(filmik) Problem z odpalaniem 2.0 TDI
Witam problem z odpalaniem tak jak na filmiku. Wymieniona (na używaną) Pompa Vacum nic nie pomogła a nawet się delikatnie pogorszyło teraz na ciepłym musi 0,5sek dłuzej zakręcić na poprzedniej pompie na ciepłym palił idealnie. https://www.youtube.com/watch?v=iOLIqpO9hDQ . Jeśli ktoś miał podobny problem proszę o pomoc :) Pozdro
Problem z odpalenie na ciepłym silniku 1.6 BSE
Witam mam problem z odpalenie auta na ciepłym silniku, jak osiąga temp. 90*C i odczekam 5-10 min to przy odpaleniu jest problem z odpaleniem, auto przez ok. 2 sek. jakby prychało i miało zgasnąć, potem się normuję. Za drugim razem odpala bez problemu, na zimno też pali bez problemu. Wymieniłem świece, kable i dalej nic, 0 błędów na kompie chciałem wymienić czujnik położenia wału ale mechanik że jest dobry. Jakieś sugestie ?
Problem z zapalaniem - dopiero za 3 razem
Witam,
Mam problem od poczatku kupna z autem i juz drugi mechanik sie poddal. Raz na jakis czas (zawsze na zimnym, raz na 3-5 razy) jest problem w stalej rutynie:
Pierwsze przekrecenie kluczyka: auto jakby zapalalo (wskazowka predkosciometra rosnie i za chwile spada do 0)
Drugie: kreci rozrusznik ale nie chce zapalic
Przekrecam kluczyk do siebie i i zapalam jeszcze raz i odpala na dotyk.
Jesli dodam gazu jesli jest ten problem to zapala od razu.
Co bylo robione:
1. Akumulator wymieniony
2. Jakies uszczelniacze (ze niby tracil cisnienie), jakas pompka odpowiedzialna za moc, oraz zaworek przy silniku? (sorry nie znam sie na tym)
3. Komputer pokazal blad czujnika polozenia walu. Czujnik zostal niby wymieony bo byl uszkodzony ale usterka nie ustala. Nastepnie bylo sprawdzone okablowanie czujnika z jednej i drugiej strony auta.
Mechanik sie poddal i powiedzial, ze rozmawial z kims i trzeba prawdpodobnie trzeba wgrac nowy EPROM.
Komputer wykryl bledy:
17796
- Modul sterowania, usterka wewnetrzna
- nieciagly
00573
- Czujnik momentu wspomagania kierownicy
- Sygnal nieprawidlowy
- Staly
00750
- Uszkodzenie lampki kntrolnej pracy silnika MIL
- Kody kontroli usterek
- nieciagly
00929
- Wlacznik centralnego zamka drzwi pasazera, sygnal nieprawidlowy
- Sygnal nieprawidlowy
- staly
Bylo wczesniej robione zdjecie blokady kierownicy fabrycznej oraz remont silnika (bral olej, zapieczone pierscienie). Czasem zdarza sie ze auto pokaze kontrole check engine, ktora po ktorys zapaleniu gasnie, a komputer nic nie pokazuje. Problem moze byc powiazany z dziwnym problemem:
https://www.a3-club.net/forum/showth...39#post1618439
Dzieki za wszelkie pomysly.
A3 8P 1.6 ciezko pali na ciepłym..
Hej wszystkim ;)
Mam maly problem z opalaniem a3 8p 1.6 beznyna/gaz..
Wczesniej całkiem byl problem z odpalaniem na ciepłym zimnym ale po wymiane pompy paliwa problem tak jaby zostal rozwiazany :)
Lecz nie do konca, teraz na cieplym czy po kilku h nadal nie odpala na 1-ego strzala..😏
Dodam ze rano zawsze odpala za pierwszym razem ☺
Ktos mial moze podobny problem albo wie co moze byc?
Problem z odpaleniem po wymianie rozrządu oraz zaworow
Witam
Ostatnio miałem szlifowaną głowicę oraz wymienione wszystkie zawory oraz rozrząd.Teraz przy zimnym silniku zanim dojdzie do zapłonu to auto kręci 3 sekundy.Pomozcie gdzie szukać przyczyny?I z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
https://youtu.be/tNH3-Xf96TA
Problemy z odpaleniem auta a dwumasa
Cześć,
Kupiłem ostatnio a3 z 2005 2.0 tdi bkd i dsg. Rozwalone jest koło dwumasowe tak bardzo, że nawolnych wali tak głośno jakby uderzać młotem o kowadło. I tu rodzi się moje pytanie czy przez to może ciężko odpalać trzeba kręcić tak z 3-4 razy, nie ważne czy ciepły czy zimny. Może to raczej peknieta głowica czy kończące się pompki?
Po odpaleniu puszcza lekko niebieskawy dymek, później już nic nie dymi.
Przeklądałem bloki pomiarowe pompek, w grupie 013 pierwszy i trzeci miały wartości w okolicach 2,7-3, a w grupie 018 na wolnych wartość 0, przy puszczeniu gazu na chwilę 4 i po sekundzie 128. Jedyny błąd w komputerze to nieprawidłowy przepływ egr.