Nie jest to wina zużytych poduszek i łożysk
Printable View
Wymieniona skrzynia to teraz się bd brał za to :) .
Witam!! Czy po wymianie tulei w wahaczu trzeba ustawiać zbieżność? Pytam dlatego, że kiedyś wymieniałem ojcu w cordobie i zbieżność się posypała.
Jeszcze zapytam, czy warto wymienić na tuleje poliuretanowe?
Dzięki za pomoc. Zainwestuję w tuleje od S3 one mają taki sam numer tylko z inną literą na końcu?
Czy jest różnica w prowadzeniu auta na gumach od S3?
Różnica w prowadzeniu auta jest, jak dla mnie odczuwalna. Jest lepsza reakcja na ruchy kierownica i trochę sztywniej się prowadzi. Nie wiem dlaczego w serii nie pchali tam pełnych gum.
Witam
Kupiłem tuleje wahacza od S3. Czy da rade je wymienić samemu przy pomocy imadła? Przy okazji wymaluje sobie wahacze ;)
I druga sprawa. Czy jest jakaś różnica w prowadzeniu, amortyzowaniu dziur po wymianie poduszek przednich amortyzatorów? Mam już sporą przerwę pod talerzykiem ale nic się nie tłucze.
jak nie masz dwóch lewych rąk jak najbardziej sam wymienisz
ja niedawno sam wymieniałem właśnie tak jak piszesz przy pomocy imadła
jak będziesz wymieniał poduchy amora nie zapomnij o łożyskach
czy jest różnica ? pewnie tak
ja ci tego nie powiem bo wymieniłem komplet zawieszenia
jedynie wiem że auto powędruje do góry
tyle co masz przerwę między kielichem a talerzykiem
Jeżeli masz w miare duze imadlo, musi sie rozkrecic tak ze wsadzisz wahacz z tulejami i adapterami do wciskania - nie wal tylko w nie mlotkiem...jak juz nie raz widzialem u niektorych mechanikow :(
Musze wymienić tuleje tylne wahacza w A3 1.8 AGN i chce założyć pełne od S3 i przy okazji jak bym miał wyciągnięte wahacze to bym wymienił wszystkie tuleje i pytanie czy wszystkie tuleje są takie same w a3 jak w S3???