skoro tel Ci potrzebny do dzwonienia pisania i fotek.. to moze motorola moto g4? kupisz nowke na gwarancji i z calkiem fajnymi funkcjami.. tu masz aukcje http://allegro.pl/smartfon-lenovo-mo...578413845.html
Printable View
skoro tel Ci potrzebny do dzwonienia pisania i fotek.. to moze motorola moto g4? kupisz nowke na gwarancji i z calkiem fajnymi funkcjami.. tu masz aukcje http://allegro.pl/smartfon-lenovo-mo...578413845.html
Jesli chodzi Ci tylko o zdjecia to moze zostaw sobie ten tel do sms i dzwonienia a za tauzena kup sobie kompaktowa cyfrowke, ktora zrobi ladne fotki.
@topolciiia Motorola jest za duża i ma słabsze paramatry od Z3, jedyne co ratuje to 5Mpx z przodu.
@heko Moja leciwa Nokia powoli się sypie i coraz częściej uniemożliwia normalne użytkowanie, niestety czeka ja permanentne wyłączenie. Gdyby działała i miała jakiegokolwiek androida to bym się nawet nie zastanawiał i dokupił cyfrówkę za ~700 problem w tym, że nerkę i tak mam już pełną gratów więc telefon-camera w jednym rozwiąże ten problem.
Problem jest w tym, ze mało który fon będzie robił na prawdę mega dużo lepsze fotki niż Twoja nokia. Oczywiście w tych granicach cenowych. Kwestią pozostaje tylko znalezienie czegoś czego kupienie nie postawi Cię pod murem zwanym brak wsparcia. Stad chyba jednak ja bym wybrał z3 conpact. Z1 użytkuje mój brat i jest mega zadowolony. Z3 miał mój przyjaciel i dopiero po 3-4 zmianie telefonu gdzie kupił huawei honor 6 plus stwierdził, ze jest zadowolony.
Z innych telefonu na androidzie poleciłbym Tobie huawei p8 lite lub p9 lite (nie wiem czy ten drugi się zmieści w cenie). Wg mnie lepsze opcje niż ten s4 mini.
Jeżeli chodzi o kolejna alternatywę to iPhone 5s i teoretycznie masz wszystko czego potrzebujesz :) ale to już totalnie inny system i trzeba się trochę przestawić, ale z opisu Twojego użytkowania, szybko by Tobie się to udało, a robi mega ładne zdjęcia.
bierz zwykłego p8 - bedziesz wiecej niz zadowolony
Szparag calkiem dobrze mowi, z 5s bedziesz zadowolony, choc jest juz stary, ale ma kilka fajnych bajerow jak na przyklad touch id (choc nie wiem czy Tobie przyda sie do czegos wiecej niz odblokowanie telefonu :P )
Co do samego systemu, ja juz jakis czas temu zmienilem androida wlasnie na iosa, przyzwyczailem sie szybko, teraz na pewno nie wrocilbym juz do andka, z tym, ze u mnie kryterium byl jak najwiekszy ekran, bo przenosilem sie z Note'a 3 :P.
Aktualnie mam Nexusa 5X i nawet chwale sobie.
Maćko_3city ja totalnie nie zyje tymi dotykowcami ale powiem tak. Moj brachol ma Samsunga Ace 4 i to bardzo sympatyczny telefonik. Niezle parametry, mniejszy niz reszta, da sie go ogarniac jedna reka no i zdjecia robi calkiem niezle. Druga opcja z jaka mialem przyjemnosc to moj sluzbowy Samsung Galaxy Core. Wiekszosc zdjec zielonej zaby robilem wlasnie tym telefonem, kilka prywatnych wypadow weekendowych i powiem szczerze, ze zdjecia wyglada ladnie - na swoim monotorze prawie 30'' nie mialem na co narzekac. Teraz dla porownania mam sluzbowego LG K4 LTE i przy wyzej wymienionych ten tel zdjec robic nie potrafi w ogole - moja poczciwa Nokia 6700 chyba ma ten sam lvl.
Wg mnie jesli chodzi o telefony to najlepsze zjdecia robia Jablka ale to nie android i nie ta cena, o ktorej piszesz.
Dziękuję jeszcze raz wszystkim za wsparcie i inteligentne porady :)
Skończyło się tym, że odłożyłem nieco więcej $$$ i kupiłem Z5 compact z roczną gwarancją.
Pzdr,
Maciej