A ja mam zwyżki za wiek i 1340zł - OC, NW, ASS Żadnych zniżek
Printable View
A ja mam zwyżki za wiek i 1340zł - OC, NW, ASS Żadnych zniżek
Witam panowie mam pytanie
Planuje zakup a3, jedno co mnie martwi to ubezpieczenie ktore mnie drogo wyjdzie z racji mojego wieku 21 i prawo jazdy od roku. Dlatego chciałbym ubezpieczyć samochód na kogos z rodziny osoba ma 60 % zniżki i ma swoje auto w link4
I teraz moje pytanie: jeśli ubezpieczę moj samochód na np. w Axa czy w razie kolizji ta osoba straci swoje zniżki w link4 ?
Nie, bynajmniej mnie tak poinformował gosciu jak zakladalem swoje ubezpieczenie (tez tak jak ty, tyle ze auto przy rejestracji zapisalem wspolwlasciciela rodzica).
czyli przy zakupie ta osobe musze wpisać na współwłasciciela ?zeby pozniej moc na niego ubezpieczyc auto ?
Aktem darowizny ktos zostaje wspolwlascicielem samochodu. Dzieki temu masz mozliwosc skorzystania z jego znizek. Samochod mozesz ubezpieczyc na siebie.
Polecam zapoznać się z ofertą http://www.mbank.pl/najlepszekonto/ubezp_sam.html lub na tej samej zasadzie multibanku.
Audi A3 1.9TDI AHF 2000
1 właściciel - mój ojciec - 60% zniżek
2 właściciel - ja ;) - 0% zniżek + zwyżka <25 (mam 22 lata i 4 lata prawko)
Koszt OC w Benefii za pośrednictwem multibanku: 12 rat x 28,30 zł lub jednorazowo 312 zł.
Warunek: konto w multibanku lub mbanku (darmowe) - bez konta jest drożej.
Przy ubezpieczeniu biorą pod uwagą jedynie najwyższą zniżkę, czyli 60% w tym przypadku. Zwyżki za wiek itd. nie liczą. Nie ma znaczenia kto jest na pierwszej stronie dowodu, a kto na drugiej. Niektóre firmy uznają za głównego właściciela osobę wpisaną na pierwszej stronie i liczą zniżki według niej - tutaj tego nie ma.
co sądzicie o ubezpieczycielu AXA moze ktoś coś o nim powiedziec, czy to nie podobna firma jak Link4 bo o Linku nie słyszałem zbyt pozytywnych opini ?? AXA Zaproponowała mi naprawde konkurencyjny pakiet i az niewieże że jest taka różnica w stosunku do innych, AC bez udziału własnego na ori częściach
no wlasnie ciekawe jak to jest z wyplata odszkodowania w tej firmie, bo ceny za ubezpieczenie maja naprawde konkurencyjne (np. w porownaniu z PZU) w ktorym samo OC + NNW wyszlo tyle co pakiet OC + NNW + AC w AXA (przyczym AC bez udzialu wlasnego + zagranica)
czy w kazdej ubezpieczalni jest tak, ze jezeli wlascicielem samochodu jest osoba starsza, posiada max znizki... cena ubezpeiczenia jest dobra... ale nie zaklada, ze kierujacym bedzie osoba ponizej 25roku zycia... ?
bo np w compensie ze trik typu, ze bedzie prowadzic osoba ponizej 25go roku, czyli ja... zwyzka ok 50% wartosci ubezpieczenia... czyli wyjdzie nieco ponad 2tys...
wiecie moze jak jest w pzu... ?
w PZU tez jest zwyzka za wiek, ja wlasnie na dniach kupowalem OC i w PZU wyszlo 1080zl (z NNW) wspolwlasciel ma 60% znizek + moja zwyzka za wiek;
wykupilem wiec w Allianz Direct i wyszlo 470zl (jestem wpisany jako kierowca tego samochodu) czy zwyzka za wiek jest to nie mam pojecia, ale jest duuuzo taniej