My Ci tylko dobrze radzimy i żebyś była zadowolona:thumbright:
Ja mam zamienniki TYCa i świecą oki:D
Printable View
My Ci tylko dobrze radzimy i żebyś była zadowolona:thumbright:
Ja mam zamienniki TYCa i świecą oki:D
Znowu tak dużo roboty z tym niema :) Poproś kogoś z okolic Wrocławia, a jest tu trochę ludzi może ktoś ogarnie temat w miarę szybko. Żałować na pewno nie będziesz
a ja mam pytanie, spalił mi się żarnik Hid i wymieniłem żarówkę, problem jest taki że nadal nie świeci, przełożyłem przetwornice i nadal nie świecą, a żarnik i przetwornice są w porządku, więc gdzie szukać przyczyny?
wszystko podpiąłem dobrze i jestem tego w 100% pewny. Prawa lampa
Bezpieczniki.
z boku kokpitu ?
taa, nie ma innych :p
dzieki panowie ide obczaic :)
sprawdzałem i wszystko okej, bezpieczniki sa dobre więc gdzie szukac ?
znalazlem przyczynę, nie było napięcia, podpiete niby kostka ktorej kostki w ogole nie było, byly tylko druciki wsadzone z takimi zaciskami do kostki i cale to wypadlo te druty z zaciskami, wiec mam pytanie czy kupie taką kostkę w sklepie motoryzacyjnym ? bo do Aso troche daleko mam i nie mam zbytnio czasu. i ile kosztuje taka jedna kostka do prawej strony( od pasazera) ;>
raczej nie
szukaj na szrotach albo na allegro
jak b?dziesz kupowa? w ASO to nie zapomnij o pinach do tej ?e wtyczki
przedzwo? do go?cia ma autko poliftowe na cz??ci
powinien pom?c mo?e ma takie wtyczki w ca?o?ci http://moto.allegro.pl/audi-a3-2002-...740510488.html
czy oba xenony nadają sie do wymiany ?ten całkiem szary zapala kiedy chce a ten z żółtym osadem do strzału lecz słabawo. Oba do wymiany czy...
http://images40.fotosik.pl/999/ed04a900454dbf6am.jpg
http://images38.fotosik.pl/998/9f8657bd3d08a1f0m.jpg
prawda jest taka ze one sie wypalają i jak zmienisz z jednej strony to będziesz miał różnice patrząc na obydwie lampy jak będą zaświecone (jedno światło będzie bledsze)
ja bym wymienił oba :thumbright:
mam problem z lampami Sonar Angel Eyes Black. po zamontowaniu i przerobieniu dolnego uchwytu i dlugiej meczarni w wmontowaniu ich tak aby wszystko gralo mam problem z ustawieniem ich. biją mi za nisko. gdy krece tym manualnym pokretlem nic sie nie dzieje, drugiego jeszcze nie dotykalem bo bardzo trudny dostep do niego jest i bedzie trzeba rozmontowac chyba zbiornik z plynem chlodniczym a z drugiej strony odciac akumulator (z czego nie bede widzial jak ida czy na gore czy na dół). facet na diagnostyce powiedzial ze lewe mi dobrze bije a prawe trzeba podciagnac, tylko ze tak jak teraz mam to widze gora 10-15 metrow przed soba (czyli asfalt przed soba). moze znacie tez sposob sprawdzic czy dobrze swieca (nie za wysoko aby nie oslepiac innych).
Audi A3 2001 1.6 / po lifcie
z góry dziękuje
zaznaczonym pokrętłem kręciłem i nic
http://img593.imageshack.us/img593/6028/dsc0046uf.jpg
Uploaded with ImageShack.us
fastnick sprawdz czy nie spadł Ci klosz ze śruby do regulacji góra/dół.
Poruszaj kloszem czy nie jest luzny a najlepiej to wyciągnąć lampe i zobaczyć śrube (gwint) od regulacji.
wszystko jest wporządku, kreca sie juz w lewo/prawo.
wie moze ktos jak ulatwic albo polepszyc sobie dostep do regulacji góra/dół bez wyciagania akumulatora z jednej strony i zbiornika plynu chlodzacego z drugiej?
i czy moge tam wsadzic zarowki przeciw mgielne jesli nie mam w aucie takiej opcji na przod (bo w lampach jest miejsce tam na taka) i podlaczyc tak aby jak wlacze tylne to i przednie tez by sie wlaczaly? da sie to zrobic?
na ilu śrubach jest przykręcona lampa prawa ? i jaki klucz do tego trzeba mieć Torx ?
torx to T30
problem z regulacja swiatel rozwiazalem, troche sie nakrecilem ale ustawilem jakos i raczej dobrze bo nikt mi uwagi na drodze nie zwracal ;)
mam jeszcze jedno pytanie ktore zadalem wczesniej:
czy moge tam wsadzic zarowki przeciw mgielne jesli nie mam w aucie takiej opcji na przod (bo w lampach jest miejsce tam na taka) i podlaczyc tak aby jak wlacze tylne to i przednie tez by sie wlaczaly?
a ja mam pytanie, czy w panelu bezpieczników obok kokpitu macie kazdy bezpieczniek od 1 w górę ? bo w niektorych miałem luki, np w 22 gdzie światła mijania z tyłu prawe świeciło a po czasie już nic. i dużo innych, nie wiem czy kupić i wsadzić tam odpowiednie według rysunku spis bezpieczników. Bo przez brak 22 bezpiecznika padł mi predkosciomierz, wsadziłem tam 5bezpiecznik i zadziało światło i predkosciomierz.
a i przy wkładaniu lamp z powrotem urwałem zaczępę, na ktorej sie trzymała cała lampa bo dwie były już urwane, i pytanie czym teraz to przymocować, podłozylem podkładki pod lampą i jakos się trzymają, ale nie jestem tego pewien czy to odpowiednie, szukam pomysłu co innego by tutaj zastosować.
( jednak kostka nie była mi potrzebna, zrobiłem tak jak było po przednio, z plastiku podgrzewanego z granulatu zrobiłem mini kostke podtrzymującą wszystkie te kabelki za ktorą nie ma szans aby wypadła.)
a co sądzicie o tych lampeczkach ?
BOSCH Xenon Silver do 50 %
Witam,
Dwa szybkie pytania:
1. Ile trzeba dac za polifty TYC bo ceny wachają sie na allegro od 250 - 400 za komplet. Srednio są tak od 320 - 350. I sie zastanawiam czy brać taniej czy raczej w sredniej i mieć pewność, że nie dostane zadnych DEPO?
2. Ma już ktoś te zamienniki TYC dłuzej niż np 3 lata? I czy sie z nimi coś dzieje po dluzszym czasie?
Pozdrawiam
Ja kupiłem za 300 od forumowicza czarecki
Tu widzę wystawia kolejną partię. Jestem zadowolony i naprawdę polecam. Sprawdzone.
http://www.a3-club.net/forum/showthr...048#post826048
Na Tycach jeżdżę już 3 miesiąc i wszystko jest OK. W Radomiu Daszek jeszcze jeździ na Tycach już dłuższy okres czasu i wszystko jest OK. Narzekania były na lampy DEPO.
No to już się nie waham raczej. Od razu pojdzie komplecik i na przod i tył :P Dzieki wielkie :)
A jeszcze jedno:
jak wygląda sprawa z tymi pinami z kostki ISO z VW? Trzeba kupować wtyczkę poliftową czy bez problemu można ją zastąpić tymi pinami na kabelkach?
Ja piny dorwa?em tu : http://moto.allegro.pl/konektor-zlac...692804756.html
Idealnie pasuj? do kostek poliftowych zakupionych w ASO.
Co do zamienik?w to tylko TYC. Mi sie uda?o kupi? za 450 PLN TYCe na przod i ty? u ziomka z naszego forum:thumbright:
Kupujesz kostki z ASO + dokupujesz te piny co podał petertom,
Piny(te nowe płaskie) zarabiasz na tych kabelkach co je wyjmiesz ze starej kostki (stara ma okrągłe piny) i wkładasz do nowej kostki.
To wszystko.
Na pewno ten wątek byl juz podejmowany.... Jak ktoś znajdzie to moze podesłac :)
Jakie problemy napotkam chcac wymienić w mojej poliftowej A3 Lampy na Ori Xenony Hella.
Chodzi o podłączenie, i ten stabilizator jakieś.?
czyli kupuje lampy Hella Xenon i Plug&Play :), a to ze mam ręczną regulacje wysokości?
będziesz regulował ręcznie :D
marszal12321 upominam ze temat dotyczy lamp wiec proszę nie robic bałaganu w temacie tylko pisac w watku o cekach
pytania do Grabka można na pw dac nie prawdasz?
Witam Koledzy kupilem sobie dzisiaj te lampki do mojej a3 http://moto.allegro.pl/nowe-lampy-au...726475387.html Kostki nie bede kupywal bo kolega elektryk mi ich podlaczy :) a mam takie pytanko silniczki regulacji z przedlifta beda pasowaly??
mam pytanko jakie najlepiej kupić żarniki do orginalnego xenona przedlifem ds2 barwa w sumie mało istotna mogą być białe lub lekko niebieskie nie ma to dla mnie różnicy tylko bym chciał żeby było mocne światło,jak jeszcze ktoś zna jakiś sklep w krakowie lub okolicach co takie rzeczy sprzedaje proszę o namiar.
Wiem ze pewnie gdzieś było to napisane w tym temacie ale przejrzałem kila stron i mam dość
a co sądzicie o tych lampeczkach ?
BOSCH Xenon Silver do 50 %
szkoda pieniędzy lepiej kupic tanie zarówki z marketu "xenon Light" za 15zł i będzie to samo
kup sobie za 20 zł Tungsram Megalight +90% super świecą i fajnie wyglądają
to mówicie, że Tungsram to dobra firma i śmiało można kupić te żaróweczki do lampek TYC ?
jeśi chcesz mieć porządne światło to tylko hid da radę. A jeśli nie chcesz mieć w lampie sprzętu do sprawdzania znaków wodnych na banknotach;);) to ładuj barwę 4300.