Strona 105 z 152 PierwszyPierwszy ... 55595103104105106107115 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,041 do 1,050 z 1512

Temat: Pompka centralnego zamka

Data dołączenia
    Feb 2014
    Miasto
    Kowal
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV

Domyślny

Ok samA sobie odpowiem, dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Bielsko Biała/Gliwice/Tarnowskie Góry
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Nie wiem jak jeszcze prościej mógłbym to napisać...

Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    Lubień Kujawski
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez ankac Pokaż post
    Ok samA sobie odpowiem, dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
    Na moje, jeśli nawet z kluczyka nie można otworzyć to pompka tu niema nic do gadania, coś z mechanizmem między ryglem a zamkiem musi być, może coś zeskoczyło i nie trybi Wtedy pompka się meczy bo nie może wypchnąć rygla bo go blokuje zamek. Więc obstawiałbym właśnie to, jak chcesz jeszcze coś spytać napisz na priv bo widzę Kowal

edit. dorobić scyzoryk bez problemu, tyle że koszta (200zł zwykły kluczyk z chipem)

Darepb's Avatar
    Data dołączenia
    May 2012
    Miasto
    WLKP-Wolsztyn
    Auto
    BRAK
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    17 razy

Domyślny

Też mnie dopadł problem z centralnym zamkiem..
    Otóż problemy zaczęły się z dnia na dzień, niekiedy pilot nie chciał zamknąć/otworzyć, pojechałem do pracy, po robocie bez problemu z pilota autko się otwarło, przyjechałem do domu, już znowu nie reagował, kilka takich sytuacji było, aż w końcu totalnie NIC. Wymieniłem bateryjki, ale nadal lipa, pewnie kodowanie, 1 user podpowiedział mi, abym włożył kluczyk do zamka drzwi i nacisnąć na pilocie "otwórz" i jednoczeście zamykać drzwi kluczykiem, niby coś tam jakby "zapikało", ale nadal nic.. Kluczykiem normalnie wszystkie drzwi się zamykają/otwierają. Ma ktoś jakiś pomysł ?

matek600's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2012
    Miasto
    Kraków
    Auto
    Audi S3
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T BHZ
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Zrób kodowanie kluczyka,jeden kluczyk do stacyjki i właczony zapłon,drugi kluczyk w drzwi,otwierasz drzwi-na kluczyku klikasz otwórz,zamykasz drzwi-na kluczyku klikasz zamknij.

Darepb's Avatar
    Data dołączenia
    May 2012
    Miasto
    WLKP-Wolsztyn
    Auto
    BRAK
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    17 razy

Domyślny

Tylko problem jest w tym, ze mam tylko 1 kluczyk...

Zbanowany Zbanowany
    Data dołączenia
    Sep 2013
    Miasto
    Łódź
    Auto
    Audi A3 8L
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.6 BFQ

Domyślny

Ja mam trochę inny problem, ale mimo wszystko związany z zamkiem centralnym więc to chyba odpowiedni temat Chodzi mi o to, że chciałbym sobie "dorobić" pilota do swojej fury a nie za bardzo wiem jak to zrobić, głównie chodzi o cene. Generalnie otwierają mi się wszystkie drzwi z kluczyka, ale brakuje pilota. Kluczyk mam zwykły bez żadnych przycisków., samochód jest z 2001r, mam dodatkowo taki bajer, że przy zamykaniu drzwi gdy przytrzymam kluczyk w prawo zamykają mi się wszystkie okna.(Ciekawe jaką mam wersje?). Musze kupić pilota i zaprogramować go samemu na własną częstotliwość? Jak to zrobić zapewne jest tu gdzieś dokładnie wytłumaczone, ale nie wiem czy w ogóle dobrze się do tego zabieram.

Zakaz pisania
    Data dołączenia
    Jan 2014
    Miasto
    warm-mazur
    Auto
    VW/AUDI/HONDA
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Fernando Pokaż post
    Ja mam trochę inny problem, ale mimo wszystko związany z zamkiem centralnym więc to chyba odpowiedni temat Chodzi mi o to, że chciałbym sobie "dorobić" pilota do swojej fury a nie za bardzo wiem jak to zrobić, głównie chodzi o cene. Generalnie otwierają mi się wszystkie drzwi z kluczyka, ale brakuje pilota. Kluczyk mam zwykły bez żadnych przycisków., samochód jest z 2001r, mam dodatkowo taki bajer, że przy zamykaniu drzwi gdy przytrzymam kluczyk w prawo zamykają mi się wszystkie okna.(Ciekawe jaką mam wersje?). Musze kupić pilota i zaprogramować go samemu na własną częstotliwość? Jak to zrobić zapewne jest tu gdzieś dokładnie wytłumaczone, ale nie wiem czy w ogóle dobrze się do tego zabieram.
    Kolego poszukaj dobrze, na forum jest wątek o tym. Ale od razu nastaw sie na wymiane pompki centralnego zamka na taka co obsluguje pilot wraz z kluczkiem typu scyzoryk.

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Data dołączenia
    Feb 2014
    Miasto
    PL
    Auto
    A3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.6 BGU

Domyślny

a więc zalana pompka i w moim przypadku... ehhh... nie trybi...

Cytuj Oryginalnie napisane przez matek600 Pokaż post
    ...mam kilka z literką K i G czyli pod pilot
    jestem zainteresowana 8L0 862 257 K, proszę o kontakt

WIELKA BRYTANIA DanioUk's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Skelmersdale-Rybnik
    Auto
    Audi S8 A6 80 cabrio
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez ankac Pokaż post
    Witam proszę się nie denerwować, ale dopiero od wczoraj mam swoją Audi rocznik 2000, 1,9 TDI
    mam kluczyk scyzoryk (jeden;/) i zamyka tylko lewe drzwi i bagażnik, a prawe nie. Nawet z kluczyka nie mogę zamknąć ani otworzyć tych prawych, tylko ręcznie. Jak np otwieram i wsiadam to słyszę z tyłu tak jakby silniczek cały czas próbował. Co mogę z tym zrobić? i czy mogę dorobić kluczyk?
    Anka na laczeniu drzwi z rama na samym progu jest laczenie przewodu cisnieniowego. Sprawdz tam czy sie nie rozlaczylo lub tez zdejmij tapicerke i wtej gumowej oslonie na zawiasach zobaczy czy ten kabel sie nie przetarl.
    1.6 AKL 101KM
    1.8T APY 209KM ???

Strona 105 z 152 PierwszyPierwszy ... 55595103104105106107115 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Zasady postowania