ale ja absolutnie nie neguje tego ze centra jest do d...y, sam o tym pisalem kilka postow wczesniej, w 8l mi padla mi pare dni temu sama od siebie po 3latach, w 8p tez mam 3lata i az sie boje..
po przeczytaniu wielu opinii zdecydowalem sie na S5
Printable View
U mojego brata w małyszówce jest ori z fabryki 2004 rok i jeszcze działa. Przy zakupie następnego akumulatora wybiorę na pewno Vartę bądź Boscha.
a do 8L będzie pasował S5/74Ah, pytam bo jest on obniżony w stosunku do fabrycznego, a może wziąć S4/74Ah, który już ma te 190mm wysokości, ew. S5/77Ah?
Witam muszę wymieni akumulator , w serwisie powiedziano mi że powinienem miec akumulator 61Ah/330 i mam pytanie ponieważ słyszałem różne opinie co do mocy i co do producenta , mam pytanie czy mogę wsadzic akumulator WESTA-FORCE 60Ah/530 lub WARTA 62Ah/600 ?
i jeszcze jedno pytanie gdy załącza mi się wentylator od klimy obroty wskakują mi na 1100 czy to normalne ?
61Ah mozliwe, ale 330A to slabo widze. Choc faktycznie w Etce wystepuje aku 61Ah/330A.
Ja mialem od nowosci 61Ah/540A. Choc wlasnie na wszystkich stronach producentow aku sa podawane minimum 72Ah.
byłem w serwisie ponieważ miałem problem z odpalaniem , po diagnozie na kompie powiedzieli że aku , zapytałem więc jaki mam kupić panowie powiedzieli że do mojego auta 61Ah/330A ale dziś po przeczytaniu tematu zakupiłem Centre 72Ah/680A i jest jak na razie bardzo dobrze , powiedzieli też że skaczące obroty na 1100 były spowodowane właśnie akumulatorem , niestety obroty nadal wchodzą na 1100 w momencie gdy załączy się wentylator od chłodnicy bo klimę mam wyłączoną , co może być przyczyną ?
Hmm, a moze to alternator nie laduje aku i dlatego podnosza sie obroty, bo komputer probuje dac wiecej obrotow alternatorowi by ladowal.