Ok samA sobie odpowiem, dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
Printable View
Ok samA sobie odpowiem, dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
Nie wiem jak jeszcze prościej mógłbym to napisać...
Na moje, jeśli nawet z kluczyka nie można otworzyć to pompka tu niema nic do gadania, coś z mechanizmem między ryglem a zamkiem musi być, może coś zeskoczyło i nie trybi ;) Wtedy pompka się meczy bo nie może wypchnąć rygla bo go blokuje zamek. Więc obstawiałbym właśnie to, jak chcesz jeszcze coś spytać napisz na priv bo widzę Kowal :)
edit. dorobić scyzoryk bez problemu, tyle że koszta (200zł zwykły kluczyk z chipem)
Też mnie dopadł problem z centralnym zamkiem..
Otóż problemy zaczęły się z dnia na dzień, niekiedy pilot nie chciał zamknąć/otworzyć, pojechałem do pracy, po robocie bez problemu z pilota autko się otwarło, przyjechałem do domu, już znowu nie reagował, kilka takich sytuacji było, aż w końcu totalnie NIC. Wymieniłem bateryjki, ale nadal lipa, pewnie kodowanie, 1 user podpowiedział mi, abym włożył kluczyk do zamka drzwi i nacisnąć na pilocie "otwórz" i jednoczeście zamykać drzwi kluczykiem, niby coś tam jakby "zapikało", ale nadal nic.. Kluczykiem normalnie wszystkie drzwi się zamykają/otwierają. Ma ktoś jakiś pomysł ?
Zrób kodowanie kluczyka,jeden kluczyk do stacyjki i właczony zapłon,drugi kluczyk w drzwi,otwierasz drzwi-na kluczyku klikasz otwórz,zamykasz drzwi-na kluczyku klikasz zamknij.
Tylko problem jest w tym, ze mam tylko 1 kluczyk...
Ja mam trochę inny problem, ale mimo wszystko związany z zamkiem centralnym więc to chyba odpowiedni temat :) Chodzi mi o to, że chciałbym sobie "dorobić" pilota do swojej fury a nie za bardzo wiem jak to zrobić, głównie chodzi o cene. Generalnie otwierają mi się wszystkie drzwi z kluczyka, ale brakuje pilota. Kluczyk mam zwykły bez żadnych przycisków., samochód jest z 2001r, mam dodatkowo taki bajer, że przy zamykaniu drzwi gdy przytrzymam kluczyk w prawo zamykają mi się wszystkie okna.(Ciekawe jaką mam wersje?). Musze kupić pilota i zaprogramować go samemu na własną częstotliwość? Jak to zrobić zapewne jest tu gdzieś dokładnie wytłumaczone, ale nie wiem czy w ogóle dobrze się do tego zabieram.