ja polecam sony ericssona c905 :)
Printable View
ja polecam sony ericssona c905 :)
Polecam Nokię E52.
Mam już ten model od kilku miesięcy.
+
- bateria
- Symbian
- GPS
- WLAN
- szybki dostęp do maila
- charakter biznesowy
-
- wadliwe oprogramowanie
- obudowa delikatna
Reasumując, telefon dla ludzi dorosłych, nie dla dzieci:)
Propounje ci cos z tel HTC/SPV
za te kase kupisz juz jakis w miare nowy model
zapewne bedzie mial wszystko co oczekujesz
a ze jest na windowsie mozna mapy aktualizowac samodzielnie a nie placic jak to jest w nokii czy se :P
A ja ze swojej strony mogę polecić N97 mini. Swoją kupiłem nówkę za 800 zł tyle że bez Polaka. Z duma mogę stwierdzić, że nie wykorzystuje jej w 50 %. Bateria trzyma około 3 dni przy rzadkim używaniu do rozmów. Ale jeśli szukał byś zabawki to N97 na pewno takową jest.
ja mam do sprzedania hero :]
fachowo i bez *******et, dziekowac :D ogolnie to wi-fi, qwerty tez by dobre bylo, symbian albo android, olac aparat, od zdjec sa cyfrowki, zastanawialem sie nad e71/72, moze dozbieram troche kasy, napewno nie dotyk, chyba ze taki jak w iphonie (pojemnosciowy z tego co sie nie myle)
no E72 to już bajer :D
netes ja mam styczność na codzień z telefonami więc, jeżeli chodzi o E52, to pierwszy rzut, który dostaliśmy, to wszystkie trafiły do serwisu po sprzedaży - jakieś 2 tygodnie były u klientów, wracały najczęściej z tym, że się resetują albo na ekranie jest dyskoteka, niektórzy mieli też powyginane telefony itd :/ przypał. Trafiały do serwisu, tam leżały z miesiąc albo lepiej i trafiały z nową płytą główną (ale nie całkowicie nowe, tylko wymieniona płyta) znów do klienta. Teraz mamy jeden przypadek, że telefon po wymianie płyty głównej, nadaje się na złom i klient otrzyma nowy telefon z tytułu niezgodności z umową. Więcej info przybliży może to:
Cytuj:
Cytat z ipmarf-forum.pl
Witam serdecznie.
Znajomy uchylił mi rąbka tajemnicy na temat powszechnie już omawianego problemu z E52. Nokia Care już od dawna wie o problemach z tą Nokią, jest świadoma problemów i jedynie polityka firmy każe wszystkim milczeć.
Problem jest doskonale znany i dotyczy... procesora! :!:
Aktualnie są 3 wersje płyt głównych do E52. Tylko te oznaczone XXXXXXXX2XXXXXX wyłącznie z pierwszej serii posiadają wadę. Mogą być nadal sprzedawane bo wszystko zależy od opróżniania magazynów dostawców. Procesor nieprawidłowo współpracuje z pamięcią, gubi rozkazy itd. Partia procesorów ma wadę dość niepowtarzalną. Dlatego tak różne objawy w E52! Niestety obecnie nie da się tego naprawić zmianą softu na nowszy. Nokia cały czas próbowała zaradzić ale bezskutecznie dlatego tak długo brakowało oficjalnego przyznania się. Aktualna wersja z 30.11 nr: 022.009 nie naprawia tego problemu. Ma głównie za zadanie fixowanie pathowania metoda Helloox 2.xx itp. Nie instalujcie jej w tym celu. Większość zmian to mydlenie oczu i zachęta do… zablokowania sobie możliwości.... . Obecnie jedyna możliwość naprawy to wymiana płyty głównej :!: Telefon na gwarancji jedzie do Wa-wy na 2 tygodnie. Otrzymuje płytę z nr XXXXXXXX3XXXXXX. Znajomy miał nawet specjalne szkolenie i zalecenia do obsługi klientów z tą wadą E52
Nie ma co się oszukiwać oddawajcie Foniki do serwisu i będzie dobrze. Nie dajcie się nabrac na nowe wgranie softu z dnia na dzień bo po kilku godzinach lub dniach będzie to samo.
Dzisiaj oddałem swoją E52 do serwisu po wymianie płyty ma być lepiej.
Zobaczymy.
E52 z nowej serii ma już poprawiony głośnik, soft bo to były felerne punkty we wczesnych modelach. Osobiście polecam E52 sam zamieniłam z E75 !!! (E75 ten telefon to porażka !!! -ale ładnie wygląda)
ja mam e75 i rzeczywisice troche zawodzi.
chyba go oddam do serwisu, moze cos naprawia.
A czy wiecie czy sa inne telefony poza Iphonem 3GS, ktore maja magnetyczny kompas?
Również polecam E52.
Posiadam ten telefon od roku. Bateria to cudo :)
Aparat jest włączony 24/7, normalnie smsy, rozmowy, trochę wifi a bateria trzyma tydzień.
Nie jest to telefon do chwalenia się przed kumplami, nie posiada konstrukcji która umożliwia wbijanie nim gwoździ, ale robi dokładnie to czego oczekuję od telefonu: rozsądne wymiary + długi czas na baterii + ma wszystko.
Wcześniej miałem samsunga omnię (windows 6.1, ekran dotykowy - imo straszny syf). W przyszłym roku może dam szansę dotykowcom, ale tylko z ekranem pojemnościowym i pewnie na androidzie. Jest taki, który ma szklaną szybkę zamiast plastikowej?
ja mam już 3 nokie E52 i nie do końca polecam miałem troszke problemów przy 3 dopiero wszystko OK z zalet ma świetna baterie która trzyma tydzień bez problemu,navi i inne ciekawe funkcje
Bez zbędnych systemów a o wiele lepsze od iphone, omni, nokii itp. Sony Ericsson W995 polecam szczerze :)
Symbian czy Android to nie zbędny system tylko rozwiązanie dzięki któremu telefon jest o wiele bardziej uniwersalny i ma o wiele większe możliwości. Już dawno temu producenci powinni wprowadzić OSy na telefony. Zresztą jednym z wymagań kolegi jest OS, więc... ;)
kompas magnetyczny? jakis tam kompas ma chyba Nokia N97 :D ale jaki to kompas to ja nie wiem :D
E52 czarna jest ekstra, ale wolałbym E72... a tak w ogóle wolałbym Samsunga WAVE, ale on przekracza 800zł ;)
E52 troche plastikowa ale lepszego na rynku nie widze w takich pieniadzach. Jako telefon do dzwonienia i sms
od miesiąca mam E52 i wszystko jest ok:) bateryjka tydzień... ;)
dobra, wielkie dzieki, chyba bede polowal na e 72, wszystkie sa z orange w necie, ew z plusa, jak sie poszuka mozna nowa ponizej 800 trafic, a slyszalem ze w salonie orange mozna simlocka zdjac za 77 zl, jesli to bedzie prawda to kupie i zdejme, ktos ma ten tel?
polecam Iphone 3g za 800zl mozna juz kupic .
Witam. Mam prośbę o pomoc w wyborze telefonu Nokie E66 czy E71?:) Telefon będzie służył do dzwonienia praktycznie. W poniedziałek będę jechała kupić.
Liczę na pomoc z Waszej strony ;) Pozdrawiam.
Jak do dzwonienia to klawiatura qwerty w E71 raczej nie będzie potrzebna.
Ja mam E66 i sprawuje sie dobrze jest mniejszy od E71 poza tym skoro tylko do dzownienia to po co ci E71 , E66 metalowy porzadny telefonik
Skoro tylko do dzwonienia to po co w ogóle telefon z symbianem? Szukałbym czegoś zupełnie innego, chyba że nie będzie ci przeszkadzała bateria wytrzymująca 2-3 dni i troszkę wolniejsze działanie telefonu. Swoją drogą z mojego doświadczenia E66 były dosyć awaryjne niestety:( Ale zależy jak się trafi...
polecam E52 ja i eva je mamy i jestesmy zadowoleni wbudowany gps i długo trzymająca bateria polecam
połaczyłem większe wątki o telefonach :) do 800zł polecam nokie e71 :) qwerty nie przeszkadza ale może się przydać :) teraz mam aino albo będzie zmiana na e72 :)
Ja w piatek zamowilem Samsung Wave S8500.Jestem ciekaw jak bedzie sie sprawowal:)
http://www.youtube.com/watch?v=fb95KNbDeSI
James bedizesz zadowolony, bawilem się tym telefonem, jest kosior!!! NAGRYWA NIESAMOWITE FILMY, a ekran jest niesamowity, zazdroszczę!!!!!!
@James
Na papierze super, ciekaw jestem jak działa platforma Bada.
Dopiero mam od wczoraj, tak ze malo moge powiedziec.Jak na razie jestem zachwycony telefonikiem:)Display wymiata,filmiki kreci tez zaje...:)
No to życzę bezproblemowego użytkowania! Pamiętaj że masz multitoucha ;)
Ciekaw jestem jak bateria (przy normalnym użytkowaniu) i czy system jest stabilny. Aha i szybka jest z jakiegoś antysmugowego szkła więc ponoć się tak nie brudzi (?)
Wedlug tego co czytalem to bateria trzyma bardzo dlugo:)Szklo brudzi sie tak jak w kazdej innej komorce ktora mialem;)
kumpel dzis Samsunga Galaxy odebral z Androidem.
Calkiem przyjemny jak na telefon za 600 pln...
a ta 2.1 duzo fajniejsza?
kojarzysz jakies najciekawsze zmiany?
mam dylemat, który telefon wziąć Nokię N97 Mini czy Nokię 6700 Classic? dodam, że mam wymianę w ramach abonamentu i oba modele mogę mieć za 1zł
jedrekx, ja mam Nokię N97 i jestem z niej bardzo zadowolony. Wersja MINI jest okrojona ale Symbian S60v5 mnie bardzo odpowiada - to już jest smartphon.
Mój kuzyn ma 6700 i również nie narzeka. Na moje oko robi trochę słabsze foty niż moja N97 no i 6700 ma platformę z serii 40 co nie dorównuje Symbianowi...
lawina, z tego co wiem, to napewno na tego Androida odpali Google Maps Navigation - rzekomo dobra alternatywa dla AutoMapy, bo chyba nie ma jeszcze "jej" wersji na takie platformy...
Tak, to jest normalna aplikacja. Najlepiej gdy już zainstalujesz sobie ją w telefonie to ściągnij mapy poprzez komputer/laptop do fona. Nigdy nie miałem z tą nawigacją do czynienia ale coś nie coś wiem ;)
Tu są dwie wersje. Nie wiem która będzie działać u Ciebie :/
Kod:http://peb.pl/pozostale-programy-nawigacyjne/266177-rapidshare-ppc-google-navigator-3-0-a.html
Jest więcej pulpitów (o 2 wiecej), "live wallpapers" - tapety mogą być animacjami itp., nowa galeria (widok 3d, taki cover flow), nowe widgety i kilka zmian w wyglądzie.
Zaczynam się zastanawiać czy nie sprzedać mojej e52 i zmienić na jakiegoś Andka tylko ten czas pracy na baterii... :/
jako navi plecam http://forum.android.com.pl/showthread.php?t=6743 mam, jechalem na tym, jest ok:)
Zalecam wgranie 2.1 Andka ze względu jeszcze na to, że na nim nie muli klawa przy wpisywaniu tekstu, szczególnie sms'ów, usunęli ten problem;) W ogóle polecam Handcent SMS do sms'ow i HTC_IME mod'a do pisania sms'ow i ogólnie wprowadzania tekstu, zastępuje oryginalną klawiaturę, jest świetny, dostosowuje się do Twojego stylu wciskania "klawiszy" na ekranie.
Jako nawigacje ja używam Sygic Mobile Maps i jestem zadowolony, ale najlepiej przetestować samemu i wybrać coś dla siebie... :)
a ja wszystkim polecam nokie e71 baardzo fajny telefon, miałem już mnóstwo telefonów jest to mój drugi bzik pierwszym jest A3 oczywiście :) E71 jest to bardzo solidny, dobrze spasowany i najlepiej dopracowany telefon z jakim miałem do czynienia. Klawiatura qwerty jest mała ale parę dni zabawy i nie ma problemu, do tego nokia wypuściła darmową nawigację na ten model :) malina
dokładnie e71 na prawdę fajny telefonik :) teraz sprzedaję Aino i biorę e72 :)
Ja ostatnio zmieniłem fona z K800i na E52 i... zawiodłem się.
Navi ovi maps jest, ale dość kiepska - nie ma co porównywać bazy miejscowości i siatki dróg do np. Targeo (Automapa). Ja mam jeszcze ten problem, że często muszę zrestartować telefon, żeby złapać fix GPS. Dla mnie całe to navi to raczej mało przydatny bajer, bo z takiej 'manualnej' wersji korzystałem i w K800i (Google Maps).
Aparat foto jest beznadziejny porównując do dużo starszej konstrukcji K800i.
Słaba wibra.
Instalowanie nowego softu pod Symbiana spoza oficjalnie podpisywanych źródeł jest dość uciążliwe - pod tym względem Android radzi sobie ponoć dużo lepiej.
Poza tym prawie zawsze mam telefon w kieszeni spodni i w związku z tym zaobserwowałem śmieszny feler. Jeśli wciśnie się jakieś klawisze numeryczne podczas odbierania telefonu z zablokowaną klawiaturą, to po zakończeniu rozmowy klawiatura automatycznie się blokuje i widzi się na ekranie wciśnięte symbole. Kiepsko pomyślane.
Brak minutnika dostępnego z głównego ekranu, jak było to w starych Nokiach (nawet jeszcze S40).
Kiepska jakość rozmów w obie strony.
Niewątpliwym plusem jest bardzo dobra bateria (5-6 dni to żaden problem) i to jest główny powód, dla którego nie wrócę już do tamtego SE, ale telefon absolutnie nie zachwyca.