wyjmij i sprawdź/ew.przeczyść
http://www.a3-club.net/forum/showthr...68#post1426068
Printable View
wyjmij i sprawdź/ew.przeczyść
http://www.a3-club.net/forum/showthr...68#post1426068
Witam . Koledzy u mnie rns-e odświeża obraz mnie więcej co 2 sek. i pokazuje pozycję z delikatnym opóźnieniem ok 20 metrów czy to normalne? Sprawdzałem kodowanie i adaptację i wydaje mi się że jest ok. Navi dokładana przez poprzedniego właściciela.
Miałem podobnie, potem coraz więcej dziwnych zachowań - u mnie pomogło wyczyszczenie lasera
Laser wyczyszczony IPA mapy czyta bez zarzutu ale nie ma różnicy.
Panowie powiedzcie mi coś.
Nagrałem płytę DVD 3 mapy 2015 po włożeniu do napędu wgrało mi nowszy soft navi zakończyła update ale nie czyta mapy.. Dziwne bo nie czyta mapy a przeczytało update który jest na tej samej płycie... Czy włożenie DVD 1 powinno rozwiązać problem? Dodatkowo po włożeniu płyty nie pisze na ekranie tak jak w mapach że jest nr. kat plyty itp. tylko CD Software Update.
Nie każda nagrywarka nagrasz mapy, które bedzie późnej czytac. Soft możesz nagrać obojętnie czym dlatego zaktualizowało.
Czy jest ktoś na forum kto zgrał by mi PIN z RNS-e?
Radio jest fabrycznie zainstalowane w moim aucie, chce sprzedać swoją navi a nie mam do niej pinu. ASO pewnie krzyknie za taką operację kilkaset złotych. Jest na to inne rozwiązanie?
Tapnięte z S6Edge
Wydaje mi sie ze ktos kiedys wrzucal do warsztatu jakis poradnik jak wyciagnac PIN z RNS-E, niestety nie potrafie teraz tego znalezc ale wydaje mi sie ze to Golem wrzucal.
Odczyta o ile sa nagrane w odpowiedni sposob odpowiednia nagrywarka.
Odgrzewam kotleta. Miałem problem z laserem w RNS-E, ale po czyszczeniu zaczeło wszystko chodzić jak trzeba. Mam płytkę z mapami 2016, wkładam i jest komunikat: aktualizacja cd/dvd 0650. W navi chyba soft 0750. W tym temacie jest wzmianka o tym, ale jest to napisane tak chaotycznie, że nic z tego nie rozumiem. Niech mi ktoś wyjaśni o co biega.
Czesc mam taki problem z moją nawigacją rnse 193G led,
https://www.youtube.com/watch?v=yrpzAqg_feU
Zaczął mi wariować kontrast co widać na filmiku, więc postanowiłem wyciągnąć radio na parę dni i spróbować jeszcze raz i tak tez zrobiłem i wszystko działało bardzo dobrze przez 3dni a od wczoraj znowu to samo i zauważyłem że chyba dzieje się tak jak jest gorąco na dworze .
Co może się dziać tej nawigacji i czy da się to naprawić ?? z góry dzięki za pomoc
Może to być wina chłodzenia ?? Bo coś mi się wydaj że nagrzewa mi się ...
Może (:P) Wyświetlacz ?? Proszę o jakieś podpowiedzi z góry dzięki
Kupiłam A3 Sline 2007r i mam problem z odtwarzaniem cd i mp3. W aucie jest fabryczny sprzet z nawigacja Audi Navigation plus. Może mnie ktos poratować jakakolwiek wiedza co może być na rzeczy? Czy to znaczy, ze caly sprzet jest uszkodzony? Radio gra, nawigacji brak (musze kupic plyte z mapa), cd nie czyta ani kart sd... :(. Co mam robic?
Witam mam taki problem mam wgrane polskie menu i wersje softu 0750 chce sobie nagrać najnowsze mapy z 2016 roku ale czytałem że trzeba w obrazie płyty gdzieś zmienić wersje na 0760 żeby w ogóle coś zaskoczyło. Czy to prawda i jak mam zmienić coś w tym pliku tekstowym i gdzie?
to zależy, na bazie którego softu zrobiono to spolszczenie, które masz aktualnie.
z tego co kojarzę, od kilku lat oryginalny soft to 650/220(Media) i jeśli ta Twoja spolszczona 750 jest na bazie 650 to nic nie musisz robić.
Jak podmienisz wersję na płycie na 760 to wgrasz oryginalny soft bez spolszczenia.
posiadam też oryginalną płyte z mapami z 2011 roku i normalnie mi działa nawigacja a też niby jest wersja 650, czy to oznacza że mapy z 2016 w wersji 650 też mogą mi działać ładnie
wszystkie przesłanki mówią, że tak..
zresztą, straszny masz dylemat: kilka zł za płytę. :D
nagraj normalnie i sprawdź czy działa.. potem kombinuj czy potrzebna zmiana softu i jak utrzymać spolszczenie..
Płyta faktycznie kilka złoty ale niestety moja nagrywarka lg sobie nie rodzi z nagraniem płyty tak żeby navi ja obsługiwało wiec wywalić 160 złoty na nagrywarkę która nagra dobrze a tu się okaże że nie działa bo soft 750 to już nie parę złoty
Za każdym razem kiedy wchodzę do samochodu i włącza się radio zawsze gra pierwszy plik z karty SD. Radio nie pamięta jaki utwór leciał jak gasiłem samochód i dotyczy to tylko SD ponieważ płytę pamięta i stacje radiowe również.
Witam, Mam problem z rnse, otoz nie czytalo mi plyty wiec wyczyscilem laser i wszystko grało, po paru odpaleniach silnika wyskoczylo ze naped cd/dvd jest uszkodzony, plyta sie nie kreci wtedy i nie da sie jej wyjac. Po jednym dniu nagle zaczaelo dzialac, po znowu kilku odpaleniach samochodu itp znowu nie dzialalo, odlaczylem akumulator zeby sie wszystko zresetowalo i dzialala, wylaczylem i wlaczylem i znow nie dziala (ten blad za kazdym razem). Naped do wymiany czy jakis blad moze jest ? cos z kablami? Moze ta plastikowa oslonka zle sie ulozyla podczas skrecacania navi jak czyscilem laser , jakies pomysly?
Witam. Mam problem, w a3 8p nie włącza mi się radio rns-e, wczęściej wszystko działało normalnie do momentu rozładowania aku. Radio nie reaguje na nic, nic się nie świeci
Sprawdzałeś bezpieczniki?
Pod maską wszystko w porządku, jest jakiś dodatkowy bezpiecznik w radiu ? Jutro tam rzucę okiem bo nie mam kluczy do wyciągania
Musisz wyciągnąć radio i bodajze z tyłu jest.
tak, jest:
Załącznik 15259
Jest tez bezpiecznik z boku po lewej stronie kierownicy.
Witam, problem z RNSE jak w temacie.
Dokładane zamiast Concerta
Problem taki, że po zamknięciu auta cały czas czyta płytę navi i chyba temu mi aku zdechł. Jednakże jak rozwiązać ten problem?
Po zamknięciu auta płyta kręci sie jeszcze max pare minut i system się wyłącza. Tak samo jak otwierasz auto z pilota to od razu po otwarciu zaczyna czytać płytę żeby jak wsiadasz i uruchamiasz system to nawi była gotowa a nie dopiero wczytywało. Chyba że masz cos nie podłączone, cany itp ale to wtedy rado by Ci gało co 30 min.
Cześć, nie mogę sobie poradzić z rns-em. Od początku kiedy pamiętam, kiedy uruchamiałem samochód włączało się radio i od razu wskakiwał ekran radia i spis stacji. Od pewnego czasu kiedy uruchamiam auto na wyświetlaczu pokazuje mi się komunikat o wyborze języka i braku dvd nawigacji, ale dźwięk leci z radia i muszę przełączyć na radio żeby widzieć stacje radiowe. Czy można ustawić co po włączaniu radia będzie jako master się uruchamiało ? Chciałbym aby znów włączało się radio na starcie. Nie mogę znaleźć w VCD-sie odpowiedniego ustawienia. Czy ktoś z Was miał podobny problem albo wie jak to ogarnąć ?
Witam.Mam problem z rns
Dostałem rns 192c po sprawdzeniu wersji mam sw: x--- ?? ktoś wgrał zły soft? Navi ma PL nemu. I kolejny problem nie czyta kart pamięci sd formatowałem na fat i fat32 karta 512mb co może być?
Z góry dziękuje.
No właśnie włożyłem tam karty Kingston 512mb /2gb po włożeniu pisze "czyta nie wyciągać karty" i zaraz wyskakuje "pusty" i to wszystko. Nie widzi żadnej karty ;/
panowie jaka jest różnica w nazwie map o oznaczeniu CG a CM?
Panowie no i namodziłem chciałem sobie sam zaktualizować mapy w moim niedawno nabytym RNS-E Led z menu pl z mapy 2016 do 2017 pobralem mapy z znanego serwisu chom...j i chciałem sprawdzić czy moja nagrywarka w Toshibe podoła i wrzucam płytkę a tu aktualizacja a po niej soft SW0220 bez pl :-( mapy nie widzi tylko komunikat Pless insert mult....... Na szczęście mapa z 2016 działa:-) później znalazłem SW0150 wypaliłem zrobiłem downgrade z pomocą VCDS-a mimo zapewnień pewnego pseudo specjalisty który stwierdził ze uwaliłem nawi i tu moje pytanie co dalej bo mam jutro okazje wrzucić płytkę z SW 0220 i menu pl tylko czy to zadziała? bo teraz jest tak:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...58253ef9ab.jpg
Trochę mnie martwi ten X w SW
Witam
Wstawiłem RNS-E 193G. Wymieniłetm wzmacniacze w tylnej szybie na orginalne, a jednak mam problem z odbiorem stacji. Sygnał zanika nawet w mieście i nie działa Gala - ustawiona na 5. Sprawdzałem w engineering mode czy pokazuje prędkość samochodu i działa. Normalnie powinna się zmieniać siła głosu w zależność od prędkości. VCDS nie pokazuje żadnych błędów. W fabrycznym radiu Chorus działa Gala i radio super odbiera. Na chłopski rozum coś blokuje działanie Gali może i radia. Chciałem was zapytać, czy jest jakaś specjalna procedura uruchamiania nowego radia w samochodzie oprócz kodowania. Może coś źle zrobiłem. Szukam pomocy, bo chciałbym by radyjko fajowo grało.
A czy oprocz wymiany wzmacniaczy rowniez dostosowales okablowanie?
Zrobiłe jeden przewód trójpinowy i przedłużyłem fakre. Tak zapytam, bo nie wiem czy ma znaczenie, ale przy wprowadzaniu pinu do radia nie włączyłem zapłonu. Zrobiłem to wciskając pokrętło, wprowadziłem pin i zatwierdziłem pokrętłem. Następnie vcds zakodowałem sterownik. To wszystko.
Witam.
Mam problem z RNS-E, po zamknięciu auta pobiera ok 2,7 A. Po wyjęciu bezpiecznika od radia wszystko stabilizuje sie. Vag nic nie pokazuje. Proszę o jakieś sugestie.
Ponoć wymiana Gateway'a pomaga
O jakich nr szukać tego modułu? Do radia mam też podłączony zestaw parrot muszę go odłączyć i sprawdzić może to jego wina ze rns-e nie przechodzi w stan uśpienia.
Witam mam problem z Rns-e pierwszy zacięta płyta A drugi ekran mi się nie otwiera o Co chodzi Panowie ?
A jak to ogarnąć bo od razu jak kupiłem auto to już tak było
Witam mam problem z radiem rns-e auto kupione z Niemiec. Długo stało z rozładowanym akumulatorem. Po włożeniu nowego akumulatora radio nie chciało ruszyć. Słychać tylko wentylator. Po kilku dniach sprzęt zaskoczył ale grała tylko płyta CD bo nie znajdywało żadnych stacji. Po wyłączniu auta. Radio odpala przez kilka dni ale dopiero jak się auto nagrzałożenia rano było czarne lub takie drobne paseczki na czarnym LCD. Wczoraj zostawiłam auto w garażu niezamknięte a dziś jest wyładowany akumulator. Wg mnie to radio nie rozłacza się i rozładowuje akumulator. Kable w radiu wygładzają w porządku wszystko jest popodłączane. Gdzie szukać usterki. Proszę może ktoś podpowie co robić?
wypnij radio na noc i sprawdź co się stanie