ATE nie jest producentem a tym samym nie jest montowany seryjnie w Audi ;)
Printable View
ATE nie jest producentem a tym samym nie jest montowany seryjnie w Audi ;)
Witam. Chciałbym wymienic przednie tarcze i klocki. Doradzi ktoś coś dobrego powiedzmy koło 300zł za komplet?
Przy okazji chciałbym prosic o sprawdzenie rozmiaru moich tarcz.
A3 1.8 AGN 1998
VIN: WAUZZZ8LZWA096103
Przód 280mm
Tył 232mm
:thumbright:
Witam. Robie swapa i potrzebuje na przod tarcze 312mm i klocki. Zastanawiam sie nad Zimmermannem Sport. Polecane tez sa Miokody GT. Sam nie wiem co bedzie dobre. Jesli chodzi o klocki to zalezy mi na tym zeby mocno nie pylily. Pomozcie cos wybrac.
Wiem ze sa tu osoby, które sprzedaja czesci wiec oferty prosze na pw. :)
Z góry dziekuje.
Zimmerman z klockami Ferodo pylenie jest znikome, felgi czyste nawet po 2-3 tyg bez mycia.
Wysłane z mojego SAMSUNG-SGH-I337 przy użyciu Tapatalka
Cześć, czy mógłby mi ktoś sprawdzić numery klocków na przód i tył? Jest kilka rodzajów, gość powiedział żebym wymontował i przywiózł ale jak postawie Audi to nie będę miał czym dojechać do sklepu xD
WAUZZZ8LZ1A060143
Zabrzmiało jak byś się zapytał czy lepiej kupić Audi czy Fiata :D
A tak serio - tak jak koledzy piszą wyżej - Zimmermann Sport + Ferodo.
To dobry sklep Ci się trafił :D Przód masz 256mm, klocki z czujnkiem zużycia, tył jest jeden typ także tam problemu nie powinni mieć ;)
Witam czy mogłby ktoś doradzić mi jakie tarcze i klocki do przodu w audi a3 2001 WAUZZZ8LZ1A068009
Tarcze masz 256mm, klocki z czujnikiem. Firmy - np Zimmermann lub Ferodo
Witam. Jeśli chodzi o motoryzację to jestem laikiem, dlatego prosiłbym o wyrozumiałość i pomoc. Muszę wymienić tarcze i klocki hamulcowe w moim Audi z tyłu i z przodu. Czy mógłbym prosić o sprawdzenie rozmiaru moich tarcz i pasujących do nich klocków?
Audi A3 8L 1.6 AKL, vin: WAUZZZ8LZXA098218
Z góry dziękuję!
przód 256mm, klocki bez czujników
tył 232mm
siema, mam do wymiany tarcze z tyłu :) poczytałem troche, poszukałem - czy te http://allegro.pl/tarcze-pd-klocki-a...722595057.html będą dobre czy może coś innego?
będą wystarczające do Twojego samochodu
siema. w golfie V mojej lubej koncza sie tarzce... i tak sobie pomyslalem zeby do golfa wstawic zestaw z mojej S3 (praktycznie nowy orginal na zimmermanach wentylowanych) a do Audi dwutloczek z touarega itd na tarczach od R32.
Robil juz ktos cos takiego?
podejda tarcze z S3 8L do golfa 5 TDI 105 tzn jakie adaptery szukac???
sa jakies gotowce czy musze wszystko jak zwykle SAM...
Hej. Mam audi a3 1.6 1999r. Przy wymianie czujnika abs okazało sie ze tylne lewe koło wcale nie hamuje. Teraz pytanie, jakie klocki i jakie tarcze do mojego autka beda dobre? chodzi mi o ten rozmiar :) Na przód i tył. i jaka marke polecacie? bede wdzieczna o dokladny opis tych wymiarow. dzieki;)
Witam "sąsiadkę" ;)
Podaj VIN auta.
Wauzzz8lzxa060575.
przód 256mm, tył 232mm
Dziekuje;)
Witam, jestem w trakcie zakupu nowych tarcz i klocków do mojego Audi A3 8p 1,9 TDi (ASZ 130 KM). Być może powielam post ale chciałbym dowiedzieć się jaki rozmiar tarcz podchodzi do tego modelu oraz jaki zestaw byłby najlepszy jeżeli chodzi o producenta? Dodam, że będę podnosił w niedalekiej przyszłości moc mojej 130-tki. Z góry dzięki za pomoc ;)
Numer VIN podeślij ;)
WAUZZZ8P75A124784 @Lewian byś mogł mi podać jakie tarcze mam kupić?
Przód 288mm
Tył 253mm ;)
Witam mam pytanie w tym tygodniu zamawiam części z ipartsa do swojego auta , i chciałbym wymienić tarcze przód+tył i klocki przód tył . Pytanie do was czy zakup tarcz 288 albo 312 wymaga wymiany zacisków hamulcowych ?
Audi a3 8L 2001r 132kw
ja ufam tylko firmie textar nigdy mnie ta firma nie zawiodła a dużo tego założyłem klientom
Klocki na przód z czujnikiem czy bez? WAUZZZ8LZXA000473
według VIN bez czujnika
A klocki z czujnikiem tez beda pasować? Tarcza 256?
tak będą a jedynie co to urwij kabelek lub go przymocuj aby nie ganiał
Cześć. Chyba czeka mnie wymiana tarcz z przodu, ponieważ podczas hamowania z większej prędkości ok 100km/h drga mi kierownica. Byłam u jednego mechanika to bez większych oględzin kazał kupić nowe tarcze. Na stacji diagnostycznej sprawdzili zawieszenie, powiedział że wszystko gra, przejechał się potem i w sumie nie stwierdził nic konkretnego. Na pedale hamulca nic nie czuć. Powiedział żeby zmienić koła na inne i zobaczy jeszcze raz. Czytałam tematy o tym i wydaje mi się, że wymiana mnie nie ominie. Pomożecie w wyborze tych tarcz? Rozmiar, firma i jakie klocki do tego. Początkowo myślałam o BOSH ale może lepiej doradzicie. Moje auto to a3 8L 1.9 TDi vin WAUZZZ8LZVA001766
Jak sa grube to możesz e przetoczyć :)
Niech sprawdza Tobie tez piastę czy jest prosta, u mnie była prosta a prawa tarcza bicie miała..
No to wiec jak? Do 1.9TDI 98r. ALH na przód 280 czy 288? Klocki pod 280 i 288 są inne?
Tarcze masz 280mm co do firmy no to temat wałkowany wiele razy, jak zależy Ci na czymś na prawdę dobrym to Zimmermann
Panowie. Podpowie ktos srednice tarcz przednich do 1.6 AVU 2002 r
nr VIN
WAUZZZ8L62A075697
Jesli mozesz to sprawdz tył od razu. Dzieki.
Kupiłem już wcześniej klocki BREMBO P85041, tylko nie wiem teraz czy będą pasować skoro są aż 3 średnice tarcz..
Witam Panowie. Przegladałem dzis allegro w poszukiwaniu tarcz i klocków na obie osie mojej A3 1.6 AEH 8L z 97 roku i nieco zszokowały mnie ceny. Spodziewałem sie że za komplet na jedna os zapłace jakieś 400 a tu popatrzcie co znalazłem na tył
http://allegro.pl/ate-tarcze-klocki-...&aid=20493318& . Według opisu powinny pasowacdo mojkego samochodu.
A coś takiego na przód: http://allegro.pl/tarcze-ate-klocki-...&aid=20493318& . Zastanawiam się tylko czy te zestawy dadzą rade czy nie jest to przypadkiem podrobiony szajs ATE . Są także zestawy klocki plus tarcze za 90 zł !!!! które omijam szerokim łukiem i swoja drogą zastanawiam sięjak to mozliwe żeby to tylko tyle kosztowało. Co sadzicie o ofertach które wskazałem? Warte uwagi?
ceny oczywiście jak najbardziej realne chociaż zestaw za 90 zł to bym sobie osobiście darował chyba ze na tyle wyceniasz Swoje zdrowie i życie
do 1.6 w zupełności Ci wystarczą wskazane przez Ciebie zestawy
Zestawy za 85-90 odpuściłem z góry. Jest kilka rzeczy których nie rozumie. Z opisów aukcji wynika że grubośc tarcz tył to 9mm a tarcz na przód to 22 mm. Czy taka rozbniezność jest normalna? W opisie tarcz przednich jest ujeta informacja o tym, że tarcze są wentylowane ,a obecne które na samochodzie sa jednolite,nie posiadaja dziurek ani nacięć. Noi jeszcze jedno: Na allegro z przesyłką zapłace łącznie jakies 540 zł. Czy jest szansa żeby w normalnym stacjonarnym sklepie zamknąć się ze wszystkim w kwocie 600zł za części takie same lub podobnej klasy?
tak bo z tyłu masz litą tarczę 9mm a z przodu zawsze jest wentylowana(dwie lite z przestrzenią między nimi) 22mm
tu nie chodzi o wygląd a Ty masz gładkie tarcze(takie jak w ofertach)
na allegro z reguły jest taniej ale nie wyklucza to możliwości zakupu w sklepie stacjonarnym w podobnych cenach
popytaj na forum ludzi od części
http://www.a3-club.net/forum/forumdi...nia-komercyjne
Podzwonie chyba po sklepach i zapytam o cene takich zestawów. Jeśli będzie podobnie to odpuszcze allegro. I tak spodziewałem sie wiekszego wydatku
Cześć, chciałbym się poradzić kogoś mądrego jakie tarcze i klocki kupić. Mam A3 asz po chipie i problem z biciem tarcz. Wymieniłem już 4 komplety tarcz pierwsze trw - krzywe, dwa komplety rotinger też krzywe - po ok 2 tys km, ostatnio kupiłem ate klocki i tarcze które również się pokrzywiły. Wymieniłem piasty i łożyska lecz problem dalej się pojawia. Mechanicy twierdzą ze zbyt agresywnie jeżdżę i tarcze nie wytrzymują. Zastanawiam się nad kupnem nawiercanych tarcz i zwracam się z prośbą o pomoc w wyborze ewentualnie poradźcie od czego mogą się krzywić
kup mikody gt i będziesz miał spokój
Nie powinny się pokrzywić? Widze że cena coś mała. A co myślisz o tarczach zimmermann sport coat z?
zimmermann również dobre ale cenowo więcej(więc jak wolisz)
miałem 2 razy te mikody gt(na przód i tył) i 0 problemów
Tarcze masz 288 czy większe? Jaki klocek do tych tarcz?
1-wszy kpl. w a3 1.8 280mm
2-gi kpl. seat leon fr 312mm
klocki w obu ferodo premier
Dzięki za odpowiedź. Zaryzykuje te mikody. Mam nadzieję że nie pokrzywią się