Jak jest pogoda i czas to śmigam CBR 1000RR SC57B :cool:
Pierwszym moto na jaki usiadłem sam była Kawa KLR600, później Africa Twin 750 i aktualny fajer.
Printable View
Jak jest pogoda i czas to śmigam CBR 1000RR SC57B :cool:
Pierwszym moto na jaki usiadłem sam była Kawa KLR600, później Africa Twin 750 i aktualny fajer.
sebek weź od Wiolki (albo ja Ci przywioze na spota) troche wosku, nałóż na szybke i jak bedziesz jechał w deszczu to odwracasz glowe na bok na chwilke, tak, żeby powietrze owiewało Ci szybke od boku. Ten pęd powietrza doskonale zdmu****e całą wode z szybki.
sprawdzony i bardzo dobry patent. Teraz to brzmi jakbys musial patrzec na bok niewiadomo jak długo a tak naprawde jest to tylko szybkie machnięcie głową na bok i już masz sucho i czysto :)
True! Rekawiczki takie sprawdzaja sie idealnie! Po roku uzytkowania, ta gumka troche sie niszczy, ale daje rade jeszcze. Za to jesli nie masz czegos takiego, to mozna zakupic w moto-akcesoriach za bodajze 20zl?
Ja jezdze sporo, bez wzgledu na warunki. Na deszcz masz taka opcje: Na wolnych odcinkach rozpedzasz sie mocniej (do 100-120) i ruszasz kaskiem na lewo i prawo. Krople same splywaja. Pozniej mozesz zwolnic. Jesli jedziesz w ciagu samochodow, to wiele nie poradzisz. Unikaj jazdy za ciezarowkami, bo za nimi najwiecej SYFU leci. To nawet woda nie jest.
O, widze ze Kali tez to opisal w ten sposob. Ja na wizjer uzywam czasami na zewnatrz tych patentow w postaci "niewidzialnej wycieraczki". Ale wosk (o ile jest naprawde bezbarwny) to tez sie pewnie sprawdzi.
Sebek, gratulacje!
Akurat tak się składa, że posiadamy prywatną "niewidzialną wycieraczkę" i teoretycznie moglibyśmy Ci udostępnić odrobinkę ale za te złośliwości w dziale partnerów forum to nie wiem...nie wiem...chyba będziesz musiał kupić cała :P aaa to nie są tanie rzeczy :lol: ;)
Sebek, smigasz jeszcze aktywnie? Moze by sie umowic jak bedzie sprzyjala pogoda na mała przebierzke :) Ja tak delikatnie w tym sezonie chetnie bym sie jeszcze przejechal. 150km ostatnio z Pablem bylo idealnie! :)
Ja planuje jeszcze 22-23/10 wyjazd 350km w jedna strone, jesli pogoda nie zawiedzie :) W sumie bedzie 700km w weekend!
No ja jak najbardziej:) jestem otwarty na propozycje:) z tego co widze to druga polowa tygodnia ma byc sloneczna i niezbyt chlodna:)
No i mi to pasuje :) Bede mial dostepna środe i czwartek. W piatek raczej odpadam. Bedziemy sie zgadywac!
Super:) to dawaj znac jak cos:)
Jak cos to ja tez jestem chetny tylko musze o dentystke zahaczyc wieczorem, ale nie wiem jeszcze kiedy :)
Jak cos, to standardowo ugadamy sie tutaj i przez sms :)
A ja się nie chcę chwalić ale powiem to: mam już prawko w kieszeni, jupi :D
Gratki. Jak masz rowniez moto, to jeszcze w tym sezonie posmigasz troche :)
Chociaz nie wiem czy to dobrze. Ja przerabialem ten temat, to pozniej cala zime marzylem juz o wiosnie i dni mi sie masakrycznie ciagnely.
Cos za cos Lorku. Ja pierwszego sezonu smigalem do 06.12! :) I gdyby nie snieg, ktory mnie powstrzymal to pewnie moglbym wtedy smigac i dluzej ;)
No to jak Malik dzialamy cos dzisiaj?
Czy moze jutro przed spotem i pozniej do Arkadii?
Ten Twoj kumpel (chyba Tomek) pisal do mnie na forum SV, ze tez jest chetny na jakas przejazdzke.
Dobra! To jutro startujemy, kolo 17.30? :> Nie pozniej, bo znowu sie zrobi ciemno!
Moze wezmę jutro RR'ke? :> Kurcze, zebym mial kierunki cacy zrobione, to na pewno bym nią pociskal!
A tu cos na poprawe humoru!
http://www.gaskrank.tv/tv/motorrad-f...ile--16892.htm
No to gitara:) Oby tylko nie padalo. Moze jeszcze sie ktos dolaczy?
PS. bierz RRke to Cie przynajmniej objade :D
No własnie wczoraj wieczorem smigalem RR'ka, ale bez kierunkow to troche lipa. Zwlaszcza ze bedziemy na kilka moto, a ja lubie sygnalizowac co zamierzam zrobic.
Nie wystraszyła Was pogoda? Piszecie się dzisiaj? Nawet ta 1-1,5h gdzies sie przejedziemy i będzie ok. Pozniej na spota i pozamiatane :)
Paweł, no nie gadaj, będziesz na spocie?! :D
Malik ja sie pisze! Bo tak czy siak chce dzisiaj posmigac.
No dobra, żeby tradycji stało się zadość to posmigam z chlopakami i pojadę do domu a oni na spota! ;)
Gdzie i o której się umawiamy? Ja proponuje 17.30!
A teraz robimy to co tygryski lubią robić najbardziej! :
LISTA :D :D
1. Pablo85
2. Malik
3. ...
Jesli nie bedzie padac to ja tez sie pisze:)
LISTA :grin: :grin:
1. Pablo85
2. Malik
3. sebek
to gdzie sie ustawiamy?
Dobra, może jeszcze dołączy do nas kumpel co ostatnio na SV650.
Ktos jeszcze chetny?
Start 17.30! Miejscówka taka żeby wszystkim pasowała. Skąd Sebek lecisz? Skrzyzowanie Kasprzaka - Prymasa Tysiaclecia pasuje Wam? Jesli sebek z zoliborza lub z bemowa, to może umowmy się gdzieś w okolicach Broniewskiego?
Co do trasy to moj typ:
http://maps.google.pl/maps/ms?hl=pl&...a9c6290489ddbc
Krótko to krótko, ale szybko sie sciemnia. Jeśli będziecie chcieli to rozszerzymy to gdzies dalej, ale nie wiem czy będzie sens i czas :) Puscilem przez Marki trasę powrotną, ponieważ między stanisławowem pierwszym a Markami jest fajna nowa trasa z 4 ciekawymi zakretami. Gorzej ze to las i moze byc slisko, wiec nie do konca jestem przekonany. Czekam na Wasze sugestie. Chetnie tez rozpatrze w ogole inna trase :)
Z tej racji ze szybko się sciemnia to daleko nie wyskoczymy. Macie propozycje co do trasy?
Ja bede jechal z piaseczna wiec na 17:30 tam raczej nie zdaze:/
No to Cie jakos zgarniemy. O ktorej konczysz robote? Zaraz obmyslimy inna trase :)
1. Pablo85
2. Malik
3. sebek
4. KALI - nie :mrgreen:
1. Pablo85
2. Malik
3. sebek
4. KALI - nie :mrgreen:
5. Wiolka- też nie :)
Dobra, zaraz w wolnej chwili cos podumam.
Ma ktoś namiar na sklep z akcesoriami do moto na Białołęce (mio?) albo Bemowie? Chce sie przymierzyć do shoei qwesta, dotkąć i powkurzać sie ile za niego chcą.. :)
salon Yamaha na Modlińskiej za Mehofera w strone legionowa albo Inter Moto na Jagielońskiej
Kadej sklep motocyklowy na Modlińskiej przed GEMBUDEM w strone centrum
P.S jak ktos bedzie potrzebował jakies czesci,kosmetyki,akumulatory itp do motocykli to mam wiec jak cos dzwonic ;)
ja porównywałam ceny Arai i Shoei między Moto-Akcesoriami a Free&Fun - ten drugi miał fajne promocje i w razie czego warto się tam przejechać, mi dali rabat w postaci nie doliczenia rękawiczek do rachunku ;)
Dzieki za szybką odpowiedz. Uhma bike ma tylko kaski airoha (przynajmniej tylko o nich jest na stronce). Ale Moto-akcesoria to jest mi po drodze prawie i maja ten kask :) Dzieki Monia :)
Malik to co robimy? jedziemy na poludnie wawy? czy moze poczekamy na S8?
No nie wiem. Jaka trase wybieramy? Zanim Sebek przyjedzie to sie troche zejdzie, to moze sie przebijemy do niego jakos? Pogoda tez nie tega, ale chyba jest znosnie, co?
Rafek, jest jeszcze Larson na połczyńskiej przy Lazurowej ;)
To zbieramy sie tam gdzie ostatnio (skrzyzowanie Kasprzaka - Prymasa Tysiaclecia). I uderzymy albo na S8 albo podjedziemy na Wyscigi na puławska i poczekamy tam na sebka.
Ok, ja powinienem byc w okolicach 17:30.
Mama nadzieje, ze ulice wyschna.
Sebek ile przecietnie zajmuje Ci dojazd do powiedzmy centrum?
Z sebkiem chyba juz tylko przez sms :) Zadzwonie do niego to sie dogadamy juz przed wyjazdem. Ja tez mam nadzieje ze ulice wyschna!
Rafek, ja tutaj buty kupilem:
http://www.moto-akcesoria.pl/sklep_m...rszawa_prymasa
Pablo, autem do centrum jade jakies 25 minut. U mnie pogoda do d**y co chwile pada i burze przechodza i przychodza:(
Włodek tylko tam nie maja shoei :) a na prymasa podjade na pewno. dzieki!
Eeeeee to spotkajmy sie Pablo w moto-akcesoriach! Ja musze sobie rekawiczki kupic to moze cos tam pomacam w ramach oczekiwania na Ciebie!
To może i ja z wami pojadę na S8 jeśli za moją 200 w skuterze nadążycie ;)