Koledzy czy jak zabieraja prawko na 3msc za predkosc w zabudowanym, to mozna smigac skuterem 50ccm3?
Printable View
Koledzy czy jak zabieraja prawko na 3msc za predkosc w zabudowanym, to mozna smigac skuterem 50ccm3?
ale ja sie nia łapie na AM, tylko na dowód
Na wszystkie , które posiadam , a AM nie posiadam i skończyłem 18lat przed 2013r , wiec nie wymagano ode mnie żadnych uprawnień na motorowery , a prawo nie działa wstecz . Na komendzie tyle powiedzieli
Dobra sprawa jasna , Sierżant z KPP zadzownil dziś do mnie z informacja ,ze nie można poruszać się żadnymi pojazdami , jak przy zabraniu za alko
Jaka podstawa prawna? :)
Uprawnienia na trzy miechy sa zatrzymane, za alko cofniete, wiec sa to dwie zupelnie inne sprawy.
Ludzie biznesy wynajmu skuterow na tym rozkrecali, bylo o tym nawet raz czy dwa w tv :)
Nie wiem, co mundurowy to co innego mówi.. Najlepsze są teksty " ja bym Cie puscił jakbym kontrolował " heh , dalej jestem w niepewności czy kupować bzyka, bo 6 miechów bez prawka to kaplica
Z tego co sie orientuje to 24h po zatrzymaniu , juz nie mozesz prowadzić. Kiedys tez przechodzila opcja braku zatrzymania dokumentu którego nie posiadasz w trakcie kontroli , czyli jak wiesz ze pocisnales ponad 50+ i beda zabierac to podczas kontorli nie pokazujesz mowisz ze nie masz przy sobie :)