tak , słyszałem i jeździłem z kolesiem trochę jego autem zimą, na suchym lipa ale na śniegu trzymają się całkiem dobrze
Printable View
ja właśnie mam dylemat nad tymi dębicy frigo 2 mogę kupić po 184zł/szt lub conti ts830 prawie 50zł drożej rozmiar 195/65/15 czy na suchym naprawde jest taka lipa??
uważam że jakość Conti wykracza poza te 50 zł, ale wybór należy do Ciebie;), jak masz okazje łykać nówki, to łykaj Conti, w końcu na parę sezonów wystarczą myślę, a 200zł żadna kasa, nawet jak się jej nie ma:thumbright:
50zł szybko się zwróci w braku kosztów blacharskich i czystym sumieniem, że nikogo tej zimy nie zabiłeś.
Frigo 2 na suchym są normalne ani dobre ani złe. Tragicznie sobie radzą ze względu na kostkę, na mokrym. Droga hamowania gdzieś z 2 razy dłuższa niż normalnie i trzeba po prostu uważać. Świetnie sobie radzą natomiast na śniegu. Z plusów jeszcze, to to że nie zużywają się jakoś strasznie szybko i na trochę starczają. Jeździłem na nich 3 sezony z powodzeniem ale obecnie mam Uniroyale MS plus 66 i jestem bardzo zadowolony. Dużo lepsze i przewidywalne zachowanie opony na suchym i na mokrym niewiele gorsza na śniegu. 120 km/h i próba jazdy bokami nie wyprowadziła jej z równowagi. Z tańszych opon moim zdaniem najlepsza.
http://www.salon-opon.com/storage/opony/835.jpg
Sam jestem posiadaczem Frigo 2, zakupione w zeszłym sezonie jako nówki sztuki. Jestem zadowolony, świetnie spisują się na śniegu, także podzielam opinie kolegów, jeśli chcesz kupić opony do jazdy po mieście i raz na ruski rok jakaś dalsza trasa, opony Frigo wg. mnie są wystarczające, bo nie ma co przepłacać.
Ja polecam Continental Winter Contact. Mam w rozmiarze 205/55r16. Trwałe opony. Dobrze sobie radzą na śniegu, trochę gorzej za to na mokrej nawierzchni.
ja polecam te co sam mam i juz nawet zalozone :)
Vredestein Xtreme Wintrac
polecam Dunlop WinterSport 3D, bardzo dobre opony
WinterSports 3d super oponki, ale powoli zostaja wyprzedane, w tym roku jak koledzy pisali jest model 4d, jezeli ktos chce troche tansze a rownie dobre oponki to polecam Pirelli Snowcontrol Serie II, w tym roku ja takie zakupilem.
Mam przy mojej ślicznotce od zeszłego sezonu równe nowe Vredestein 205/55/16 i muszę powiedzieć, że rewelacja.Także bardzo polecam, Pozdrawiam
Zawsze to samo.Ja kupilem,ja mam,rewelacja,wspaniale,wysmienite,zaje...,idealne i oczywiscie je bardzo polecam.
Kupilem Dunlop 4D.Ale na razie osobiscie nie testowalem i nie mam osobistych doswiadczen z ta opona.Wedlug testow nalezy do najlepszych zimowek,ale tak jak wyzej napisalem,osobiscie jeszcze nie testowalem i wstrzymuje sie z moja opinia.
W zeszlym roku mialem 3D i bylem zadowolony.4D powinny byc teoretycznie jeszcze lepsze.
A inna droga to nigdzie nie twierdze ze ta opona ktora ja kupuje,jest najlepsza.
niby tak..ale marudzisz kiedy inni zachwalaja swoje..dlatego sie chcialam dowiedziec czy juz jestes przygotowany do zimy:P
Dokladnie wiedzialem o co tobie chodzi.Juz na tyle ciebie poznalem.
Po prostu jest tak ze jak ktos jedzil zawsze na jakims bedziewiu w stylu Wanli,Matador itd,gdy zalozy cos lepszego jak np.Kleber,Vredestein to od razu zachwala swoja opone jaka ona jest rewelacyjna.Brakuje mu poprostu doswiadczen z najlepszymi oponami takim jak Conti,Dunlop,Michelin,GY....Co dla jednego jest rewelacyjne,dla innych moze byc tylko przecietne lub dobre.
heh kolega byly forumowicz kupil Dunlop 3D nówki i dostał po miesiącu wystrzał opony -.-
ja mam yokohamy i jestem z nich zadowolony
wiem ze na prostej drodze pierdykła ;p przy 40 na godzine, auto do kasacji ;p
Polecam Good Year Ultra Grip 7 plus
195/65 R15 91T w roku 2008 wygraly w Testach opon zimowych w tych rozmiarach
polecacie jakies 16" ? bo potrzebuje kupić
Panowie szybkie pytanko...
Continental ContiWinterContact TS 830 195/65R15 91 czy:
Dunlop SP WINTER SPORT 4D 195/65R15 91T
nie mogę znaleźć żadnych opinii o tej drugiej (a taką mi polecono zamiast Conti bo na Conti bym musiał czekać ponad tydzień)
Ciężko o opinie na temat 4D, bo to nowość
W rozważaniach weż po uwagę to:
http://www.adac.de/infotestrat/tests...cePageId=31821
Obydwa typy b.dobre, może chociaż ceną się różnią to Ci będzie łatwiej.
witam a co powiecie o oponkach Semperit na zime ...nada sie ta firma ktos w ogule uzytkowal takowe :confused:
Polecam z własnego doświadczenia rewelacyjną oponę na śnieg
Dunlop SP Winter Sport 3D
W tym roku na sniegu rzadzi Nokian WR D3.Ma jednak klopoty na mokrej nawierzchni i szybko sie zuzywa:( Ale na sniegu idealna.
Pisałem o nich chyba w zeszłym roku. Jeździłem na nich w Toyocie Yaris, potem jak ją roztrzaskałem (to nie wina opon) dostałem drugą na Michelin`kach.
IMO Semperitki na głowę biły znaną francuską markę. Auto było o wiele stabilniejsze na śniegu, przy wyższych prędkościach i wyprzedzaniu przez muldy, lepiej hamowały i 200x lepiej wyjeżdżały z parkingu równoległego "na raz" (czyt. ręczny, koła w bok, w piz&ę i na gaz).
Jeżeli nie wymagasz od opony ponadprzeciętnych możliwości to spokojnie mogę polecić.
Ja w ubiegłym roku kupiłem Michelin Alpin A4. Jestem z nich bardzo zadowolony, zarówno na śniegu, asfalcie jak i mokrym trzyma się dobrze.
jestem świeżo po lekturze testu w MOTORze opon zimowych, i wniosek taki : faktycznie trzeba sobie odp na pytanie gdzie i w jakich warunkach użytkuję auto ? czy muszę wracac do domu do małej miejscowości po nieodśniezonych krętych górskich drogach, na których służby drogowe może przejadą raz na całą zimę, czy też dużo śmigam po trasach krajowych, na ogół wyjeżdżonych i suchych, ewentualnie mokrych po niedawnych opadach...bo najczęsciej to dwa różne rodzaje zimówek. Na I wariant Debica faktycznie super, ale tylko tylko jak śnieg, na mokrym i suchym- katastrofa (wg testu ). Na mokrym świetnie Uniroyal, na suchym Conti, i wygrywa Conti bo średnio w każdych warunkach sprawdza się na tyle że łącznie zbiera najwięcej pkt. To tylko relacja z testu, ale pewnie coś w tym jest...Conti wygrywa , ale nie ceną, mając zatem ograniczony budżet, warto przemyśleć jak i gdzie jeździmy zimą.
A ja zakupiłem Continental ContiWinterContact TS 810. :)
Mam takie same Major (810 czy 830 nie pamiętam dokładnie). Mają dopiero rok i jeździ się na nich wyśmienicie :thumbright:.
TS 830 to są te najnowsze. Wg. niemieckiego ADAC'a jedne z najlepszych we wszystkich warunkach atmosferycznych.
Ja zakupiłem ten wcześniejszy model, czyli TS 810.
I ja mam komplecik TS830. W zeszłą zimę kupiłem i jezdziłem w warunkach mieszanych (miejskie asfalty, autostrady, drogi gminne i krajowe, górskie trakty)- nie zmieniam na nic innego. Można kupić już za 225zł/szt w rozmiarze 195/65/15.
Będzie Pan zadowolony ;]
Myślę, myślę i chyba nic nie wymyślę. Zawęziłem listę do 5:
- Dunlop SP Winter Sport 4D
- Continental ContiWinterContact TS 830 P
- Goodyear Ultra Grip Performance 2
- Pirelli SottoZero 2
- Michelin Pilot Alpin
Co wy byście wybrali?
Rozmiar 225/40/R18 V.
Hej chcia?bym kupic te oponki http://allegro.pl/opony-205-55r16-bi...890197882.html jak oceniacie?
wiem ze za 150 z? nie ma cudu ale lepsze nowe niz dobrej firmy kilkuletnie
Ja bym wybra? najta?sz? opcj? z tej listy.
Prawda. Ale ja bym tym indeksom pr?dko?ci nie ufa? a? tak w przypadku opon bie?nikowanych :/ Druga sprawa jest taka, ?e kupowa?em auto na zimowych oponach bie?nikowanych z wzorem Conti (podobno TS810) i nie by?o najciekawiej. Z przodu mia?em nowe Conti, z ty?u u?ywane nadlewki podobno Conti i r??nica miedzy tym jak trzyma? prz?d, a jak ty? by?a olbrzymia.
Ale jak kupisz, to zdaj relacje z tego jak tego typu opony faktycznie si? zachowuj? :thumbright:
Pozycja 1 lub 2
GY UGP2 jest zdecydowanie słabszy od serii Ultra Grip 7+ i 8, które wtym rozmiarze nie występują. Michelin to przeciętne PA3. Pirellka wg mnie też bez szału, choć jest sporo zadowolonych uzytkowników, ale mimo to jednak słabsza niż Conti i Dunlop.
Tirowcy oszczędzają a potem mamy tragedie na drodze bo gumka strzeliła na przeładowanym aucie.(jak jest w usa to nie wiem bo nie byłem - inne realia inne drogi)
Dlatego bo mimo to że jest zimna to auto pływa jak by przy 30st jeździć na zimowych oponach.
Jak dla mnie to się w ogóle drogi nie trzyma i nie wspomne ,że nadlewane opony często mają więcej lub = 5 lat więc w mojej ocenie to już stara spróchniała guma.
Osiąganie większych prędkości na takiej gumie zmniejsza bezpieczeństwo jazdy i hamowania.
Kito ma rację absolutną
w ogóle opony bieżnikowane powinno się zakazać puszczać w obieg, zagrożenie bezpiecz siebie i innych użytkowników dróg, co to za wymysł...
zaraz ktoś się odezwie że nieprawda bo jeździ i jest ok wszystko...no nie jest
W sumie prawda, często widziałem koło drogi całe bieżniki. Z jednej str wszystko jest dla ludzi a z 2 żadna używana czy bieżnikowana opona nie dorówna nowej.