A jak nie ide w glebę tylko w moc i zapierdzieleanie w zakrętach itp? już mi lekko trze o wewnętrzną strone nadkola) w zakręcie 18 ori z S3 ET 33 przy gumie 225/40 to będzie się lepiej jeździło czy w takim wypadku nie ma sensu wyrzucania jej?
Printable View
A jak nie ide w glebę tylko w moc i zapierdzieleanie w zakrętach itp? już mi lekko trze o wewnętrzną strone nadkola) w zakręcie 18 ori z S3 ET 33 przy gumie 225/40 to będzie się lepiej jeździło czy w takim wypadku nie ma sensu wyrzucania jej?
Jak zamierzasz jezdzic na zakresie do -50, w ktorym kreci sie mts to oczywiscie zostaw.
Nie wiem na jakim zakresie śmigam :D nie wiem jak tam MTS ma ale ja na KW V1 inox :P Teraz to ja juz jestem zmieszany z ta pomocniczą dziadówą no..
Cześć, jeżdżę aktualnie na seryjnym zawieszeniu Ambition ( - 15mm ), ogółem wydaję mi się, że są jeszcze jakieś sprężyny inne bo siedzi niżej niż te 15mm, ale mniejsza o to.. Mam okazję kupić gwint, pytanie co będzie na zakrętach przy ostrej jeździe? Aktualnie jeździ mi się bardzo dobrze na tym zawieszeniu, jest w miarę nisko i twardo, w zakręty wchodzę bez strachu z dużą prędkością i kołem 225/45. Czy przy gwincie na zakręcie gdy będą wyboje może mi wyrzucić tył auta? Nie chce wsadzać pięniedzy w gwint jeśli będę musiał uważać bardziej na zakrętach.
Będzie twardziej i sztywniej i na prostej i w zakręcie (chyba, że masz opcję z regulacją twardości to wtedy możesz to regulować).
PS. -15 fabrycznie to nei nisko ;) fabryczne -35 jak już cyba było najniższe. Mam u siebie ambition i ono jest mega wysokie..
Powiem tak, zamontowałem u siebie KW v2 z regulacja siły dobicia, z zawieszenia tej firmy jestem bardzo zadowolony, ale nie nadaje się ono do jezdzenia po naszych drogach, na pewno nie bedzie twardziej i sztywniej tylko będzie beton!
jeździłem na zkręconej regulacji na oponach 225/40 r18 i pełnej glebie to czułem fakturę asfaltu i czy ślimak był w ciąży, do tego półoś przyciera o stabi z eski, no i efekt ping- ponga z tyłu, na wakacje auto podniosłem o 30 mm, rozkręciłem regulacje na miękko i załozyłem zimówki 205/55 r16 i tylko dzięki profilowi opony czuć jakąs namiastkę komfortu, sama regulacja daje nie wiele, czuć to tylko na idealnie równej krętej drodze bo auto sie mniej wychyla w zakręcie i dohamowaniu, Być może lepiej by było na zawieszeniu tej firmy z serii KW Competition, ale cena to około 17 tys. zł do tego trzeba mieć łeb i tor zza domem żeby to ustawić.
mam przód napęd i na szybszych dohamowaniach w zakręcie auto jest nadsterowne i wierzga tyłem ale łatwo to opanować,
https://www.youtube.com/watch?v=l7he5lREZGk
3 minuta takie rzeczy sie dzieją na 225/40 r18 ;) natomiast na wybojach na zakręcie raczej zależy od samych wyboi, na pewno poczujesz każdy z nich ;) jest taki zjazd z A1 z kierunku Pyrzowic na droge 88 w kierunku Bytomia i tam po wewnętrznej jest spora mulda, przy ok 90 km/h dwa koła mi sie oderwały od nawierzchni i auto przeskoczyło na bok o jakiś metr, prawie przybrałem zewnętrzne barierki. na pewno poznasz dokładnie stan naszych dróg, zabawa jest fajna, przyjemność z jazdy na równej nawierzchni o niebo lepsza niż na serii, ale sam osobiście autem nie jezdze na codzien, i jezeli masz inne auto do jeżdżenia do pracy, a audi traktujesz jako hobby lub zabawkę na wypad lub tor to polecam gwint, ale jeżeli chcesz autem jezdzić na codzien to lepiej chyba raczej wybrać dobrego blinsteina b6, może b8 i zostanie pare stówek do opon, no chyba że jesteś masochistą i lubisz ból pleców ;) pozdro
co do wspomnianej nadsterowności na gwincie to jak jest w quattro czy wielowachacz daje rade?
Jonasz88 dzięki wielkie za rozpisanie jak to wszystko wygląda, autem mam zamiar jeździć na codzień więc raczej pójdę w stronę blinsteina :D
a co do tego zjazdu z a1 doskonale wiem o który chodzi, sam jestem z Gliwic i nie raz tam zjeżdżałem..
Witam, dołączę się od tematu. Nie mogę się zdecydować co do gwintu. Problem jest taki, że chcę na niego wydać max 1000zł. Jest coś w tej cenie, co można polecić i nie będzie bardzo twardo? Aktualnie mam oryginalne zawieszenie prawdopodobnie sportowe (1 fioletowa kropka i 4 zielone na sprężynach z przodu) i jeździ się bardzo fajnie, wiec nie chciałbym bardzo dużej różnicy.
Skoro dobrze Ci sie jezdzi na tych sprężynach co masz ja bym nie pakowal sie w gwint. W tej cenie dobrego gwintu raczej nie znajdziesz. Jak już to moim zdaniem MTS w porównaniu do innych bylby najbardziej 'wygodny'. Jak masz możliwość to przejedz sie autem na gwincie zobaczysz wtedy ze różnica jest duża. Moze warto by zainwestować w jakieś sportowe zawieszenie sprężyny+amory ?