Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 77

Wątek: czujnik połozenia wału

  1. #11
    Awatar pavel_
    Dołączył
    Nov 2008
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Kwidzyn/ Grudziądz
    Auto
    audi tt AJQ & mk2syncro APY
    Model
    Inny
    Silnik
    1.8T APY
    Pomógł
    10 razy

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez LeoRulez Zobacz posta
    Ale tez moze brac sobie z niego dane jak impulsator nie podaje informacji.
    W 1.8 20V (z turbo lub bez, 125-225KM) tak sie nie da. Bez czujnika położenia wału ani rusz- nie będzie iskry i silnik ani nie drgnie.

    Jeżeli chodzi o czujnik Halla (położenia wałka rozrządu) to owszem- gdy odłączy się go podczas pracy silnika to silnik nie zgaśnie, ale zapalić go z odłączonym czujnikiem Halla się nie da

  2. #12
    Awatar LeoRulez
    Dołączył
    Jul 2008
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Zamość
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Pomógł
    41 razy
    Podziękował
    4 razy

    Domyślnie

    Dziwne, bo myslalem, ze zawsze jest uklad zastepczy impulsatora i iskra jest podawana, a tu zonk.
    We francuzach jak odpinalem to tak wlasnie bylo i iskra nierowno to nierowno ale zawsze sie pojawiala, sadze, ze moze jakies usrednione wartosci byly ale nie bylo tak, ze iskra znikala calkiem z odpietym cz. p. walu.
    Coz, co kraj to technologia

  3. #13
    Awatar L@mberT
    Dołączył
    May 2007
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Auto
    OOOO
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Pomógł
    13 razy
    Podziękował
    10 razy

    Domyślnie

    hmm panowie ja mam blad czujnika halla g40 ( to chyba ten przy rozrządzie) auto pali normalnie błedu nie da sie wykasoqać, pojawia się na zpalonym aucie !
    nie wiem czy to może byc wina źle założonego rozrządu ?? w ogole nie wiem czy taki błąd
    00515 - Camshaft Position (Hall) Sensor (G40)
    30-00 - Open or Short to B+
    to oznacza ze ten czujnik jest zepsuty czy co ? pomoże ktoś ?? bo włąsnie sie przymierzam do wymiany rozrzadu i dumam co z tym zrobic zeby było oki i zeby nie wywaliało błędu :/

  4. #14
    Awatar BadAzz
    Dołączył
    Sep 2007
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Poznań
    Auto
    BMW e46 320d touring
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Pomógł
    30 razy
    Podziękował
    1 raz

    Domyślnie

    Walnięty czujnik, albo rozrząd przestawiony nawet o jeden zabek daje taki błąd.

    http://www.karolinaroksela.republika.pl/

    ZAPRASZAMY!!! Projekty ogrodów, terenów zieleni, florystyka, bukieciarstwo.


  5. #15

    Dołączył
    Sep 2008
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Wrocław
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 APF
    Pomógł
    6 razy
    Podziękował
    5 razy

    Domyślnie

    Miałem taką sytuację. Wymiana czujnika pomogła. Miałem też przy tej okazji pewne objawy. Auto paliło normalnie (można przeczytać, że jeśli ten czujnik jest walnięty to są problemy z uruchomieniem). Natomiast auto maksymalnie kręciło się do ok 4100 obrotów i stop ani trochę więcej... poza tym było zauważalnie słabsze...

  6. #16
    Awatar L@mberT
    Dołączył
    May 2007
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Auto
    OOOO
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Pomógł
    13 razy
    Podziękował
    10 razy

    Domyślnie

    hmm to wymieniam tez czujnik razem z rozrzadem, nie ma co sie z tym szczypać.

  7. #17
    Awatar L@mberT
    Dołączył
    May 2007
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Auto
    OOOO
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Pomógł
    13 razy
    Podziękował
    10 razy

    Domyślnie

    kurcze panowie, mogłby ktoś podać numer tego czujnika z tym ze do silnika 1.8T AGu ??
    czujnik położenia walka rozrządu G40 i w ogole jak ten czujnik wygląda w 1.8T bo nie bardzo wiem jak sie zabrać za jego kupno zeby kupić ten :/ wiem ze są 2 czujnika halla <hmmm>

    dzieki za pomoc

  8. #18
    Awatar marcinos80
    Dołączył
    Oct 2007
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    SUWAŁKI
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Pomógł
    19 razy
    Podziękował
    1 raz

    Domyślnie

    mam uzywke do sprzedania 100% sprawny czujnik

    "nr Bosch: 0 232 101 024

    nr Audi: 058 905 161 B



    AUDI:

    A3 A4 A6 A8 TT

    VW:

    BORA POLO GOLF IV PASSAT PHAETON SHARAN NEW BEETLE

    SEAT:

    ALHAMBRA CORDOBA IBIZA LEON TOLEDO

    SKODA:

    OCTAVIA SUPERB

    w razie pytan na pw.pozdrawiam
    Moje małe sreberko... sprzedana niech służy...
    jest A4 1,9 TDI S-Line po koksie....

  9. #19
    Awatar Igor1981
    Dołączył
    Jun 2009
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Warszawa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL
    Pomógł
    4 razy
    Podziękował
    6 razy

    Domyślnie

    Wymieniam jutro ten nieszczęsny czujnik położenia wałka. Co ciekawe, na VAG'u pokazuje przy nim błąd "kein signal" czyli brak sygnału, a auto odpala i jeździ, ale:

    - częsty brak mocy (czasem takie wrażenie "turbodziury" - zero mocy, obroty rosną, a potem nagle rakieta);
    - wahania obrotów na biegu jałowym;
    - wzrost obrotów po wciśnięciu pedału sprzęgła;
    - nierówne odpalanie;
    - brak mocy po wrzuceniu biegu i puszczeniu sprzęgła.

    Dam znać po wymianie, czy pomogło.

  10. #20
    Awatar iron52
    Dołączył
    Sep 2007
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Opole
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AEH
    Pomógł
    1 raz

    Domyślnie

    u mnie było podobnie pomoglo

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •