Strona 14 z 105 PierwszyPierwszy ... 412131415162464 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 131 do 140 z 1043

Temat: Klimatyzacja w 8P - problemy, porady, serwis

Data dołączenia
    Nov 2013
    Miasto
    gd
    Auto
    audi a3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD

Domyślny

niestety nic sie nie zmienia ale dzieki za pomoc

kuebk's Avatar
    Data dołączenia
    May 2010
    Miasto
    Berlin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0 TDI CR CBBB (170KM)
    Podziękował
    32 razy

Domyślny

Zrobilem screena, pytaksz w ON i czekasz az zrobi adaptacje:

Data dołączenia
    Nov 2013
    Miasto
    gd
    Auto
    audi a3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD

Domyślny

tak własnie robie ale nic sie nie zmienia tulko zaczyna mrygac klimTRONIK PO 20 SEK PRZESTAJE I TO TYLE NIEMA TEGO ADP .OK MOZE TA ZABAWA COS WYŁACZYŁEM NAPEWNO ZMIENIAŁEM WARTOSCI W TYCH BLOKACH W ADAPTACJI

matriw's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    ETM / WN
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Podłączę się pod temat: Mam 2.0 TDI, nowy oryginalny termostat, odpowietrzony układ, ale mimo to jak wrzucę ogrzewanie na HI to powietrze leci ciepłe, ale bez szału. Zastanawiam się czy może jakaś klapka regulująca ciepłe/zimne powietrze jest źle ustawiona/skalibrowana lub się nie otwiera do końca, może jakiś czujnik, czy ktoś może coś poradzić? Czy i w tym przypadku pomoże adaptacja?

Golem1's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2010
    Miasto
    Pruszków
    Auto
    Audi a3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    15 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez matriw Pokaż post
    Podłączę się pod temat: Mam 2.0 TDI, nowy oryginalny termostat, odpowietrzony układ, ale mimo to jak wrzucę ogrzewanie na HI to powietrze leci ciepłe, ale bez szału. Zastanawiam się czy może jakaś klapka regulująca ciepłe/zimne powietrze jest źle ustawiona/skalibrowana lub się nie otwiera do końca, może jakiś czujnik, czy ktoś może coś poradzić? Czy i w tym przypadku pomoże adaptacja?
    Zapomniałem jeszcze o adaptacji ci powiedzieć, możesz spróbować napewno nie zaszkodzi.
    Doposażanie - Elektryka - Diagnostyka Grupy VAG

matriw's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    ETM / WN
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Z tego co czytam to nie da się tego spiep....zrobić źle?

- - - Aktualizacja postu - - -

Zrobiłem adaptacje tak jak było w przepisie i wywaliło "Not OK" nie mogę wyłączyć ECON'a co można teraz zrobić? Może adaptacja przy -6 nie ma prawa się odbyć? W ogóle nie mogłem zalogować sie do Security Access ;/

Data dołączenia
    Nov 2013
    Miasto
    Bydgoszcz
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BMM

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez ogonez Pokaż post
    Problem polega na tym, że po uruchomieniu autka jest wszystko okey. Po jakimś nieokreślonym czasie prędkość wentylatora spada do zera i nie reaguję na ustawienia. Regulacja temp. działa (jest ogrzewanie), kierunki nawiewu sprawne, klimatyzacja sprawna. Po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu silnika sytuacja się powtarza. Elektromechanik powiedział, że to regulator prędkości nawiewu świruję i trzeba wymienić ten mały element, lecz jest on niedostępny w hurtowniach w Bydgoszczy, okolicach i na aukcjach internetowych. Mówi że moduł do którego jest przyłączony kosztuję ok 1000zł a zamiennik ponad 600zł, więc nie mam ochoty aż tyle wydawać aby uzyskać część za poniżej 100zł. Proszę o pomoc, jestem nowy w temacie tego samochodu i zbytnio nie wiem gdzie się zwrócić jeśli elektromechanik nie może pomóc.
    Facet przesłał mi zdjęcie z neta jak wygląda taki regulator zamontowany w wentylator.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu (może jakaś hurtownia z częściami itp.).

Moje autko to Audi A3 2.0TDI (140km) Sportback, klimatyzacja automatyczna-dwustrefowa (bez navi), rok 2006.
    Niestety po zamówieniu części
    http://allegro.pl/listing/listing.php?string=3c0907521f

i jej montażu nic nie pomogło. Elektromechanik był "przekonany", że to ta część jest wadliwa jednak po montażu efekt jest taki sam jak opisywałem wcześniej. Czy drodzy koledzy/koleżanki macie pomysł, czy ktoś się spotkał z czymś takim? W zimę nie da się jeździć bez nadmuchu, więc wszelkie informację są nie zbędne. Ratujcie

matriw's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    ETM / WN
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Podziele się doświadczeniami, otóż adaptacja nie chciała się przeprowadzić do końca, ale... jak raz przytrzymałem AUTO podczas adaptacji to dało radę, drugi raz AUTO + ECON (samo auto nie dało rady) i też poszło.
    Wywaliło mi natomiast błąd potencjometru V113-osiągnięty górny limit. Czasem po Output Tests wywali też błąd klapy V71-uszkodzenie mechaniczne (oba grupa 06).
    Jak spojrzałem w 08-Bloki pomiarowe to grupy 06 i 07 mają limity około 30-250 a w grupie.06 tam gdzie owe bledy wystepuja wartość żądana (drugie pole) stoi murem max180 i nie da się jej ruszyć żadną kombinacją nawiewów i temperatur-aktualna wartość skacze nawet do 210, a niby gorny limit osiagniety...
    No i faktycznie wieje tak jakby klapa nie była do końca otwarta. Jutro postaram się zrobić adaptację w pomieszczeniu które ma >+5 stopni i wtedy może bez tych przycisków się uda.
    Jeśli ktoś ma jakieś uwagi to poproszę
    Ostatnio edytowany przez matriw - 27-11-13 o 08:38

Data dołączenia
    Aug 2013
    Miasto
    wrocław
    Auto
    A3 8p 3D
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

witam

dzisiaj zauważyłem że mam połamane wszystkie łopatki od małego wiatraka strona pasażera czym to grozi wygląda jakby ktoś specjalnie je połamał.

Data dołączenia
    Dec 2012
    Miasto
    WIELUŃ
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BMM

Domyślny

Wtajcie potrzebuje porady może ktoś już naprawił taki problem . w lato klima wogole nie chlodzila tylko gdy wjechalem do cieniu. ale dopiero teraz wziąlem się za ten problem z dobrym mechanikiem. zwyklym vag stwierdził ze mam popsuty czujnik temperatury wewnętrznego nadmuchu.kupilismy, zacząl wymieniac okazało się ze jego wogóle tam nie mam a po vin wychodzi ze musi byś. pojechalem do znajomego z vas i on swirdził dokładniej ze jest posuty zawór regulacyjny czynnika a ze jest on na tym samym zasilaniu co poprzedni czujnik dlatego był błąd . i tu moje pytanie czy warto i czy wogóle mozna kupic tylko ten zawór czy czeka mnie wymiana calej spręzarki??? auto a3 8P 2007 rok klimatycacja dwie strefy. przepraszam ze tak kalecznie to opisałem ale chciałem to w skrócie opisac.

Strona 14 z 105 PierwszyPierwszy ... 412131415162464 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania