Jak jest pogoda i czas to śmigam CBR 1000RR SC57B :cool:
Pierwszym moto na jaki usiadłem sam była Kawa KLR600, później Africa Twin 750 i aktualny fajer.
Printable View
Jak jest pogoda i czas to śmigam CBR 1000RR SC57B :cool:
Pierwszym moto na jaki usiadłem sam była Kawa KLR600, później Africa Twin 750 i aktualny fajer.
sebek weź od Wiolki (albo ja Ci przywioze na spota) troche wosku, nałóż na szybke i jak bedziesz jechał w deszczu to odwracasz glowe na bok na chwilke, tak, żeby powietrze owiewało Ci szybke od boku. Ten pęd powietrza doskonale zdmu****e całą wode z szybki.
sprawdzony i bardzo dobry patent. Teraz to brzmi jakbys musial patrzec na bok niewiadomo jak długo a tak naprawde jest to tylko szybkie machnięcie głową na bok i już masz sucho i czysto :)
True! Rekawiczki takie sprawdzaja sie idealnie! Po roku uzytkowania, ta gumka troche sie niszczy, ale daje rade jeszcze. Za to jesli nie masz czegos takiego, to mozna zakupic w moto-akcesoriach za bodajze 20zl?
Ja jezdze sporo, bez wzgledu na warunki. Na deszcz masz taka opcje: Na wolnych odcinkach rozpedzasz sie mocniej (do 100-120) i ruszasz kaskiem na lewo i prawo. Krople same splywaja. Pozniej mozesz zwolnic. Jesli jedziesz w ciagu samochodow, to wiele nie poradzisz. Unikaj jazdy za ciezarowkami, bo za nimi najwiecej SYFU leci. To nawet woda nie jest.
O, widze ze Kali tez to opisal w ten sposob. Ja na wizjer uzywam czasami na zewnatrz tych patentow w postaci "niewidzialnej wycieraczki". Ale wosk (o ile jest naprawde bezbarwny) to tez sie pewnie sprawdzi.
Sebek, gratulacje!
Akurat tak się składa, że posiadamy prywatną "niewidzialną wycieraczkę" i teoretycznie moglibyśmy Ci udostępnić odrobinkę ale za te złośliwości w dziale partnerów forum to nie wiem...nie wiem...chyba będziesz musiał kupić cała :P aaa to nie są tanie rzeczy :lol: ;)
Sebek, smigasz jeszcze aktywnie? Moze by sie umowic jak bedzie sprzyjala pogoda na mała przebierzke :) Ja tak delikatnie w tym sezonie chetnie bym sie jeszcze przejechal. 150km ostatnio z Pablem bylo idealnie! :)
Ja planuje jeszcze 22-23/10 wyjazd 350km w jedna strone, jesli pogoda nie zawiedzie :) W sumie bedzie 700km w weekend!
No ja jak najbardziej:) jestem otwarty na propozycje:) z tego co widze to druga polowa tygodnia ma byc sloneczna i niezbyt chlodna:)