To co wysłaleś to nie mówi gdzie trzeba te wtyczki podłączyć , moze jakis modół trzeba kupic , chciał bym rekina na dach też dać
Printable View
To co wysłaleś to nie mówi gdzie trzeba te wtyczki podłączyć , moze jakis modół trzeba kupic , chciał bym rekina na dach też dać
A po co Ci ten rekin na dachu ?
Tapatalk
Kupilem taki zesta i bym chciał go mieć zamontowanego jak ori, wiec do czego trzeba podpiac wtyczki
Chciałbym wywalić BNS 5.0 i wstawic coś z ekranem i nawigacją.
Moja konfiguracja: A3 8P 2011, kolorowy FIS, BNS 5.0, zmieniarka, zestaw bluetooth, gps. (wszystko ori)
Jaką wersje RNS powinienem wybrać(zauważyłem że jest ich trochę), tak aby wszystko co mam współpracowało?
Co myślicie o tym -> RNS-E LED z olx
warto to kupić?
Kazda wersja RNS to obsluzy.
Witam. Czy ktoś wie jak w nawigacji RNS-E włączyć RDS? i Radio controlled clock.
Mialem 3 rns-e i w kazdym rds dzialal z automatu, nie trzeba bylo kodowac. Co do zegarka to trzeba takowy miec z modulem za zderzakiem tylnym, pod lampa. Nie ma to nic wspolnego z rns-e.
Ok dzięki. To u mnie tego chyba nie ma. to ma być po stronie kiekierowcy czy pasażera ??
modul zegarka powinien byc po lewej stronie pod lampa. trzena zsunac zderzak by sie dostac.
Witam, posiadam Audi A3 8P Sportback 2008r (przed liftem), fabryczne radio Chorus chciałbym zamienić na jednostkę RNS-E? Gdzie znajdę rozpiskę potrzebnych części oraz instrukcję montażu? Szukałem ale nic nie znalazłem, widocznie słabo szukałem. Proszę o pomoc. :)
Panowie mam do kupienia RNS-E w fajnej cenie. Ale nr katalogowy to 8P0035192H i z tego co dobrze czytam to jest to wersja USA / Meksyk.
Czy można ją jakoś przerobić na EU? Czy sam się mylę i śmiało można kupić?
Witam to mój pierwszy post dlatego nakreślę sytuację i proszę o zrozumienie chodzi o to że chcę kupić Audi A3 8p z rns-e i teraz moje pytanie wiem że można wgrać polskie menu i polskie mapy do nawigacji natomiast nigdzie nie mogę znaleźć czy można wgrać lektor pl do tych map żeby nawigacja była w pełni po polsku??? Gdzieś czytałem że ktoś próbował zrobić jakiś lektor domowej roboty ale to raczej nie pewna informacja
Szukaj a znajdziesz bo odpowiedz jest na forum.
lektora nie da rady tylko menu i mapy da się spolszczyć
no to szkoda, tyle czasu a nikt tego nie dokonał :)
Cześć,
Mam RNS-E i po załadowaniu map pokazuje mi że jestem w wodzie gdzieś w okolicach Irlandii. Po przejechaniu 100km moja pozycja się zmieniała ale nigdy nie pokazała mojej aktualnej. Czy ktoś wie o co może chodzić ? Moje podejrzenia padają na antenę - ale czy wtedy w ogóle poruszałbym się po mapie ?
Witajcie, mam takie oto radio https://www.google.pl/search?q=radio...ST_o-4U8iTM%3A
Jestem na kupnie RNSE Led. W obecnym radiu itd. mam bluetooth który działa itd. Czy po wymianie na Rnse też będzie czy trzeba "coś" dokładać? Mam Vaga także wiem , że bez kodowania się nie obejdzie jednak moje pytanie jest takie czy taka wymiana jest opłacalna? Czy audio będzie grało dobrze jak do tej pory czy może być gorzej, czy przyciski od kiery będą działały? Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Ta jak piszesz to faktycznie cos bedzie nie tak z antena, natomaist to ze sie poruszasz na mapie jest jak najbardziej poprawne, w tym wypadku brana jest pod uwagę predkosc poruszania sie i skret kol - oczywiscie taka jazda kończy sie z reguly tak jak napisales, czyli na srodku jeziora.
U Ciebie w aucie jest dedykowany modul do bt, wymiana na RNSE w tym wypadku nic nie zmieni.
Dziękuję za info. Czyli śmiało można kupować Rnse i wymieniać radio? A jak jest z anteną GPS, trzeba dokupywać czy jak? Wybaczcie za takie pytania ale wydajać 2 tysie na radio wolę być ubezpieczony na wszystko ;)
No antene trzeba kupic bo jak inaczej mialaby nawigacja dzialac? Szukaj na forum bo w tym temacie to juz chyba wszystko na forum zostalo napisane.
rozpiska/pinologia
http://www.a3-club.net/forum/showthr...awigacji-RNS-e
kodowanie
http://www.a3-club.net/forum/showthr...99#post1320499
anteny typu "rekin" nie musisz mieć stricte takiej bo można ją zastąpić inną z odbiornikiem GPS i dać w słupek(typ fakra na magnes)
http://www.a3-club.net/forum/attachm...886485&thumb=1
kolory kabli
niebieska GPS
bordowa - telefon
jasno zielona (oliwkowa) - webasto
inne niejasności są wyjaśnione w tym temacie
Dziękuję. Jestem właśnie po rozmowie ze sprzedającym i jestem mega zadowolony. Sprzedający zna się na rzeczy i mnie poprowadzi. klamamoto zamiast pomógł powinna być kolejna flaszka dla Ciebie. Pozdrawiam i dziękuję a wejdzie rnse 193, antena na fakro zwykła na magnes zostanie w środku :)
wersja RNS-E jest bez znaczenia
po zamontowaniu bedzie masa błędów więc musisz tylko zakodować i je wykasować(opisane co i jak)
mam monopol w domu:)
Pytanie do tych co mają DVB-T w RNS-E.
Jakie macie antenki ? I jak u was z odbiorem.
mam dwie anteny TV przyklejone na ostatnich bocznych szybach w SB.
odbiór w miescie jest ok,
w trasie powyżej 200km/h gubi zasięg ale o dziwo jest mało miejsc gdzie TV nie odbiera podczas jazdy.
No dobra:
Ekrany dzwiekochlonne!
zmora odbioru.
nawet w miescie traci sygnał przy ekranach
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Tak dla pewności przy wymianie Concerta 3 na Rnse trzeba w kostkach zmieniać piny czy wystarczy p&p i kodowanie/kasowanie błędów?
to nie targ/dział sprzedam
A wez troche poszukaj na forum.
porównaj rozpiski z działu warsztat
http://www.a3-club.net/forum/showthr...wersja-2DIN%29
względem tej z rns-e
Chce dodac ze w aucie jst system BOSE
Edit:
A czy taka przejsciowka coś da?
link
Witam, podłaćzyłem RNSE 193G , zakodowałem wg. klamamoto i wszystko działa oprócz telefonu, a więc. Mam moduł BT , telefon teraz łączy się z autem ( na FISie wyskakuje kontakt itd , natomiast nic nie pokazuje się na RNSe, jest napisane " telefon nie został zainstalowany" ) Nie wiem czy da się to jakoś ogarnąc czy zostawić jak jest. Za pomoc z góry dziękuję.
taki błąd się pojawia w 56 - radio
https://zapodaj.net/1f4da0a96b3f4.png.html
Witajcie !
Kupiłem navi RNS-E 193 jednakże nie mam kodu o który mnie pyta, nagrałem więc płytkę z programem, który ma wydusić kod pin, jednakże po otworzeniu się ekranu nie da się wyjąć jakiejś płytki która jest w środku naciskam przycisk i nie ma reakcji a w środku kręci się jakiś nośnik. Jak temu zaradzić, jak wyjąć tą płytkę ?
PS przeglądałem wątek i ktoś poruszał ten temat, ale nie znalazłem rozwiązania.
Z góry dzięki !
W adaptacjach masz pewnie zablokowana mozliwosc wyjmowania plyty - zmien adatapcje powinno byc spoko.
Mam jeszcze takie pytanie, czy posiada ktoś spolszczenie-polskie menu do RNS-E 193 ?
Szukałem, ale nic konkretnego do tego modelu navi nie znalazłem.
Spolszczenie do pobrania bez problemu z neta
Mam spolszczenie i nowe mapy i w tym spolszczenie nic nie da bo po wlozeniu plyty z mapami odrazu soft aktualizuje sie i wraca fabryczny jezyk
Chyba ze masz stare mapy badz nie bedziesz korzystal z nawigacji
W sumie to spolszczenie mam z tamtego roku to moze jest juz nowsze
A teraz moje pytanie
Do radyjka RNS-E 193 G nie mam ori anteny lecz made in china i czy z taka antena dziala wam TMC? Informacje o nasileniu rychu
U mnie przy wlaczonej nawigacji na srodku jest napis TMC lecz nie jest podswietlony wiec nie wiem czy dziala, czy do tego potrzebna ori antena
TMC dziala w oparciu o fale radiowe a nie GPS: https://pl.wikipedia.org/wiki/Traffic_Message_Channel.
Witam wszystkich,
mam dziwną sytuację u siebie w samochodzie z moim RNS-E a dokładnie bluetooth. Otóż przekręcam zapłon w samochodzie, w telefonie widzi mi bluetooth o nazwie "Audi UHV 6209" wpisuje PIN: 1234 i łączy się bez problemu. I teraz taka dziwna sytuacja jak wchodzę przyciskiem TEL to wyskakuje mi "Proszę włożyć kartę SIM" ale ostatnio był podłączony zupełnie nie świadomie zadzwoniła do mnie dziewczyna i wyświetlił mi się jej nr w RNS-E i normalnie połączyło przez Zestaw Głoś. mówię: naprawiło się coś! Ale po chwili proszę kolegę żeby zadzwonił do mnie i już normalnie połączenie przychodzi tylko na telefon, o co w tym chodzi?
Telefon: Iphone 4
Auto: Audi a3 8p 05' Sportback Sline
Witam mam problem ze swoim RNS mam wsadzoną płytę z mapami i kiedy temperatura na dworze jest tak do 15 - 18 stopni to wszystko jest ok. Natomiast kiedy temp na dworze jest większa a co za tym idzie świeci słońce i w aucie jest parówa to nie działa mi nawigacja ciągle czyta płytę i czyta i wkońcu wsadź poprawną płytę napis wywala, kiedy wyciągam płytę w tym momencie to czasami płyta aż parzy tak się nagrzewa a przecież auto stało nie używane pod robotą. Dodam że od czasu do czasu wyświetla mi się napis Napęd cd/dvd uszkodzony sprawdz w serwisie A. Macie może jakieś sugestie jak to można naprawić?
Witam, kupiłem RNS-E LED i wsadziłem do mojej a3 8p z 2012 multifunkcja bluetoth wybieranie wszystko działa, mam BOSE i z tego co mi wiadomo to ponoc trzeba kodowac bo inaczej nie będzie grać ale u mnie wszystko gra, tuba i wszystkie glosniki,czy jest mozliwosc ze moglo byc juz zakodowane radio na BOSE? i czy jest ktos w stanie pomóc w zakodowaniu wizualizacji parkowania na ekranie? mam rns 193 Led czyli tą najnowsza.
EDIT:
chyba znalazłem, jutro będe próbował tego - http://ankk-vagcom.com/a3-8p-facelif...cran-du-rns-e/
Musisz mieć moduł parkowania z opcja bod wizualizację