Cześć, mam pytanie. Czy reflektory w Audi a3 8P są plastikowe ? Ciężko mi jest to samemu ocenić a mam lekko zmatowiałe. Z tego co słyszałem podobno plastikowych nie da się wypolerować by nadać im przejrzystości, stąd moje pytanie.
Cześć, mam pytanie. Czy reflektory w Audi a3 8P są plastikowe ? Ciężko mi jest to samemu ocenić a mam lekko zmatowiałe. Z tego co słyszałem podobno plastikowych nie da się wypolerować by nadać im przejrzystości, stąd moje pytanie.
|
lukasz9553 (01-05-16)
Mam kolejne raczej dosyć proste pytanie. Myjąc plastiki we wnętrzu apc potem zbieramy syf fibrą. Suchą czy mokrą? Jeśli mokrą to mam ją popsikać np. czystą wodą z atomizera czy namoczyć i porządnie wycisnąć? Kolejne pytanie jeśli będę psikał apc np na radio lub klimatronik nic się nie stanie? Czy lepiej tego unikać i przetrzeć to tylko fibrą?
Dodam jeszcze że stan plastików to raczej szczury, nigdy nie były myte jedynie przeganiałem kurz jakimiś nawilżanymi ściereczkami.
Ostatnio edytowany przez Kulfon91 - 29-04-16 o 14:56
Ja przecieram suchą mikrofibrą, chociaż po chwili i tak będzie wilgotna i konkretnie brudna od APC, który wyczyścił plastikiJak masz odpowiednie stężenie to nic się nie stanie, ale jest sens psikać np na wyświetlacz i przyciski? Wleci Ci coś do środka i będzie płacz
Trzeba działać z głową, jak lekko popsikasz z daleka to nic nie powinno się stać.
Tenzi IPA Cleaner + ValetPRO Yellow Clay + SOFT99 Fuso Coat + Mikrofibra COBRA Gold Plush Jr. + rękawica POORBOY'S CHENILLE WASH MITT co sądzicie o takim zestawie ?
Po użyciu cleanera powinienem jeszcze umyć samochód przed położeniem wosku?
Mazowieckie
z mojej wiedzy moge Ci powiedzieć, że po celnerze powinieneś użyć IPA. tzn. mycie-glinkowanie-cleaner-IPA-wosk.
tu jest więcej speców od tego tematu, że na pewno uzyskasz dokładna odpowiedź![]()
Pany mam pod ręką Shiny Morning Dew, oplaca sie to kupić?
There's only one word you need to know. Low.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)