Oryginalnie napisane przez
damianxxx1985
Jezeli chodzi o silnik BMN to ostatnio dopadla mnie przykra historia... autko wpadlo mi w tryb awaryjni , odrazu jazda do znajomych chlopakow... komputerek i wszystko jasne n-75 niedomaga , wymiana na nowy jedziemy sie przejechac pelna moc wszystko ok , a tu nagle auto gasnie
hol do warsztatu podlanczamy kompa a tu nie mila niespodzianka zwarcie na cewce w pompowtrysku
Dzwonie do znajomego z serwisu Volkswagena bo wiem ze w pasatach z tym samym silnikiem jest akcja dobrej woli producenta i jezeli wyskocza konkretne bledy to wymieniaja pompowtrysk na nowy za darmo , moje autko podeszlo by pod to ale niestety ze to audi i jak to mnie poinformowali w aso w kaliszu niestety audi nic takiego nie robi , odziwo o tym nie slyszeli zrobilem troszke halasu przyszedl jakis drugi koles i mowi owszem w Vw tak jest ze robia jezeli auto ma do 7 lat odpowiedni blad i serwisowane , ale w silnikach audi to sie nie zdarza--- czysty zart!!! zapytalem z ciekawosci ile wymiana na nowe 4 szt. bo jeden padl ,a nie chce stracic zycia poprzez 3 kolejne ktorych bym nie wymienil no i pada suma 12 tys zl. Naprawde ostrzegam kazdego ktory ma pompowtryski simensa zeby bardzo uważać bo malo co ja z mechanikiem wyladowali bysmy w rowie albo na aucie z naprzeciwka, w trakcie manewru wyprzedzania padla pompka i koniec z jazda, noga szybko na hamulec bo byla by czolowka , po chwili hamulec jest bez wspomagania bo silnik nie chodzi, az musialem sie zapierac o fotel zeby wyhamować. Jest to dla mnie nie zrozumiale dlaczego tak to spierdzielili ze auto gasnie, ale niestety tak juz jest. Moje auto jest z orginalnym przebiegiem 111 tys, zaraz ktos wyskoczy ze paliwo moze nie takie albo olej nic z tych rzeczy wszystko na czas wymieniane i paliwo schell albo statoil , olej castrol. Jest to poprostu wada producenta i powinni wzywac wszystkie auta na serwis i wymieniac te badziewne pompowtryski i wymieniac je za darmo a nie tak duzo za to jeszcze kasowac!! Bylem zawsze zwolennikiem Audi , Vw do mnie nie przemawial , mam rodzine w niemczech i wuja (niemiec) powiedzial cos takiego "audi bylo dobre do 2000/2001 roku" a te nastepne roczniki to auta produkowane szybko i na sztuke, serwis ma zarabiac... Uklon volkswagenowi ze przyznali sie do wadliwych pompowtryskiwaczy , choc za pozno bo mam znajomych ktorych to dopadlo jeszcze przed ta akcja dobrej woli producenta i wymieniali co 5 , 10 tys nastepna pompke, a teraz by wymienili za darmo a Audi mnie rozczarowalo, slowa serwisanta z kalisza ,, W Audi sie to nie zdarza, bo to inny silnik "
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy 2.0 tdi na pompkach siemensa i komu zycie mile niech wywala to badziewie i wklada odziwo juz poprawione