Cześć, mam pytanie. Czy reflektory w Audi a3 8P są plastikowe ? Ciężko mi jest to samemu ocenić a mam lekko zmatowiałe. Z tego co słyszałem podobno plastikowych nie da się wypolerować by nadać im przejrzystości, stąd moje pytanie.
Printable View
Cześć, mam pytanie. Czy reflektory w Audi a3 8P są plastikowe ? Ciężko mi jest to samemu ocenić a mam lekko zmatowiałe. Z tego co słyszałem podobno plastikowych nie da się wypolerować by nadać im przejrzystości, stąd moje pytanie.
Tak, to jest dokładnie poliwęglan. oczywiście się da je wypolerowac. Na.dowód zdjęcie, jeszcze ciepłych lamp z Passata b6 http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...e3427b3e6a.jpg
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
Mam kolejne raczej dosyć proste pytanie. Myjąc plastiki we wnętrzu apc potem zbieramy syf fibrą. Suchą czy mokrą? Jeśli mokrą to mam ją popsikać np. czystą wodą z atomizera czy namoczyć i porządnie wycisnąć? Kolejne pytanie jeśli będę psikał apc np na radio lub klimatronik nic się nie stanie? Czy lepiej tego unikać i przetrzeć to tylko fibrą?
Dodam jeszcze że stan plastików to raczej szczury, nigdy nie były myte jedynie przeganiałem kurz jakimiś nawilżanymi ściereczkami.
Ja przecieram suchą mikrofibrą, chociaż po chwili i tak będzie wilgotna i konkretnie brudna od APC, który wyczyścił plastiki :P Jak masz odpowiednie stężenie to nic się nie stanie, ale jest sens psikać np na wyświetlacz i przyciski? Wleci Ci coś do środka i będzie płacz ;) Trzeba działać z głową, jak lekko popsikasz z daleka to nic nie powinno się stać.
Tenzi IPA Cleaner + ValetPRO Yellow Clay + SOFT99 Fuso Coat + Mikrofibra COBRA Gold Plush Jr. + rękawica POORBOY'S CHENILLE WASH MITT co sądzicie o takim zestawie ?
Po użyciu cleanera powinienem jeszcze umyć samochód przed położeniem wosku?
z mojej wiedzy moge Ci powiedzieć, że po celnerze powinieneś użyć IPA. tzn. mycie-glinkowanie-cleaner-IPA-wosk.
tu jest więcej speców od tego tematu, że na pewno uzyskasz dokładna odpowiedź :D
Pany mam pod ręką Shiny Morning Dew, oplaca sie to kupić?
Tak, będziesz bardzo zadowolony.
Zawiera wosk wiec dodatkową ochrona, wymaga dotarcia fibra ale nie sprawia problemów.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...ba7a9e9b7a.jpg
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka