niestety nic sie nie zmienia ale dzieki za pomoc :(
Printable View
niestety nic sie nie zmienia ale dzieki za pomoc :(
Zrobilem screena, pytaksz w ON i czekasz az zrobi adaptacje:
http://i.imgur.com/GxsQJuj.png
tak własnie robie ale nic sie nie zmienia tulko zaczyna mrygac klimTRONIK PO 20 SEK PRZESTAJE I TO TYLE NIEMA TEGO ADP .OK MOZE TA ZABAWA COS WYŁACZYŁEM NAPEWNO ZMIENIAŁEM WARTOSCI W TYCH BLOKACH W ADAPTACJI
Podłączę się pod temat: Mam 2.0 TDI, nowy oryginalny termostat, odpowietrzony układ, ale mimo to jak wrzucę ogrzewanie na HI to powietrze leci ciepłe, ale bez szału. Zastanawiam się czy może jakaś klapka regulująca ciepłe/zimne powietrze jest źle ustawiona/skalibrowana lub się nie otwiera do końca, może jakiś czujnik, czy ktoś może coś poradzić? Czy i w tym przypadku pomoże adaptacja?
Z tego co czytam to nie da się tego spiep....zrobić źle?
- - - Aktualizacja postu - - -
Zrobiłem adaptacje tak jak było w przepisie i wywaliło "Not OK" nie mogę wyłączyć ECON'a co można teraz zrobić? Może adaptacja przy -6 nie ma prawa się odbyć? W ogóle nie mogłem zalogować sie do Security Access ;/
Niestety po zamówieniu części
http://allegro.pl/listing/listing.php?string=3c0907521f
i jej montażu nic nie pomogło. Elektromechanik był "przekonany", że to ta część jest wadliwa jednak po montażu efekt jest taki sam jak opisywałem wcześniej. Czy drodzy koledzy/koleżanki macie pomysł, czy ktoś się spotkał z czymś takim? W zimę nie da się jeździć bez nadmuchu, więc wszelkie informację są nie zbędne. Ratujcie ;)
Podziele się doświadczeniami, otóż adaptacja nie chciała się przeprowadzić do końca, ale... jak raz przytrzymałem AUTO podczas adaptacji to dało radę, drugi raz AUTO + ECON (samo auto nie dało rady) i też poszło.
Wywaliło mi natomiast błąd potencjometru V113-osiągnięty górny limit. Czasem po Output Tests wywali też błąd klapy V71-uszkodzenie mechaniczne (oba grupa 06).
Jak spojrzałem w 08-Bloki pomiarowe to grupy 06 i 07 mają limity około 30-250 a w grupie.06 tam gdzie owe bledy wystepuja wartość żądana (drugie pole) stoi murem max180 i nie da się jej ruszyć żadną kombinacją nawiewów i temperatur-aktualna wartość skacze nawet do 210, a niby gorny limit osiagniety...
No i faktycznie wieje tak jakby klapa nie była do końca otwarta. Jutro postaram się zrobić adaptację w pomieszczeniu które ma >+5 stopni i wtedy może bez tych przycisków się uda.
Jeśli ktoś ma jakieś uwagi to poproszę ;)
witam
dzisiaj zauważyłem że mam połamane wszystkie łopatki od małego wiatraka strona pasażera czym to grozi wygląda jakby ktoś specjalnie je połamał.
Wtajcie potrzebuje porady może ktoś już naprawił taki problem . w lato klima wogole nie chlodzila tylko gdy wjechalem do cieniu. ale dopiero teraz wziąlem się za ten problem z dobrym mechanikiem. zwyklym vag stwierdził ze mam popsuty czujnik temperatury wewnętrznego nadmuchu.kupilismy, zacząl wymieniac okazało się ze jego wogóle tam nie mam a po vin wychodzi ze musi byś. pojechalem do znajomego z vas i on swirdził dokładniej ze jest posuty zawór regulacyjny czynnika a ze jest on na tym samym zasilaniu co poprzedni czujnik dlatego był błąd . i tu moje pytanie czy warto i czy wogóle mozna kupic tylko ten zawór czy czeka mnie wymiana calej spręzarki??? auto a3 8P 2007 rok klimatycacja dwie strefy. przepraszam ze tak kalecznie to opisałem ale chciałem to w skrócie opisac.