tylko jak bym chciał włożyć katalizator to jest dużo droższy jak strumienica
Printable View
tylko jak bym chciał włożyć katalizator to jest dużo droższy jak strumienica
Kup zamiennik sa w podobnej cenie
Wysyłane z mojego LT26i za pomocą Tapatalk 2
napis do soldiera, pewnie ma jakiś katalizator na sprzedaż ;)
Możesz wstawić tłumik przelotowy.Są takie podobne do katalizatora.
Jeśli masz seryjny końcowy to wywalenie katalizatora nie ogłuszy Cię, u mnie wywaliłem kat+ środkowy i dałem przelot 2,5cala i jest minimalnie głośniej( na wyższych obrotach), a autko troszkę się odmuliło :)
Nie wkładajcie strumienicy do wolno-ssaka, chodzi jak meserszmit. Nie pomoże też tłumik przelotowy, rozwiązanie jest tylko jedno KATALIZATOR. Najlepiej z wkładem metalowym tak zwany "sportowy katalizator" lub używany z metalowym wkładem. Silniki z turbo to inna bajka.
Jest dokładnie tak, jak pisze schake !
midseneer a jakie efekty dał ten tłumik przelotowy, lepszy jest od katalizatora czy taki sam czy gorszy?Zastanawiam sie czy inwestować w zamiennik katalizatora bosala czy w taki tłumik. Teraz mam wspawaną rurke ale w wyższych obrotach dźwięk jest metaliczny.
witam
czy po wspawaniu strumienicy bede miał jakieś problemy z autem, oprócz palącego się checka? mam dwie sondy lambdy, teraz też pali mi sie check i wyświetla zbyt uboga mieszanka, auto muli czesto, bywa ze przeciągne na jedynce prawie do 6tys/obr wrzucam dwójkę a tu taki dół, po chwili zaczyna ciągnąć dopiero. Przy normalnej jeździe czuje takie falowanie przy przyśpieszaniu na 1,2 i 3. W upalne dni wsiadam odpalam, ruszam i tak jakby coś było przytkane bo ledwo przyśpiesza, nagle puszcza i normalnie przyśpiesza, katalizator? około 100km/h występuje buczenie
pzodro