A ja mam zwyżki za wiek i 1340zł - OC, NW, ASS Żadnych zniżek
A ja mam zwyżki za wiek i 1340zł - OC, NW, ASS Żadnych zniżek
|
Witam panowie mam pytanie
Planuje zakup a3, jedno co mnie martwi to ubezpieczenie ktore mnie drogo wyjdzie z racji mojego wieku 21 i prawo jazdy od roku. Dlatego chciałbym ubezpieczyć samochód na kogos z rodziny osoba ma 60 % zniżki i ma swoje auto w link4
I teraz moje pytanie: jeśli ubezpieczę moj samochód na np. w Axa czy w razie kolizji ta osoba straci swoje zniżki w link4 ?
czyli przy zakupie ta osobe musze wpisać na współwłasciciela ?zeby pozniej moc na niego ubezpieczyc auto ?
Aktem darowizny ktos zostaje wspolwlascicielem samochodu. Dzieki temu masz mozliwosc skorzystania z jego znizek. Samochod mozesz ubezpieczyc na siebie.
Podstawowa prawda o ludziach jest taka, że wszyscy kłamią. Jedyna zmienna to dlaczego.
Polecam zapoznać się z ofertą http://www.mbank.pl/najlepszekonto/ubezp_sam.html lub na tej samej zasadzie multibanku.
Audi A3 1.9TDI AHF 2000
1 właściciel - mój ojciec - 60% zniżek
2 właściciel - ja- 0% zniżek + zwyżka <25 (mam 22 lata i 4 lata prawko)
Koszt OC w Benefii za pośrednictwem multibanku: 12 rat x 28,30 zł lub jednorazowo 312 zł.
Warunek: konto w multibanku lub mbanku (darmowe) - bez konta jest drożej.
Przy ubezpieczeniu biorą pod uwagą jedynie najwyższą zniżkę, czyli 60% w tym przypadku. Zwyżki za wiek itd. nie liczą. Nie ma znaczenia kto jest na pierwszej stronie dowodu, a kto na drugiej. Niektóre firmy uznają za głównego właściciela osobę wpisaną na pierwszej stronie i liczą zniżki według niej - tutaj tego nie ma.
Ostatnio edytowany przez Szymy - 30-04-09 o 18:20
co sądzicie o ubezpieczycielu AXA moze ktoś coś o nim powiedziec, czy to nie podobna firma jak Link4 bo o Linku nie słyszałem zbyt pozytywnych opini ?? AXA Zaproponowała mi naprawde konkurencyjny pakiet i az niewieże że jest taka różnica w stosunku do innych, AC bez udziału własnego na ori częściach
czy w kazdej ubezpieczalni jest tak, ze jezeli wlascicielem samochodu jest osoba starsza, posiada max znizki... cena ubezpeiczenia jest dobra... ale nie zaklada, ze kierujacym bedzie osoba ponizej 25roku zycia... ?
bo np w compensie ze trik typu, ze bedzie prowadzic osoba ponizej 25go roku, czyli ja... zwyzka ok 50% wartosci ubezpieczenia... czyli wyjdzie nieco ponad 2tys...
wiecie moze jak jest w pzu... ?
chcesz to mnie oceń i wystaw mi stopień
idąc tym tropem zmierzasz do piekła
byłeś tam? nie kłam bo bluźnisz...
w PZU tez jest zwyzka za wiek, ja wlasnie na dniach kupowalem OC i w PZU wyszlo 1080zl (z NNW) wspolwlasciel ma 60% znizek + moja zwyzka za wiek;
wykupilem wiec w Allianz Direct i wyszlo 470zl (jestem wpisany jako kierowca tego samochodu) czy zwyzka za wiek jest to nie mam pojecia, ale jest duuuzo taniej
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)