To daj znać po wakacjach, dwie lampy w E60 czekają na polerkę :)
Printable View
To daj znać po wakacjach, dwie lampy w E60 czekają na polerkę :)
Czy to możliwe że firma która zajmuje sie regenerowaniem reflektorów, powiedziała że zarysowana wewnętrzna strona reflektora to kłopot i mogą spróbować to zrobić ale nie gwarantują efektu..? Dodam że to plastikowy klosz i zdemontuje im go żeby mieć po prostu taniej, natomiast ktoś kiedyś próbował regenerować i je schrzanił.. I pod światło widać bardzo dużo rys jakby z papieru.. ;/
Co na to znawcy? ;p firma słaba że tak to 'odbierają' ?
wyślij lepiej do chłopaków co regenerują lampy i po sprawie bez żadnych problemów będziesz miał jak nowe :P
urok czarnych lamp - widać każdą ryskę i mgiełkę
dla mnie klosz zjechany od wewnątrz przez poprzedniego właściciela-artystę = złom
oj jak dobrze pokombinujesz to się da :P ja miałem pełną regeneracje z nowymi kloszami :P
Witam mam pytanko w sprawie lampy polifotwej 8L.
Przepalił mi sie kabelek zaraz przy żarówce H1 mijania. ( ten co jest w reflektorze w środku ) Chciałbym go wymienić i pytanie do Was czy mozna i jeśli tak to jak wyjąc "wtyczke " która jest w lampie z kablami ( odpialem już ta która idzie zewnątrz lampy ). Muszę wyciągać lampe czy jest ona na jakiś zatrzask ? Nie mogę tam za wiele zobaczyć za jakieś zdjęcie będe bardzo wdzięczny :) Mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi
Dzięki z gory
Pozdrawiam
Da radę, jest na 4 zatrzaskach dookoła. Wystarczy, że wciśniesz jeden duży górny i go pchniesz to wyjdzie cała.
https://lh3.googleusercontent.com/-y...o/DSC07398.JPG
To jeszcze jedno pytanko na kablu od światła mijania co nasuwa sie na żarówkę h1 stopiła mi sie "osłona" plastikowa mogę założyć bez niej ?? Wystarczy okleić taśma izolacyjna ?? Mozna takie coś gdzieś dostać ??
Termokurczliwa rurka styknie
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
jeśli robisz tylko H1 to przy Twoim malutkim 1.6 to możesz ogarnąć temat bez zdejmowania lampy i wyciągania wiązki
zaizoluj tyle ile potrzebujesz, polutuj według uznania i śmigaj
plastikowa osłonka nie jest niezbędna, ale wiadomo, że oryginalnie są i w razie czego mogę Cię poratować
Podrzuci ktos miejsce gdzie mozna dostac uchwyty silniczkow regulacji lamp? Kiedys byly na allegro - teraz nie widze ich nigdzie
Co myślicie?
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12...ed381a9153.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12...4a21a21d9a.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12...9daf103c5c.jpg
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
dla mnie kaszana
Pomijam fakt drogowych, bo to raczej opcja tylko pod bixa - najzwyczajniej w świecie zalatuje wiochą :P.
A niemce sie mało w gacie nie zleją w internetach :D tak im sie podoba :D
ale siara... :D
Ma ktoś z Was zdjęcia lamp z S3 przeflitów z malowanymi srodkami na czarno ?
Jestem przy przeróbce na bixenon i nie wiem czy zostawiać ori czy przemalowywać na czarno.
No nawet spoko, ale ja myślałem o pomalowniu całych na czarno razem z miejscem tu gdzie żarówki od drogowych
Hej, więc się stało kupiłem lifty lampy, porozklejałem wszystko pięknie ładnie, przymierzam się do zmatowienia elementów malowanych, i tutaj pytanie :
-wystarczy ze przejadę 1000 delikatnie czy trzeba jakoś bardziej to przelecieć?
-dawać podkład pod farbę czy nie? (po przejrzeniu postów wielu daje i nie daje wiec sam nie wiem chce by to było zrobione raz a porządnie )
-Jeżeli chodzi o klosze i ich polerkę... mam wewnątrz troszkę porysowane klosze (z mojej winy bo zachciało mi się je czyścic pasta z drobinkami piasku ponieważ były zaszłe takim osadem wewnątrz) da się to jakoś uratować? pomoże polerka wewnątrz czy co poradzicie?
- i macie jakiś sposób by zapobiec temu zółknięciu/ zachodzeniu wewnątrz?
ps. z góry przepraszam jeżeli powtarzam pytanie nie ogarnąłem jeszcze wszystkich postów z detailingu :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...956565460e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6ae5d8d2f5.jpg
Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
Kup sobie latarkę żeby doswietlic ulice w nocy
z czego użyłeś bixenonu do lamp xenon przedlift?
hello
ja mam pytanie odnośnie twardego kleju w lampach helli. Usuwać go po rozklejeniu czy dodać silikonu i liczyć, że będzie szczelnie?
usuwać
hello
ja mam pytanie odnośnie twardego kleju w lampach helli. Usuwać go po rozklejeniu czy dodać silikonu i liczyć, że będzie szczelnie?
Sarin dzięki za odpowiedź! może masz na to jakiś sposób? nożyk i wycinanie czy śrubokrętem? podgrzewać? samo rozklejenie lampy to masakra, trochę powyginałem obudowy ale klosze są całe :)
rękawice, śrubokręt, zimne piwo dla ochłody rąk i nerwów
Witam, mam mały problem, mianowicie wymieniając żarówkę mijania w polifcie delikatnie ruszylem soczewka i odpadła ponieważ była przyklejona zgaduje ze do tylko jednego zaczepu czyli wcześniejszy właściciel musiał cos nabroic.. Czy da się to skleic jakoś Wyciagajac lampe a nie rozklejajac jej?
Przeczytałem ten temat i wcześniej ktoś pisał, że zauważył że lampy z wcześniejszych lat łatwiej się rozkleja (mają miękki klej) niż te z późniejszych lat. Gdzie na lampie jest rok produkcji?
na deklu mam 9 i 07
nad silniczkiem strzałka wskazuje 5 a obok strzałki jest 06
a na kloszku nie zrobiłem sobie zdjęcia co jest, ale myślę że tam będzie najpewniejsza data...
Jeszcze na dole lampy obok jej numeru są liczby -00 i -01.
To też może oznaczać datę?
Być może padło gdzieś juz to pytanie w tym temacie ale odpowiedz potrzebna bardzo szybko wiec zapytam jeszcze raz za co z gory przepraszam. Czy lampy tylne polifty da sie jakoś rozkleic? :)
nie da rady
A da sie jakoś dostać do środka?
rozciąć na pół:D
Witam wszystkich forumowiczów.. Mam problem, niby mały ale ciężko go naprawić. W moim audi polift 2001 na XENONACH stłukł się klosz (ptak mi wleciał) zostały urwane dwa zaczepy i języczek silniczka od samoregulacji. Dodam że wszystkie żarówki i soczewka nie została ruszona. I teraz pytanie... Mam dylemat...
1. Albo rokleić klosz kupić nowy reflektor jakiś z pourywanymi zaczepami za grosze, i próbować przekleić sam klosz i pospawać zaczepy i regulację.
2. Pytanie do Was, czy gdybym kupił nowy reflektor ZWYKŁY nie xenonowy (jest tańszy) to dałoby radę w miejsce żarówki umocować żarnik od xenona?
3. Nie męczyć się z tym, i wyjąć obydwa reflektory, sprzedać i kupić nowe nie xenonowe ??
Z góry dziękuję za wszystkie odp. Pozdrawiam.
A po co chcesz je koniecznie rozbierac?