Karola powodow moze byc kilka od slabego aku po cisnienie na cylindrach.
Ja bym raczej szukal przyczyny na przekazniku pod kierownica.
Wyszukaj tematy bo jest ich wiele na forum dotyczacych dieselka.
Wpisz NIE ODPALA i poczytaj troszke.
Printable View
Karola powodow moze byc kilka od slabego aku po cisnienie na cylindrach.
Ja bym raczej szukal przyczyny na przekazniku pod kierownica.
Wyszukaj tematy bo jest ich wiele na forum dotyczacych dieselka.
Wpisz NIE ODPALA i poczytaj troszke.
Danio dzieki poczytam cos o tym :)
Witam! Przewertowałem forum, nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Ostatnio miałem problemy z odpalaniem auta, tzn musiałem chwilę pokręcić z rana aby odpalić, albo bywało że samo samo mi zgasło, i później za cholerę nie chciało odpalić. Z wielkimi bólami (na pych) odpaliło, pojechałem więc do mechanika (było to w zeszłym tygodniu) wymienić pompę paliwową i filtr. Odbierając auto mechanik powiedział, że jest wymienione, ale i tak nie odpala jak powinien, on nie zna przyczyny (sic!). I faktycznie było tak, że z rana musiałem chwilę pokręcić żeby odpalić. Dziś natomiast dwukrotnie zdarzyło mi się tak, że stojąc na światłach auto bez powodu mi zgasło i nie mogłem odpalić, dopiero po dobrych paru chwilach z bólami odpalił.
Sporo wcześniej nigdy nie miałem problemów z odpalaniem, mróz nie mróz palił na dotyk. Kable i świece miałem wymienione w maju. Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie.
A3 1.6 AKL + LPG 1998r
Podlacz pod komputer bo byc moze jest czujnik temperatury padniety.
Byłem podpiąć się pod VAGa, z błędów wyskoczył czujnik położenia wału i sonda lambda. Zostawiłem auto u mechanika, żeby mi wymienili ten czujnik, na jutro auto będę miał do odbioru. Dam znać co i jak.
Odebrałem auto od mechanika, czujnik położenia wału został wymieniony,auto pali na cyknięcie :D
szybkie pytanie zadam, czy przez czujnik temperatury G2 , może autko ciezej palic ? ?
wcześniej bylo ok jak bylo cieplej, aku juz jest troche slabszy i pierwsze wrazenie to aku, ale wiem ze mam ten czujnik walniety bo na kompie jest i nie mozna skasowac go.
witam mam problem ze swoją a3 otóż, dla przykładu dziś samochodem pojechałem do pracy, po 10h wsiadam odpalam i samochód strasznie dziwnie chodzi otóż nie ma mocy, faluje na obrotach,ma strasznego muła i strasznie wyczuwalne zmiany biegów.. a jak np z dwójki wrzucam na luz to potrafią obroty spaść do 0 i auto gaśnie.. co może byc? dodam że mam gaz ale na benzynie jest to samo.. po jakiś 5min jest już ok...
W moim przypadku, jak założyłem niechcący nieoryginalny czujnik g62, samochód w ogóle nie chciał mi odpalić. Po wymianie jak ręką odjął. Myśle że może to byc przyczyna cięzkiego odpalania, tzn nawet na ciepłym silniku świece żarowe długo będą się palić itp co powoduje cięzkie odpalanie - często tak bywa.