Nic nie paruje - wszystko w najlepszym pozadku
Printable View
Nic nie paruje - wszystko w najlepszym pozadku
ja mam takie pytanie od jakiegoś czasu zaczyna mi z miski olejowej podciekać olej. Z tego co wiem to to nie ma w AGR uszczelki tylko jest masa uszczelniająca więc moje pytanie dużo z tym roboty, trzeba skrzynie rozpinać oraz czy da konieczna jet wymiana oleju bo nie dawno olej wyliniałem (2tys km)
nie trzeba wogole skrzyni ruszać, autko na kanał i spokojnie mozesz miske ściągnąć, a ta masa kosztuje około 20zł
ja z uwagi na to że jakiś ****k przy wymianie oleju zerwał gwint w misce owijam korek taśmą teflonową i dodatkowo smaruje starym ale sprawdzonym hermetikiem dla psychicznego komfortu i odpukać jest OK
Odnawiam temat:
Czy to jest częsty przypadek że cieknie olej z miski w miejscu uszczelniacza??
W moim wypadku równierz cieknie z korka spustowego - ale zmieniam olej wiec wymienie podkładki i będzie git, ale ponadto moja miska jest dodatkowo upaprana olejem z lewej storny (tam gdzie się łaczy ze skrzynią) i z prawej storny. I teraz nie wiem czy padł uszczelniacz czy może cieknie z góry?? Przewód wychodzący z turbiny też jest zaolejony - to może z tamtąd cieknie tyle oleju na dół?? Tylko autko dobrze jezdzi turbo pcha dobrze (wartość na przepływomierzu ok 137) to turbina pada? Czy tam są jakieś uszczelniacze??
Witam.
Ja również mam problem z cieknącym olejem z pod korka miski olejowej. W związku z tym proszę o podanie wymiarów miedzianej podkładki.
Witam mam podobny problem co wy mianowicie dzisiaj chciałem wymienić olej zdejmuje osłonę biorę klucz 19 i próbuje odkręcić śrubę niestety na darmo kręci się w jedną i drugą stronę najlepsze to że w miejscu i nie mogę odkręcić , przyszedł czas wymiany oleju i a tu zonk , jak najlepiej zrobić :/
Pojechać do warsztatu mechanicznego aby Ci wyssali olej góra.
Maggu wszystko ok ale wolałbym inne rozwiązanie myślałem czy nie powiększyć gwintu w tej misce gwintownicą tylko jak tą cholerną śrubę odkręcić :/ teraz nie wiem czy sama śruba jest walnięta czy w misce tam w środku , pech jak cholera;/