Pokazane rezultaty 1 do 10 z 1512

Temat: Pompka centralnego zamka

Threaded View

Marcin_BP's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2011
    Miasto
    Lublin / BP
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    61 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez etanol Pokaż post
    weź wd 40 włóż rurkę do zamka, psiknij, odczekaj troche i rozruszaj bębenek. Musi puścić. Co do pompki, to wyciagbnąc, rozebrać, wysuszyć i spojrzeć co by w środku nic nie latało.
    Cytuj Oryginalnie napisane przez DanioUk Pokaż post
    Raczej wirnik sie wysypal. Jak juz bedziesz w bagarzniku to zdejmij plastik z klapy bagarznika i tam juz pociagniesz ciegno i otworzysz.
    Niestety nie pomogło ani WD ani nic, kluczyk nie wchodzi, tak jakby wkładka była zwalona.. ale udało mi się otworzyć klapę zdejmując ten plastik, na chwilę obecną podczepiłem 2 sznureczki do otwierania i zamykania bagażnika od środka Gdy zabrałem się za rozbieranie to się zdziwiłem, bo pod dywanikiem obok koła znajdowała się woda:

Skąd w tym miejscu krople wody? którędy może lecieć? czy mogą być gdzieś zapchane jakieś odpływy? Gąbka otaczająca pompkę była lekko wilgotna. Pompkę wyciągnąłem i porządnie wysuszyłem lecz nic to nie dało. Podpiąłem VAGa i w Zamku Centralnym pojawiło się 14 błędów.

Screen:

Miał ktoś kiedyś podobne błędy? Jest gdzieś zwarcie czy poprostu płytka walnięta? W pompce nic nie lata, ani nie zauważyłem żadnych zimnych lutów...

Ostatnio edytowany przez Marcin_BP - 20-05-12 o 09:20 Powód: VAG

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania