|
Mam jeszcze takie pytanie, czy posiada ktoś spolszczenie-polskie menu do RNS-E 193 ?
Szukałem, ale nic konkretnego do tego modelu navi nie znalazłem.
Spolszczenie do pobrania bez problemu z neta
Mam spolszczenie i nowe mapy i w tym spolszczenie nic nie da bo po wlozeniu plyty z mapami odrazu soft aktualizuje sie i wraca fabryczny jezyk
Chyba ze masz stare mapy badz nie bedziesz korzystal z nawigacji
W sumie to spolszczenie mam z tamtego roku to moze jest juz nowsze
A teraz moje pytanie
Do radyjka RNS-E 193 G nie mam ori anteny lecz made in china i czy z taka antena dziala wam TMC? Informacje o nasileniu rychu
U mnie przy wlaczonej nawigacji na srodku jest napis TMC lecz nie jest podswietlony wiec nie wiem czy dziala, czy do tego potrzebna ori antena
TMC dziala w oparciu o fale radiowe a nie GPS: https://pl.wikipedia.org/wiki/Traffic_Message_Channel.
Witam wszystkich,
mam dziwną sytuację u siebie w samochodzie z moim RNS-E a dokładnie bluetooth. Otóż przekręcam zapłon w samochodzie, w telefonie widzi mi bluetooth o nazwie "Audi UHV 6209" wpisuje PIN: 1234 i łączy się bez problemu. I teraz taka dziwna sytuacja jak wchodzę przyciskiem TEL to wyskakuje mi "Proszę włożyć kartę SIM" ale ostatnio był podłączony zupełnie nie świadomie zadzwoniła do mnie dziewczyna i wyświetlił mi się jej nr w RNS-E i normalnie połączyło przez Zestaw Głoś. mówię: naprawiło się coś! Ale po chwili proszę kolegę żeby zadzwonił do mnie i już normalnie połączenie przychodzi tylko na telefon, o co w tym chodzi?
Telefon: Iphone 4
Auto: Audi a3 8p 05' Sportback Sline
Witam mam problem ze swoim RNS mam wsadzoną płytę z mapami i kiedy temperatura na dworze jest tak do 15 - 18 stopni to wszystko jest ok. Natomiast kiedy temp na dworze jest większa a co za tym idzie świeci słońce i w aucie jest parówa to nie działa mi nawigacja ciągle czyta płytę i czyta i wkońcu wsadź poprawną płytę napis wywala, kiedy wyciągam płytę w tym momencie to czasami płyta aż parzy tak się nagrzewa a przecież auto stało nie używane pod robotą. Dodam że od czasu do czasu wyświetla mi się napis Napęd cd/dvd uszkodzony sprawdz w serwisie A. Macie może jakieś sugestie jak to można naprawić?
Witam, kupiłem RNS-E LED i wsadziłem do mojej a3 8p z 2012 multifunkcja bluetoth wybieranie wszystko działa, mam BOSE i z tego co mi wiadomo to ponoc trzeba kodowac bo inaczej nie będzie grać ale u mnie wszystko gra, tuba i wszystkie glosniki,czy jest mozliwosc ze moglo byc juz zakodowane radio na BOSE? i czy jest ktos w stanie pomóc w zakodowaniu wizualizacji parkowania na ekranie? mam rns 193 Led czyli tą najnowsza.
EDIT:
chyba znalazłem, jutro będe próbował tego - http://ankk-vagcom.com/a3-8p-facelif...cran-du-rns-e/
Było - Audi a3 8p 2005r 2.0 TDI ----> Jest Audi a3 8p 2012r 2.0 TDI
Musisz mieć moduł parkowania z opcja bod wizualizację
Doposażanie - Elektryka - Diagnostyka Grupy VAG
Doposażanie - Elektryka - Diagnostyka Grupy VAG
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)