Pokazane rezultaty 1 do 10 z 1315

Temat: Pytania do naszego prawnika klubowego

Hybrid View

brumek29's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2010
    Miasto
    Biłgoraj
    Auto
    Audi A4 allroad
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Kolego quqi, jeżeli masz całą korespondencję mailową nie powinieneś mieć problemu.
    Zgodnie z art. 4 ust. 1 ustawy z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie kodeksu cywilnego (Dz. U. z 2004 r. Nr 141 poz. 1176) sprzedawca odpowiada wobec kupującego, jeżeli towar konsumpcyjny w chwili jego wydania jest niezgodny z umową, a w przypadku stwierdzenia tej niezgodności przed upływem sześciu miesięcy od wydania towaru domniemywa się, że istniała ona już w chwili wydania.
    Z korespondencji jasno wynika która zaślepka była przedmiotem zamówienia.
    Ty swoich obowiązków jako konsument dotrzymałeś - powiadomiłeś sprzedawcę o niezgodności towaru z umową.

Btw. ciekawe na jakiej podstawie wprowadzają sobie zapis, że reklamacji nie uwzględniają

lawina - przy tego typu umowach termin w ciągu którego można od umowy odstąpić "bez konsekwencji" wynosi 10 dni

pkosc's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2010
    Miasto
    Stalowa Wola
    Auto
    audi a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    8 razy

Domyślny

czołem wszystkim. mój kolega ma problem:

"Moje pytanie dotyczy rozliczania delegacji zagranicznych.
    Mianowicie, jak nalezy rozliczac koszty dojazdu z lotniska/na lotnisko, oraz koszty przejazdow lokalnych (np z hotelu do miejsca wizytacji).
    Czy nalezy przedstawic rachunki(jezeli sie posiada) i na ich podstawie powinno sie otrzymac zwrot(dokladnie tyle ile sie zaplacilo)
    Czy nalezy sie 1 dieta na dojazdy z/ do lotniska (w miejscu delegacji) oraz 10% z diety na przejazdy lokalne niezaleznie od poniesionych kosztow (czy trzeba okazywac rachunki)

Czy firma moze ustalic swoje zasady rozliczenia delegacji, np czy moze zrezygnowac z tej jednej dioety na dojazdy?

z gory dziekuje za odpowiedz"

jeżeli ktoś jest w temacie to bardzo proszę o pomoc i tak jak kolega, ja również z góry dziękuję

Cyc's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2008
    Miasto
    Warszawa/Siemiatycze
    Auto
    Czarny :]
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    30 razy

Domyślny

Na Sebka zawsze można liczyć
    Momo - to odzywam się
    "- Dobrze jeździsz ?
    - Nie, ale szybko..."

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Zasady postowania