Witam moze ktos mi powiedzieć gdzie znajduje sie Czujnik pozycji przpustnicy , prosze o pomoc, samochod mi cieżko pala rano , skok obrotów , póznej juz normalnie pali , wyskoczył mi bład własnie związany z przepustnica czujnik
Printable View
Witam moze ktos mi powiedzieć gdzie znajduje sie Czujnik pozycji przpustnicy , prosze o pomoc, samochod mi cieżko pala rano , skok obrotów , póznej juz normalnie pali , wyskoczył mi bład własnie związany z przepustnica czujnik
Witam mam od dawna problem , ktorego nie moge zdiagnozowac a mianowicie jak auto postoi jeden dzien a na dworze jest niska temperatura to auto ma problem z rozruchem kreci dluzej ale odpala , jak przejade nawet 4 km zgasze i odpalam to odpala normalnie tak samo w przypadku gdy odpale go za 3- 4 godziny jest ok . wydaje mi sie tez ze zaraz po rozruchu silnik pracuje glosniej i dziwniej niz jak sie nagrzeje , z poczatku byly problemy z aku wymienilem go na boscha s4 72 po tygodniu odpalania rozladowal sie wiec myslalem ze pobiera prad okazalo sie u elektryka ze wszytko ok pobór w normie , alternator ładuje okzało sie ze rozrusznik do generacji - po generacji aku przestał sie rozładowywac ale problem z odpalaniem został wymieniłem swiece na ngk oraz spalony bezpiecznik , problem cały czas jest kreci dluzej i tak jak by mial wogole nie załapać jak na dworze jest ciepło odpala wzorowo ...nie mam juz pomysłów nie wiem czy nie odać go do asów z warsztatu ale wiadomo ze to beda koszty - proszę o pomoc w zdiagnozowaniu przyczyny albo jakie kroki podjąć ..
Czyli ogólnie nie za wesoło ...
przekaznik pół biedy gorzej ze sprężaniem czy cofającym sie paliwem bo pwenie pompa paliwa ...
nie pompa a zaworek ktory znajduje sie na filtrze paliwa w gornej jego czesci kosz to okolo 13 zl
też mam z tym problem... (wcześniej w golfie IV 1.9tdi również go miałem) - już nie mam sił do tego,
spróbowałem specyfiku "modyfikator plus" - nie byłem przekonany przy kupnie ale ryzykuje się mało (160zł) i wydaje mi się, że pali o wiele lepiej (nie mam audi długo bo ok 4 miesiące i mrozy tak na prawdę dopiero się zaczęły), dziś przy mrozie prawie -10stopni jedynie obroty trochę się chwiały a odpalił niemalże od razu.
Jeszcze muszę sprawdzić kąt wtrysku, inne rzeczy raczej wykluczam.
---------- Post dodany 27-01-12 o 16:39 ----------
jeszcze mam pytanie - nie mogę nigdzie znaleźć, po odpaleniu na mrozie przez dosłownie parę min pali się kontrolka płynu chłodniczego. Co może być przyczyną i jak zapobiec?? czy w ogóle się tym przejmować??
tyle ze nie ma co porownywac tego problemu w starym tdi na pompie, a w nowszym tdi na pd, a patrzac pod awatar takowy posiadasz (silnik AXR, chyba ze nie wiesz co masz )
w pd klopoty z pierwszym rozruchem to czesto zuzyte uszczelnienia pompowtryskow, rzecz eksploatacyjna
dochodzi tez dawka rozruchowa w kazdym starszym tdi itd itp, wszystko we wczesniejszych postach, troche czytajcie,a nie tylko klepcie posty na koncu tematu
Sprężanie bym zostawił na sam koniec, inne objawy da się zdiagnozować bez większej znajomości tematu , wystarczy poczytać jak to robią inni.
Zacznij od sprawdzenia kąta wtrysku, mnie również to czeka bo mamy podobny problem i też sporo rzeczy powymieniałem niepotrzebnie (człowiek uczy się na błędach) a problem pewnie tkwi w ustawieniu konta wtrysku co dla znającego temat to 30 min roboty.
Wymiana świeć nic nie znaczy , spróbuj podgrzać je 2-3 razy przed odpaleniem i zobacz czy będą jakieś efekty, sprawdź czy jest podawane na nie napięcie i czy faktycznie się grzeją. Jak grzejesz świece to chwile po zgaszeniu kontrolki grzania świec posłuchaj w ciszy czy słyszysz charakterystyczne pyknięcie przekaźnika z okolic włącznika świateł. Zobacz czy nie masz dużych bąbli powietrza w przezroczystym przewodzie paliwowym który idzie do pompy.
Tyle na początek :)
I na koniec czytaj całe wątki a dużo się dowiesz :)