U mnie rowniez zapamietuje ;)
Printable View
U mnie rowniez zapamietuje ;)
dmuchawa dostosowuje się do różnicy pomiędzy temperaturą zadaną (na wyświetlaczu) a temperaturą w aucie. Im większa różnica, tym większe obroty. Jedyny wyjątek, to jak masz zimny silnik, a potrzeba podgrzać wnętrze - wtedy klima czeka aż silnik się podgrzeje i dopiero wtedy podnosi siłę nawiewu.
Drugi wyjątek to jak się wciśnie odparowanie szyby ;)
racja ;] jakoś przegapiłem
Witam,
Mam możliwość dokonania przeglądu klimy i napełnienia czynnika, jednak nie znamd max. wartości czynnika w (g) jaki mieści się do mojego samochodu A3 1.6 benz.
Jeśli ktoś ma może takie informacje to będe naprawde wdzięczny.
Dobra wszystko rozkrecilem, schowek wyjalem, wiatraczek z silnicziem tez. Teraz odgzybiaczem psikac na chlodnice ta malutka? Na kanaly? i jeszcze gdzie jest to miejsce gdzie sie zbiera woda?
pozdro :) know-how na dniach.
ps. bart a jak Tobie idzie?
ja dzisiaj rozmontowałem wszystko, pokleiłem silniczek ten co miałem spsuty... wkrótce pojawi się fotorelacja w warsztacie, z hintami co i jak odkręcać, jakie klucze itd... postaram sie jakoś w ciągu dnia to wrzucić, chociaż tu kiepsko z netem mam... jeszcze nie odgrzybiałem, bo chciałem tym razem spróbować czegoś innego - ozonu... ale do tego celu musiałem naprawić obieg zamknięty... mam nadzieje, że poxipol jak stwardnieje nie podda się i wszystko bedzie działać ;]
Witam - 2 tygodnie temu uszczelniłem i nabiłem klimę - przy okazji przegląd był. Mechanik u którego wymieniałem rozrząd zwrócił mi wczoraj uwagę ,że na przeowodach od klimy kapie mi olej. Pytanie brzmi - czy to kwestia samych przewodów czy coś ze sprężarką ( bo chyba tylko tam olej występujew tej instalacji)?
Mam takie pytanie. NIe działa mi klima ale jak wcisnę gwiazdkę to się włącza, obroty się podnoszą ale klima nie chłodzi... Nie mogę VAGiem podłączyć się do klimy ale z poziomu silnika wyświetliło mi że kompresor działa. Co może być przyczyną? Bo zastanawiam się czy jak pojadę do warsztatu to skończy się na nabiciu czy wymienianie kompresora :(