A ja mam pytanie co do niepopularnych marek
Np.Taki Lancer Evo 8/9 w ktorego ktos jeszcze wlozyl kilkadziesiat tysiecy
Jak to wycenic na AC? I czy w ogole maja w cennikach takie auto?
Printable View
A ja mam pytanie co do niepopularnych marek
Np.Taki Lancer Evo 8/9 w ktorego ktos jeszcze wlozyl kilkadziesiat tysiecy
Jak to wycenic na AC? I czy w ogole maja w cennikach takie auto?
Zalezy co rozumiesz przez "kilkadziesiat tysiecy". Jezeli jes to sprzet CA czy jakies felgi to raczej nie powinno byc z tym problemu. Trudno abyc ubezpieczal przerobki mechaniczne. Jest to doubezpieczenie auta. Nie wiem czy wszystkie towarzystwa oferuja taka usluge. Jest tez limit takiego doubeypieczenia.
Najlepiej wówczas przedłożyć faktury takich modyfikacji lub wykonać wycenę pojazdu + wyposażenie nieseryjne. Obojąć wówczas wszystko jedną sumą ubezpieczenia.
Sama opcja ubezpieczenia dodatkowego wyposażenie na pewną kwotę nie jest niestety opłacalna przy wypłacie odszkodowania.
Pozdrawiam
arielka
Dodano:
Doubezpieczenie to zupełnie inna kwestia.
Dodano:
Racja, najważniejszy jest dobry i satysfakcjonujący produkt :)
Zapraszam i służę pomocą :)
Pozdrawiam
arielka
Witam. Chciałbym zapytać czy jakiekolwiek TU respektują zniżki OC/AC jakie posiadało się za granicą? Za niedługo wracam z Norwegii do Polski. Miałem tu tzw. bonus 30% na ubezpieczenie. Czy w jakimkolwiek polskim TU dadzą mi dzięki temu zniżkę? Dodam że mam również zarejestrowany na siebie od dwóch lat samochód w Polsce, ubezpieczony OC/AC w Benefii (wyjeżdżając zostawiłem samochód ojcu, który go użytkuje bez przepisania na siebie).. ale dwa lata w Benefii to chyba mniejsze zniżki niż 30%? Pytam bo chciałem kupić A3 z 2003 roku i jak zobaczyłem koszty ubezpieczenia to się lekko zdziwiłem.. prawie dwa razy wyższe niż na rok starsze auto tej samej klasy które mam obecnie..
Chciałbym wszystkim odradzić firmę PZM. Miałem u nich AC, niedawno stłuczka i odszkodowanie zaniżone o jakieś 50% w stosunku do realnych kosztów naprawy.
Chciałem się odwoływać ale nie wiem czy coś to da...
Dla porównania, upływa mi okres ubezpieczenia polisy OC w PZU.
Dostałem grubą korespondencję z informację, regulaminem i blankiecikami do zapłaty.
Roczna składka za OC w PZU S.A. 807 PLN. :rolleyes:
To samo w AXA DIRECT 397 PLN. :thumbright: (OC, NW + holowanie po wypadku).
Są to stawki przy 60% zniżek.
Wybór jest prosty.
Do tego osoba która poleca AXE dostaje bodajże 50 PLN (osoba która wykupuje polisę podaje numer polisy osoby polecającej).
Można ? Można !
jak kupujecie ubezpieczenie w pakiecie z ubezpieczeniem domu to wychodzi znacznie taniej
przykładowo
mitsubishi l200, 2007rok, 2,5DID przy zniżkach 60% AUTOCASCO za sam samochod wyszło mnie 1500zł