Napisz na sklep@pielegnowacauto.pl i zapytaj o forumowy rabat!
Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl
|
Witam !panowie jaki polecacie wosk po glinkowaniu ,biore pod uwage wosk coolinite 476 ale jest holernie drogi jak dla mnie ,czy macie moze cos równie dobrego ale w przystepnej cenie ?
pawko2000 możesz zawsze kupić tester Finish Kare. Starczy Ci na przynajmniej 8-10 woskowań. Na A3 da się spokojnie zejść do 3-4g przy aplikacji, więc jak potrenujesz to będzie jeszcze wydajniej Jeżeli nie masz cleanera i nie chcesz kupować to przynajmniej odtłuść lakier alkoholem izopropylowym. Usuniesz wtedy pozostałości starych mazideł i nowy wosk pójdzie na czystą powierzchnię. Chociaż cleaner to cleaner, bo ma zazwyczaj delikatne właściwości ścierne dzięki czemu jest pewność że usuniesz resztki starych wosków w 100%.
Dzieki za rade tylko czy jesli auto było umyte szamponem, następnie wyglinkowane i znowu umyte po zakończeniu glinkowania to konieczne jest użycie alkoholu izopropylowego przed położeniem wosku ?Czy po prostu po wyglinkowaniu i umyciu nakładać wosk ?
Ps.pielegnowacauto.pl będę wdzięczny Ci za odpowiedz ,bo teraz mam mały dylemat z tym alkoholem izopropylowym czy muszę go używać czy nie pomimo tego ,ze auto po zakończeniu glinkowania było myte ponownie.
na woski takie jak FK czy Colli lepsze przemycie IPA niż nic, aczkolwiek cleanera jednak brakuje (przed IPĄ)
"A3-club to ludzie... auta to tylko pretekst" - ja, podczas V zlotu OP
Ja zrobie tak : umyje auto z szamponem ,glinka ,po glince znowu mycie auta ,nastepnie IPA i wosk colli .Nie wiem czy dobrze czy nie jak wyjdzie tak wyjdzie ,nie będę więcej pchać kasy w jakieś środki kosmetyczne bo szczerze mówiąc już pusty jestem Poza tym w moim głupim mieście to zapewne nie maja dobrych cleanerów ,wiec zostaje tylko alledrogo (I znajac sprzedawców przyjdzie za tydzień póki wyśle),a ze teraz mam trochę wolnego czasu to zrobię tak jak pisałem na początku .
mowa była o woskach które lubią tzw. goły lakier. A goły to znaczy że wyczyszczony cleanerem a potem pozostałości olejków wymywasz IPĄ (bo IPA nie zastąpi cleanera)
w przypadku tego produktu od chemików oczywiście jego domywanie nie ma sensu i po zastosowaniu kładziesz od razu wosk
błąd! dobre kosmetyki samochodowe kupuje się tylko w sklepach internetowych, a wysyłka jest szybka, jednym z takich jest np. partner forum - www.pielegnowacauto.pl
"A3-club to ludzie... auta to tylko pretekst" - ja, podczas V zlotu OP
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)