do 350km.
Printable View
do 350km.
a czy do ARY też można zaadoptować wtryski z saaba o numerze: 0 280 150 431 p&p? Czy tylko BAM zostaje?
niie pasują, bam / apy .
jak ktoś poszukuje to mam do sprzedania wtryski z S3 380cc - info pw
ostatnio sie dowiedziałem że można czyśćić wtryskiwacze i jeszcze spokojnie na nich przejechać 100 000 tys. km próbował ktoś możę ? czy to gra nie warta świeczki ?
Odgrzeję kotleta ponieważ bez sensu jest zakładać nowy wątek.
Jakie wtryski podejdą p&p do AJQ i wystarczą do 250-260 KM??
Również mam pytanie. Jakie wtryski do 1.8t AUM najlepiej Plug and play?
od s3 BAM muszą być krótkie
witam, poradźcie koledzy czy do 1.9tdi AGR spasują wtryski od ASV nr :038 130 202 A oraz 038 130 202 E (sterujacy). Na forum znalazłem, że sterujący powinien mieć nr 038 130 202 B. Mam okazję kupić w dobrej cenie te pierwsze.
Z tego co wiem to od ASV jest sterujący z literką E. Ale i tak to nie ma znaczenia, ważne żeby były takie same rozpylacze.
Jeśli nie wiesz nic o nich to daj do sprawdzenia na próbniku ciśnienie i rozpylanie bo może się okazać że będą lały.
Wiatm, mam pytanie koledzy jakie są wtryskiwacze w 1.9 TDI 90KM ALH ?
A znacie może jakiś dobry serwis który z regeneruje wtryskiwacze Common Rail ? Szukałem sam troszkę po internecie i z tego co widzę bardzo dobrą opinią cieszy się http://www.wtryskiwacz.com/regenerac...yskiwaczy.html Ale ponieważ nigdy o nich nie słyszałem to chciałbym poznać Waszą opinię. Mam nadzieję że pomożecie mi bo jest to dla mnie bardzo ważne... auto mi padło i bez tego ani rusz
Panowie, poza nadarzynem ktoś się zajmuje jeszcze wtryskami w tym kraju? Podejrzewam moje Fratelli Bosio o niezbyt poprawne działanie.. Trzeba by stestować, wyczyścić gdzieś po taniości, a potem ewentualnie jakieś zmiany końcówek, ale nie ukrywam chciałbym nadal 230stki...
pany jakie większe wtryski podejdą do ARY z góry dzięki:thumbright:
Tam chyba krótkie sa, wiec od AMK/BAM 380ccm, jak chcesz to mam od bama
chce wrzucic wieksze wtryski, ale z tego co wyszukałem, bądz mi wiadomo, pasować mogą z:
volvo 2.3t,
rover
s3 bam
tylko teraz tak.. interesują mnie wtryski p&p , czyli wyciagam stary wrzucam nowy i wszystko trybi, bez przerabiania listwy itp
wiec przejdę teraz do sedna sprawy,
szukam nowych, a Bamowskie troszke kosztują,,
znacie oznaczenia/numery wtrysków 380cmm badz większych z volva, rovera itp które podejdą p&p w APP 1.8t ?
Siema właśnie zmieniam u mnie z 380 cc na 440 cc zielone bosche i zauważywszy ze przy wkładaniu wtrysku w listwę paliwową przy 380 cc dotychczas wchodził do końca listwy i blokowane sa tymi zawleczkami na wycięcia na wtrysku .Teraz przy założeniu 440 cc jak wtrysk docisnę do końca w listwę to juz te wycięcia na ta zawleczkę sie chowają i nie można zapiąć zawleczki , możliwe jest założenie tych zalwleczke na 440 cc jak nie dosunę wtrysku do końca listwy wtedy zapinki łapią dopiero te rowki w 440 cc i niby wszystko ok ? czy wtryskiwacz musi być wciśnięty do końca listwy??? ,czy niekoniecznie ???. Jest druga możliwość ze wytnę takie rowki troszkę nizej w 440cc i wtedy będzie dochodził wtrysk do końca listwy i zawleczka się zapnie tak jak miałem dotychczas w 380 cc Proszę o poradę :)
Najpierw to musisz zamontować wtryski w listwę paliwową a dopiero później wkładać w gniazda w kolektorze i patrzyć co się dzieje.
właśnie mi chodzi o montaż wtrysku w listwie paliwowej , o to czy musi wtrysk być dopchany do końca w listwę (wtedy nie zapnę zawleczek w tych 440 ) czy morze być troszkę odsunięty od max wtedy założę te zawleczki na 440 .Caly problem w tym ze rowki w wtryskach służące do tych zawleczek sa w rożnej odległości w przy padku 380 a 440 >gniazda w kolektorze sa ok wszystko ładnie pasuję ,tylko te rozmieszczenie tych rowków od zawleczek jest rożna
Nie wciskaj ich do konca tylko tyle ile trzeba zeby zawleczki weszly. Jezeli caly oring wszedl w listwe ( a zapewne tak sie stalo) to bedzie szczelnie. A gdyby przy takim rozwiazaniu zmienila sie wysokosc listwy, wtedy pozostaje podlozenie podkladek pod listwe w miejscu przykrecenia do kolektora lub tak jak wczesciej wspomniales naciecie nowych rowkow.
Aby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj.
Udało mi się kupić a3 z 2001r 1.9 asz jako dawce ,
Zamontowane są w niej pompki 038130073AA które w październiku zamieniły się na Al czyli na logikę są identyczne.
Po rozkręceniu pompki końcówki są takie same jak w al.kach DSLA150P1043
Jak wygląda wydajność tych pompek ??? Jest taka sama jak AL czy sa moze jednak slabsze
pozdrawiam.
witam,zeby nie zakladac nowego tematu czy ktos wie czy z volvo s60 2.5 t podejda wtryski do s3 amk ??w seri sa 380cc a musze miec np 440 cc,jade w sobote na chipa i musze zmienic wtryski zeby wyplulo wiecej KM .prosze o odp
Jakbyś podał nr tego wtryskiwacza to ci napisze czy się nadają...
Na racing forum sprzedaje wtryski kolega 425ccm za kpl chce 360zł i masz p&p cena myślę że ok tym bardziej że w carsię są po 200zł
Jakby ktoś szukał krótkich do BAM, AUM to P&P są wtryski od porsche 430ccm BOSCH 0 280 156 012. W inter carsie po zniżkach 63 zł/szt
Witam. W moim 8l tdi agr prawdopodobnie leją wtryski.
Znajomy ma na czesci golfa III z silnikiem afn.
Czy wtryski bedą pasowały bez problemów?
Nie trzeba nic stroić itp?
Jesli zły dział, prosze nie usuwać tylko przeniesć. Dziekuje
Nadadzą sie i będzie wiecej mocy. Bedzie jeździć, ale strojenie warto by było zrobić żeby pracował prawidłowo.
afn może mieć inną kostkę od wtrysku sterującego
witajcie!
mam mokre gniazda wtrysków chciałem wymienić i nie mogę ich odkręcić.jest jakiś sposób na odkręcenie ich bez odkręcania kolokatora ssącego??
Witam orientuję się ktoś może jakie jeszcze wtryski z Saaba podchodzą do AGU
Wiem że napewno 280 150 341
Poprosił bym o podanie nr
podłączam się do pytania. Jakie wtryski do AGU pasują p&p, tak do 260KM?
denso mjy 100460 460cc przy 3 barach. Rover turbo benzyna 220ti, 620ti
Wymieniam wtryski na większe w AGU, czy te wtryski podejdą bez przeróbek ? http://allegro.pl/wtryski-wtryskiwac...7.html#thumb/3 Ile one mają "CC" ?
359cc/min przy 3,0 bar
387cc/min przy 3,5 bar
414cc/min przy 4,0 bar
Albo coś koło tego.
Kilka pytań o wtryski:
1. czy wtryski saaba 0280150431 spotkaliscie sie z 5 otworkami w końcowce, bo mam komplet i w trzech jest po 4 otworki a w czwartym jest 5. Oznaczenie wtryskow identyczne, na oko tez identyczne. ?
2. czy wtryski krotkie po lekkiej obrobce plastiku na tokarce i zastosowaniu obnizonej listwy z AUM beda pasowac do kolektora z AGU ? (dzis sie sam przekonam, to opisze)
3. Mam ECU z silnika AJL, z audi A4, albo A6. W tych modelach byly fabrycznie wtryski 277, ale regulator byl 4 barowy, czyli wydajnosc byla jak 320 przy 3 barach. Czy jak mam regulator 3 barowy trzeba zalozyc wieksze wtryski (np 320) , aby wyrownac wydajnosc dla komputera AJL ?
4. czy wtryski http://sidmotorsport.pl/pl/wtryskiwa...0cc-bosch.html, po obrobce jak w pkt.2 beda pasowac , bo sa smiesznie tanie ?
DOPISANE:
Odpowiadam sam:
1. Dalej nie wiem.
2. W AUM nie ma obnizonej listwy, jest taka sama jak w AGU, mocowanie listwy w kolektorze AGU jest poprostu wyzej, trzeba albo sfrezowac te mocowania w kolektorze, albo przerobic mocowania listwy. Same wtryskiwacze do podebrania na tokarce tez troszke, ale da sie zrobic bez problemu.
3. Zalozylem wtryskiwacze 359cc i ... kupa, auto jedzie, ale gorzej przy pomiarze 60kmh-140km/h na 3 biegu jest sekunde gorzej niz na wtryskach 289cc.
4. Raczej tak, ale jak w pkt2.
380cc na 300+ może być mało..
zakładam że kolega nie będzie robić 300+ bo jak wsadził wtryski 359cc to raczej nie strzela w taką moc także 380cc z S3 stykna do tego co potrzebuje bez rzeźby czyż nie ??? Poza tym wtryski się montuje przed samym programem bo trzeba je wysterować nie jeździ się na nich bez programu bo można coś z****ć także powodzenia :)
Narazie strzelam w to co wydoli K03-052 , czyli z 230 koni, niestety na starym kompie. W moc bede szedl jak sie kasa nazbiera, czyli GT28RS, kucizna, wtryski 430cc i komp ME7,5. Moze z 360 koni bedzie.
- - - Aktualizacja postu - - -
Przeczytaj jeszcze raz, albo ze 3. W tym co napisalem nie ma złośliwości w Twoją*stronę. Fabrycznie do tego kompa i programu jest regulator na listwie 4 bary. Ja mam 3 barowy. Wiec albo musze zwiekszyc wtryski co sie nie sprawdzilo, albo zalozyc regulator 4 barowy na listwe , aby dorownac parametrom fabrycznym. Na tą*chwilę.
Witam doradzi mi ktoś czy wtryski 06A906031J (Są one od tt/s3) podejdą p&p do mojego AJQ?
Bo jedne sa z rurkami na dole a drugie bez.. gdzieś widziałem posta że u mnie są te z rurka. Pomoże ktoś? Czy te 320 ogarną tak 230 km? Pozdrawiam!
Na Twoim miejscu brałbym wtryski 380 z wersji 225PS, ponieważ oczekiwane przez Ciebie ~230PS jest to dla nich moc fabryczna do jakiej zostały dobrane w serii.
Seryjne 320 z AJQ będą za małe starczają do ~200, u mnie już pętliły przy 194.
No tak,te numery co podałem to od eski APY 225KM i pytanie czy podejda? Mialy być od saaba ale nie maja tych rurek o których wspomniałem wyżej. Moze ktoś wie jakie sa wtryski w AJQ?
Wtryski AJQ 0280155897 / 06A906031S
U mnie przy 200KM petlily 320cc więc bierz 380 od razu.
Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Czyli te od eski podejdą p&p? 06A906031J
Witam będę zmieniał wtryski na większe jakie mam szukać do kolektora od APY bo taki właśnie kupiłem i do swojej A3 zakładam?
- - - Aktualizacja postu - - -
Czy nikt nie wie ? Chce bosha tak 630cc ale nwm czy długie czy krótkie.