Chyba bede w takim razie musial odwiedzic specjalistyczny warsztat , bo bez bledow u siebie na VAGu nie zawiele moge wywnioskowac.
Printable View
koledzy ja moj problemik z klima ogarnolem :) nabilem klime gazem za 150 zl i do tego wymienialem czujnik chyba od cisnienia koszt 50 zl i klima mi chodzi :) az zimno w a3 :):)
Kochani, jak dostac sie do parownika z preparatem do odgrzybiania klimatyzacji ?
Mam preparat, kupilem filtr, ale nie wiem gdzie psikac. Kiedys slyszalem zeby psikac tam gdzie wentylator jest, ale czy to mu nie zaszkodzi jak go popsikam odgrzybiaczem ?
Musze zrobic porzadek z klima bo jakis malo przyjemny zapaszek sie pojawil :)
PS. Wybaczcie ale nie przeczytalem tych 100 stron :)
Też podpinam się pod pytanie krzyss'ka. Po kilku upalnych dniach mam sucho pod autem, parują szyby i oczywiście 'szmaciany' zapach w środku. Być może zatkany mam odpływ z parownika. Musze to sprawdzić a przy okazji przez rurkę odpływu zaaplikowałbym Wurtha. Pytanie gdzie znajdę ten odpływ i czy muszę demontować osłonę tłumika żeby się do niego dostać? Byłoby idealnie gdyby ktoś zapodał fotkę.
w skrocie:
1. klima nabita
2. kompresor, wentylatory sie zalaczaja
3. czujnik cisnienia zmieniony
i klima raz dziala raz nie dziala, nie ma jakichs konkretnych okolicznosci w ktorych mozna sie spodziewac dzialania :) ale zauwazylem ze po przelocie z wieksza predkoscia >180km/h klima zaczyna dzialac, pozniej znow przestaje :/
ma ktos jakies pomysly ? moze to to nieszczesne sprzegielko. ale jak je sprawdzic ?
na vagu i panelu zero bledow
podpinam się pod temat.
Układ po sprawdzeniu szczelności, nabity gazem, sprężarka jak i wentylatory się uruchamiają lecz ciśnienie w układnie nie rośnie a z tym klima nie chłodzi ... czujnik ciśnienia?
No więc tak, zabrałem się do zakupu sprężarki klimatyzacji. Dzwonie do Pana wypytuję podaje mu numer jaki powinien być, czyli: 1J0 820 803 K a pan się mnie pyta czy przy starej mam wejście na przewody wciskane czy wkręcane bo niby jest jakaś różnica.....? I zbaraniałem bo nie wiem o co chodzi. To jest jakaś różnica bo teraz nie wiem co mam zamawiać :D
Witam. Mam taki problem a mianowicie klimatyzacją wyłącza się jak silnik osiągnie temperature około 80˚C, włączy sie dopiero po ostygnięciu silnika. Świeżo nabita, wszystkie ciśnienia OK. Po podpięciu pod VAGa wyskakuje błąd 00604 Potencjometr V71 - G113. Wyjąłem filtr kabinowy i klapka która zamyka/otwiera obieg powietrza nie działa. Może byc to przyczyną wyłączania się klimatyzacji?
Jeśli masz nabitą klime,napięcie do sprężarki,sprawdziłeś bezpieczniki a chłodu w autku brak:confused: to wysoce prawdopodone jest to że masz walnięte sprzęgiełko na sprężarce
WINOWAJCA
http://imageshack.us/photo/my-images/42/dsc00455c.jpg
Jak na zdjęciu (wyrazne dwa spawy) trzeba zespawać <zespolić> oba kółeczka (między kółkami jest guma) i po problemie.Nie ma co się bawić w wymianę sprężarki bo są to spore koszta a zaspawanie w/w elementu przynosi 100% rezultaty w postaci zbawiennego chłodu w upalne dni:thumbright: