Tu są zdjęcia i widać też płytkę: http://a3-club.net/forum/showthread.php?p=173982
Printable View
Tu są zdjęcia i widać też płytkę: http://a3-club.net/forum/showthread.php?p=173982
dziekuje slicznie:)
Witam Serdecznie!
To mój pierwszy post (oprócz przywitania oczywiście :) ) więc proszę o wyrozumiałość. :)
Podepnę się pod temat. Wszystko jest tu dla mnie zrozumiałe ale nie znalazłem takiej kwestii i stąd moje małe pytania:
Czy po odłączeniu pompki od przewodów elektrycznych nic mie się w aucie nie poprzestawia/rozkoduje itp., itd. ?
Z tego co zauważyłem to mam pompkę o nr. 8L0 862 257 D.
Wiadomo mi (przeszukałem inne tematy na forum), jest to model do obsługi tylko pilota radiowego (nie mam w aucie seryjnego alarmu Audi tylko IMMO) i tu moje kolejne pytanie: Czy mogę bez problemu zastąpić moja pompkę na model z literką G (ta sama częstotliwość 433,92 MHz) ? Czy wtedy będę musiał cos kombinować ze "zgraniem" pompki z pilotami?
Mam nadzieje, że opisałem mój problem w miare dokładnie i zrozumiale?! :)
Proszę o pomoc...
martinezzk
P.S. jeszcze dodam ,że kluczykiem mogę sterować zamykanie szyb i szyberdachu.
Witam Serdecznie!
To mój pierwszy post (oprócz przywitania oczywiście ) więc proszę o wyrozumiałość.
Przeczytałem ten temat http://a3-club.net/forum/showthread....437#post377437 . Wszystko jest tu dla mnie zrozumiałe ale nie znalazłem takiej kwestii i stąd moje małe pytania:
Czy po odłączeniu pompki od przewodów elektrycznych nic mi się w aucie nie poprzestawia/rozkoduje itp., itd. ?
Z tego co zauważyłem to mam pompkę o nr. 8L0 862 257 D.
Wiadomo mi (przeszukałem inne tematy na forum), jest to model do obsługi tylko pilota radiowego (nie mam w aucie seryjnego alarmu Audi tylko IMMO) i tu moje kolejne pytanie: Czy mogę bez problemu zastąpić moja pompkę na model z literką G (ta sama częstotliwość 433,92 MHz) ? Czy wtedy będę musiał coś kombinować ze "zgraniem" pompki z pilotami?
Mam nadzieje, że opisałem mój problem w miarę dokładnie i zrozumiale?!
Proszę o pomoc...
martinezzk
P.S. jeszcze dodam ,że kluczykiem mogę sterować zamykanie szyb i szyberdachu.
kluczyki zawsze trzeba zakodować w pompce, ja nawet jak zmieniłem na taką samą to musiałem to zrobić.
zeby na nowej pompce dzialaly te same funkcje trzeba zapodac jej identyczne kodowanie jak na starej, immo nie ma tu nic do rzeczy, auto dalej bedzie odpalac, a piloty do zdalnego sterowania bedzie trzeba doprogramowac badz to recznie badz przez VAGa
kolego wymien sam silniczek pompki z wirnikiem a plutke pozostaw ta sama i bedzie elegancko
Czesc wszystkim, na wstepie chcialem podziekowc za wasza pomoc dotyczaca naprawy pompki...glosu wczesniej nie zabieralem, ale z waszej ekspertyzy korzystalem..dzieki serdeczne!
Teraz mam takie szybkie pytanko...po wyciagnieciu pompki okazalo sie ze dwa kabelki juz byly niezle spruchniale wiec naprawilem kabelki i szyby, dach i oswietlenie zaczely z powrotem dzialac ale cetralny wciac nie chodzi....nie mam jak sprawdzic pompki, czy myslicie ze wirnik padl pomimo tego ze reszta elektryki dziala??
Dzieki wielkie z gory za pomoc