|
Wymieniona skrzynia to teraz się bd brał za to.
Witam!! Czy po wymianie tulei w wahaczu trzeba ustawiać zbieżność? Pytam dlatego, że kiedyś wymieniałem ojcu w cordobie i zbieżność się posypała.
Jeszcze zapytam, czy warto wymienić na tuleje poliuretanowe?
Dzięki za pomoc. Zainwestuję w tuleje od S3 one mają taki sam numer tylko z inną literą na końcu?
Czy jest różnica w prowadzeniu auta na gumach od S3?
Ostatnio edytowany przez szarak - 02-04-14 o 17:41
Różnica w prowadzeniu auta jest, jak dla mnie odczuwalna. Jest lepsza reakcja na ruchy kierownica i trochę sztywniej się prowadzi. Nie wiem dlaczego w serii nie pchali tam pełnych gum.
Witam
Kupiłem tuleje wahacza od S3. Czy da rade je wymienić samemu przy pomocy imadła? Przy okazji wymaluje sobie wahacze
I druga sprawa. Czy jest jakaś różnica w prowadzeniu, amortyzowaniu dziur po wymianie poduszek przednich amortyzatorów? Mam już sporą przerwę pod talerzykiem ale nic się nie tłucze.
Ostatnio edytowany przez mateusz233 - 07-04-14 o 14:05
jak nie masz dwóch lewych rąk jak najbardziej sam wymienisz
ja niedawno sam wymieniałem właśnie tak jak piszesz przy pomocy imadła
jak będziesz wymieniał poduchy amora nie zapomnij o łożyskach
czy jest różnica ? pewnie tak
ja ci tego nie powiem bo wymieniłem komplet zawieszenia
jedynie wiem że auto powędruje do góry
tyle co masz przerwę między kielichem a talerzykiem
UWAGA! Skargi i żale do firmy BARTPOL Ostrowiec Św ( oddział Kingsoftu )
http://www.a3-club.net/forum/showthr...-Kingsoftu-%29
aby aby aby aby aby aby
mateusz233 (07-04-14)
Jeżeli masz w miare duze imadlo, musi sie rozkrecic tak ze wsadzisz wahacz z tulejami i adapterami do wciskania - nie wal tylko w nie mlotkiem...jak juz nie raz widzialem u niektorych mechanikow![]()
mateusz233 (07-04-14)
Musze wymienić tuleje tylne wahacza w A3 1.8 AGN i chce założyć pełne od S3 i przy okazji jak bym miał wyciągnięte wahacze to bym wymienił wszystkie tuleje i pytanie czy wszystkie tuleje są takie same w a3 jak w S3???
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)