Wydaję mi się że bez ściągania deski się nie obejdzie, u mnie też tak odstaje i nie wiem co jest tego przyczyną szybę też miałem wymienianą bo nie jest oryginalna ale kupiłem już tak i odstawało
Printable View
Wydaję mi się że bez ściągania deski się nie obejdzie, u mnie też tak odstaje i nie wiem co jest tego przyczyną szybę też miałem wymienianą bo nie jest oryginalna ale kupiłem już tak i odstawało
dzisiaj byłem u kumpla i on ma to samo i też nie wie dlaczego ... bo jak rozumiem to nie mogło się samoistnie rozkleić od słońca itp?
samemu dam rade rozłożyć i złożyć deskę? i czy na pewno pomoże?
My to mamy pecha do tych AGN :D jak nie takie same objawy przy awarii ABSu to teraz ta deska :D
Dodano:
Źle sformułowałem wypowiedź, chodzi mi po prostu o to czy nie ma w desce jakiś jednorazowych spinek itp, które działają tylko raz i przy demontażu trzeba zakładać nowe...
widziałem że Ty flockowałeś deskę i bawiłeś się w jej demontaż ... ile czasu +/- to zajmuje i na co zwracać szczególną uwagę oraz na jakie problemy można się natknąć?
ma może ktoś dokładne zdjęcia tych okolic deski dobrze spasowanej?
Nie ma takich elementów, trzeba tylko uważać żeby nic nie połamać przy demontażu.
Demontaż wszystkiego pierwszy raz to ok. 3-4h, jak już się wie co i jak to w 2h można się wyrobić. Szczególną uwagę trzeba zwracać na to żeby nic nie połamać ;) więc trzeba to robić z wyczuciem. A problemów jako takich nie ma po drodze.
Byłem teraz zobaczyć to dokładniej ... udało mi się podnieść tą tapicerkę i zobaczyłem że pod nią plastikowa część deski również ma takie same wycięcia (tak samo szerokie i w takich samych odstępach) ... i gdy dociskam tapicerkę do deski to problem znika (tak jakby odkleiła się ona od plastiku lub brakowało jakiś spinek które ją przytrzymują). Z tego co można zauważyć teraz - to są małe możliwości aby ktoś tego gdzieś nie włożył ponieważ deska dalej nie pójdzie ani nie ma miejsca w które można było by ją włożyć aby problem znikł ...
Mam taki sam problem u siebie i powiem tak: u mnie szyba jest orginalna audi rocznik sie zgadza z pozostałymi,takze wymieniana nie była nigdy. Ktoś mi kiedyś powiedział,że to od słońca,ale ie wiem.
I następna AGN
Tzn ???????