeniu podane tylko współwlasciciela który ma wyrobione znizki i do póki nic sie nie przydarzy to okej ale gdy bedzie miała miejsce jakas stłuczka moga byc problemy... czekam na pomocne info w tej sprawie

Data dołączenia
    Dec 2005
    Miasto
    POLSKA
    Auto
    C5
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Adii_91 Pokaż post
    czy taka aż róznica jest spowodowana tym ze zamieszkuje tereny wiejskie a nie jak ja miejskie ?
    dokładnie tak,
    Słyszałem że niektorzy maja w dowodzie tak jak ja a w ubezpieczeniu podane tylko współwlasciciela który ma wyrobione znizki i do póki nic sie nie przydarzy to okej ale gdy bedzie miała miejsce jakas stłuczka moga byc problemy...
    sam sobie odpowiedziałeś, w przypadku oc jest mniejszy problem bo poszkodowanemu wypłacą a Ciebie moga ścigać o dopłatę do składki i karę umowną platną dodatkowo (np. Compensa ma taką karę w wysokości 1500 zł)
    wieksze problemy mogą być podczas szkody z AC bo tu może całkiem odmówić wypłaty odszkodowania gdyż polisa została zawarta nie zgodnie z danymi w dowodzie rejestracyjnym
    - Ubezpieczenia Komunikacyjne OC/AC
    - Ubezpieczenia Na Życie, NNW
    - Ubezpieczenia Majątkowe, Firm i Pracowników
    - Programy Opieki Medycznej
    - Programy Emerytalne,Rentowe, Posagowe
    - Polisy Oszczędnościowe, IKZE

Ubezpieczenia do 40 % tańsze od standardowych ofert agentów

Potrzebujesz ?? Pisz do mnie

Data dołączenia
    Jan 2012
    Miasto
    Koszalin
    Auto
    Audi a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    raz

Domyślny

Obliczałem juz na rózne sposoby i najtaniej wychodzi mi w Alianz 950 zł... Kuzyn na takich warunkach za 2.0 poj w Mondeo płaci 420 zł
    Może troche spóźnione ale powiem Ci tak. Ja mam 19 lat mam ojca na wspólwłaściciela (on ma maksymalne zniżki) i na rok w hdi wyszło mi coś koło 630zł.

Zbanowany Zbanowany
    Data dołączenia
    Apr 2012
    Miasto
    GDYNIA
    Auto
    AUDI A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Lukasz_slp Pokaż post
    Może troche spóźnione ale powiem Ci tak. Ja mam 19 lat mam ojca na wspólwłaściciela (on ma maksymalne zniżki) i na rok w hdi wyszło mi coś koło 630zł.
    Ja już ubezpieczyłem i wyszło 1100 zł :/ Wku****** jestem jak nie wiem co ale co zrobić... Wolałbym tą kase przeznaczyć w dopieszczenie auta :/ teraz znowu odkładać żeby coś sensownego zrobić a wydatków co nie miara odpukać zeby tylko nic nie strzeliło w tym czasie

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania