Strona 33 z 97 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 321 do 330 z 967

Temat: Pompki centralnego zamka. update

Data dołączenia
    Dec 2010
    Miasto
    Szczecin
    Auto
    VW
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0TDI CBAB

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez DanioUk Pokaż post
    Jakim sposobem pompka 8L0 pozwolila ci klape otworzyc i jakim sposobem dolutowales dodatkowy przycisk jak tam miejsca na to nie ma???

Rozumiem jesli by to byla pompka 8D0 czyli poliftowa i w poliftowym aucie. No chyba ze masz polifta i klape na mikrostyki.

Prawidlowa antena miesci sie w tylnym slupku.
    Jak otworzysz scyzoryk to na płytce są normalnie gotowe pola lutownicze pod trzeci przycisk, a w Golfach 4 są nawet pola lutownicze pod guzik PANIC na rynek amerykański. Ja te płytkę wsadziłem do obudowy scyzoryka z Golfa 5 z 3 przyciskami, ale myślę że ori Audi można nawiercić otwór i wymienić gumkę tylko na taką z 3 guzikami, bo oba pozostałe są w tych samych miejscach nadal.

Co do działania to mam kodowanie zapisane w domu jak moja pompka 8L0 jest kodowana, zresztą ta sama 8L0 potrafi być fabrycznie w Audi A8 i tam jest ze scyzorykiem na 3 przyciski dopasowana.

No i powtórzę że ja tę pompkę instaluje w Golfie 2 z 91 roku.

Jak wieczorem wrócę do domu to poszukam zdjęć płytki gdzie widać przygotowane miejsce pod 3 przycisk.

EDIT:
    Obiecane zdjęcie płytki:

Widać tu 4 prostokąty miedzy wlutowanymi guzikami na trzeci guzik

Tu na drugim foto jest płytka scyzoryka z VW, który ma już trzeci guzik wlutowany ale ma też czwarty do funkcji PANIC:

Moim aktualnym kodowaniem jest 12896
    Ostatnio edytowany przez 1 6 D - 29-05-12 o 19:05

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Bielsko Biała/Gliwice/Tarnowskie Góry
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Danio nie ma co ukrywac, że w pompkach z przedliftowych poczatkiem 8L0 normalnie działa otwoeranie bagażnika z kluczyka bo ja mam taka po wymianie i nic nie musiałem zmieniać. co prawda mam "czystą" tzn 8L0 862 257 (bez literki), ale to wciąż pompka przedliftowa

WIELKA BRYTANIA DanioUk's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Skelmersdale-Rybnik
    Auto
    Audi S8 A6 80 cabrio
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

To sa calkowicie inne plytki i przystosowane na wlutowanie przycisku ale do tego jeszcze potrzeba czujnika owarcia klapy. Zreszta zaraz rozbiore kilka kluczykow dwu i trzy przyciskowych bo mam ich troche i sam zobacze.

Druga sprawa to fakt pompka 8L0 obsluzy otwieranie klapy ale przedliftowa ma klamki - podobnie jak golf.

Jesli oczywiscie zastosuje sie silownik elektryczny poliftowy - tak jak ja zrobilem - to owszem klama z klamkami sie otworzy ale nie w innym przypadku.
    1.6 AKL 101KM
    1.8T APY 209KM ???

Jaro_222's Avatar
    Data dołączenia
    May 2012
    Miasto
    Głogów Dolnośląskie
    Auto
    AUDI A3 1.9TDi 2001r
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

siema mam pompkę nr 8D0862257 co muszę teraz dokupić żeby otwieranie było z pilota oprócz pilota oczywiście

Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Skelmersdale-Rybnik
    Auto
    Audi S8 A6 80 cabrio
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Jesli masz taka pompke w oryginale to pewnie masz juz tez antene. Wystarczy zaprogramowac kluczyk i po problemie. Jak to zrobic jest opisane na forum wiele razy.
    1.6 AKL 101KM
    1.8T APY 209KM ???

6. Podziękowania dla DanioUk za pomoc w problemie

Audi A3 Lipsk (06-06-12)

Audi A3 Lipsk's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2007
    Miasto
    woj. Podlaskie/woj. Mazowieckie
    Auto
    A_U_D_I
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Kolego napiszę Ci tak masz tu link do strony na naszym forum tam masz podane różne info co do pompki a do kluczyka tak jak napisał kolega wyżej są na naszym forum informacje o tym. jak sobie nie bedzisz dawał rady napisz do mnie czy to gg czy PW pomogę Ci bo jestem w mairę na bierząco z tym tematem.Kolega wyżej jest ok i zasługuje na miano moderatora tak na marginesie pisz czy to do mnie czy do niego on ogarnia temat. Zobacz co do kodowania to sporo jest na forum VW czy to na seat leon forum np.
    Pisz do mnie jak coś a pomogę co będę w stanie
    <<<<<<<< P_O_Z_D_R_A_W_I_A_M >>>>>>>>>

Jaro_222's Avatar
    Data dołączenia
    May 2012
    Miasto
    Głogów Dolnośląskie
    Auto
    AUDI A3 1.9TDi 2001r
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

jaki numer musi mieć pilot żeby pasował do pompki 8D0862257 polift ?

Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Skelmersdale-Rybnik
    Auto
    Audi S8 A6 80 cabrio
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Patrz post 9 ten sam numer co do pompki z koncowka G
    1.6 AKL 101KM
    1.8T APY 209KM ???

Auto Szałas

buzz-astral's Avatar

Data dołączenia
    May 2008
    Miasto
    Mikołów
    Auto
    Skoda
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    87 razy

Domyślny

Po kilku dniach walki z pilotem, i nastu przeczytanych tematach postanowiłem zasięgnąć rady.
    Jest tak:
    Audi A3 1998r,
    Pompka centralnego: 8L0862257G ZV-Pumpe, DWA, Funk D16
    Pilot scyzoryk który dostałem wraz z kupnem auta, numery nieznane, ponoć działał.
    Pilot scyzoryk nr 2, który dokupiłem na allegro, ponoć też był sprawny, o numerach: 4D0837231
    Od czasu kupna auta ( 2008 ) drzwi zamykałem kluczem, tradycyjnie przekręcając zamek w drzwiach, centralny chodził bez problemu.
    Od paru tygodni mam kabel KKL, VAG-COM 3.11 oraz 409.1, oraz Polski VAG 4.9.
    Z modułem centralnego (35) łączy się bez problemów.
    CHciałbym uruchomić pilota, tak aby otwierał/zamykał zamki z pilota, żeby migał migaczami przy otwieraniu i zamykaniu, żeby domykał szyby z pilota. Do tego celu usunąłem z pamięci wszystkie piloty które może były w pamięci. Do tego użyłem metody:
    1) Vag: 35-Centr. Locks -> 10-Adaptation -> Kanał 00 -> Read -> Save -> Yes
    Następnie zakodowałem pompkę, kodem 08192. Następnie chciałem zaprogramować kluczyk tą metodą:

Kodowanie pilota przez vag:

35-Centr. Locks -> 10-Adaptation -> Kanał 00 -> Read -> Save -> Yes --> Kanał 01 (lub 21 zależnie od pompki) -> w "New Value" wpisujemy ilość pilotów do zaprogramowania (max 4) -> Test -> Save
    Teraz wciskamy i przytrzymujemy przez 1s przycisk otwierania po kolei na każdym pilocie do zaprogramowania. Od wciśnięcia przycisku Save na Vagu mamy 15s na zaprogramowanie pilotów.
    Lecz przy wyborze kanału 01 lub 21, VAG-COM informuje mnie że dany kanał jest niedostępny, i nie mogę nic dalej zrobić.
    Do zakodowania kluczyka użyłem innej metody (tej z kluczykiem w stacyjce) ale również zero odzewu. Przekręciłem kluczyk bez pilota w stacyjce, zamknąłem drzwi kluczem scyzorykiem, w ciągu 5 sekund nacisnąłem przycisk otwierania, ale auto nie zareagowało.
    Próbowałem kodować pompkę innymi kodami, ale przy żadnym nie dawało rezultatu.
    OD czego mam zacząć? Czy coś robię źle? Jak sprawdzić czy te piloty są rzeczywiście sprawne? Baterie są nowe wsadzone.

Auto Szałas

buzz-astral's Avatar

Data dołączenia
    May 2008
    Miasto
    Mikołów
    Auto
    Skoda
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    87 razy

Domyślny

ktoś? coś?

Strona 33 z 97 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Zasady postowania