No to przykro mi, ale masz zapewne zjechany gwint na regulacji :)
Może uda ci sie gdzieś dorobić taki element... ale ciezko bedzie.
A luzy moga być spowodowane brakiem silniczka regulacji, lub jego złym zamocowaniem.
Printable View
No to przykro mi, ale masz zapewne zjechany gwint na regulacji :)
Może uda ci sie gdzieś dorobić taki element... ale ciezko bedzie.
A luzy moga być spowodowane brakiem silniczka regulacji, lub jego złym zamocowaniem.
A mi sie udało rozkleic lampe z twardym klejem.Piekarnik elektryczny ,termoobieg,temp.130 stopni i lampe na jakies 20 min,pożniej wyjąc odchylic srubokretem czarny plastik tak żeby bylo widac szkło i delikatnie śrubokrętem podważyc szkło żeby odszedł ten klej od szkła ,który jest od środka w lampie,podważyc w paru miejscach i powinno odejśc u mnie odeszło
Akurat dysponuje piekarnikiem gazowym bez termoobiegu. Jakie nastawy piekarnika przekazać żonie? :D
Wysłane z Galaxy Note przez Tapatalk 2
ustaw na jakieś 80 stopni na jakieś 10-15 minut
Przeczytalem ten temat kilka razy i zastanawiam sie czy ktos znalazl srodek do uszczelnienia lampy, ktory pozwolilby na ewentualne drugie rozklejenie jej?
Wysłane z Galaxy Note przez Tapatalk 2
ja tym samym ciągle sklejam, kiedyś szukałem tego oryginału, zeby kupić, ale nie znalazłem....
ja rozbieralem lampy w celu pomalowania ich w srodku na czarny mat i pozniej skleilem je na klej do szyb. najlepszy klej do wszystkiego.
Dobra. W jaki sposob walczyc z parowaniem lamp? Dwa razy byly rozklejane, sa uszczelnione na laczeniu szyby z kloszem, dodatkowo uszczelnione dookola silikonem - malo. Wlacze lampy z zalozonym deklem paruja, zdejme dekiel przestają. Nie wlacze lamp, dekielki nie zalozone - paruja. Mial ktos tego typu przeboje i sobie poradzil? Lampy TYC - prosze o jakies sugestie prócz "kup se hella".
A wysuszyłeś dobrze środki lamp, klosz itd. po rozklejeniu? Jeżeli je myłeś i nie do końca wysuszyłeś to mogą parować, bo mają w sobie wilgoć.
p.s.
a, no i kup se hella :P