Z tego co pamiętam minimalnie (0,5 mm ) różnią się wymiary okienek na zegarek / date i na licznik kilometrów. Jednak można to bez problemu dopasować. (ja tak przekładałem i jest ok)
Printable View
A jakieś zamienniki są dostępne?U siebie masz założone takie tarcze?
ok dzięki
Mam pytanie chce wymienić licznik 8l0920932M na licznik 8l0920980L. Moje pytanie czy one mają tej samej generacji immo? Z góry dzięki za odpowiedź.
Oraz czy po przełożeniu tarczek z licznika europa do angola da się jakoś przekodować aby wskaźnik prędkości dobrze pokazywał. Ewentualnie kogoś z okolic Częstochowa bym potrzebował żeby mi to ogarnął za rozsądne plny.
Najlepiej połącz się z licznikiem vag albo vcds i sprawdź czy wyświetla Ci VIN. Ale zapewne obydwa to immo III.
panowie i panie proszę o jakas pomoc lub rade, mój licznik jager się wysypal juuz dawno i wymieniłem go na VDO od eski i było wszystko git.
Niestety zegary się zfajczyly i musialem stare, popsute wlozyc, aby auto jezdzilo. Mam nowy VDO od eski taki jak poprzedni i za huki nie mogę go zakodować.
Piny przyjmuje i jak jest już w adaptacji, kanal 50 i jak wpisuje nowe wartości(stary pin od ECU) to mowi mi "czekac" a później "SYSTEM not OK". wyczytałem gdzies ze w blokach miezenia kanal 023 musi być 0 1 0 4, a ja mam 0 1 0 6 co niby oznacza, ze zegar był już adaptowany kiedyś. Wie ktoś jak to zmienić, albo jak robic dziewice z zegarow??
Ewentualnie może ktoś ma odpowiedni wkład do mojego nowego licznika, może zmodyfikować mój??
zegary to 8L0 920 980R
Dzieki Seba
Spróbuj najpierw dopasować zegary w kanale 000 w silniku i 000 w liczniku. Wykasuj błędy. Potem jeśli nie idzie to najpierw zakoduj klucze w kanale 21 a potem wyłącz na ok 60 sek. stacyjke i potem zaadoptuj zegary w kanale 50 wpisując pin z ECU. Jeśli tak nie idzie to spróbuj zaadoptować ECU do zegarów. Wszystko masz tu http://wiki.ross-tech.com/wiki/index...ument_Cluster)
Robię tą procedurą z ross tech i nie przyjmuje. Jedyne czego jeszcze nie próbowałem to tego kanału 00 co kilku ludzi mi to już mówiło. Jutro dopiero będę próbował i się zobaczy. Dzięki za podpowiedz.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
witam, mam taki licznik:
http://i.imgur.com/XCjAcLg.jpg
Panowie, namodziłem.
wszedlem w kanal 19, i ustawienie "1" zmienilem (nie wiem po co) na 3.
oczywiscie nie zapisalo wartosci. zniknela temperatura z wyswietlacza. probowalem potem dac na 0 i znowu na 1. ale temperatura juz nie wrocila.
co sie moglo stac? cos z wsadem?