jeśli Ty kupiłeś te lampy z tablicy, to musisz się dopytać sprzedawcy czy europejki, bo tylko ustawienie przesłony o tym decyduje, a nie żadne oznaczenia heheh
Printable View
jeśli Ty kupiłeś te lampy z tablicy, to musisz się dopytać sprzedawcy czy europejki, bo tylko ustawienie przesłony o tym decyduje, a nie żadne oznaczenia heheh
okej dzięki za podpowiedź, a sprzedawca sam nie wie, mówi że pochodzą z auta z niemiec.
Witam was :)
Mam pytanko do forumowiczów i kogoś, kto wymieniał już przednie lampy w A3 8L.
Mam zamiar wymienić przednie reflektorki z wielu powodów... między innymi: słabo rozświetlają drogę, 1 silniczek do manualnej zmiany wysokości świateł w lewym reflektorze mi padł, prawego reflektorka nie da się ustawić (ktoś popsuł pokrętło do zmiany kąta padania światła na boki), są zamglone i strasznie punktowo walą światłem przez co wydaje się, że boki jezdni są prawie wcale nieoświetlone...
Teraz pytanie mam do was w związku z wymianą: Czy te reflektorki: http://skottuning.com/lampy-przednie...00-czarne.html będą pasować do czarnego lakieru i ewentualnie czy dało by radę wsadzić tam xeny wrazie czego, skoro mają przesłone pod xen - chyba żaróweczki xenonowe mają inny rozmiar itd. więc czy będą miały "normalne" pole padania światła? A przy okazji, może ktoś kupił takie lampki i może podzielić się spostrzeżeniami w związku z różnicą w padanym świetle oraz oświetleniem drogi. Reflektorki sporo kosztują, a jeśli okaże się, że dużo nie zmieniają to byłbym raczej zawiedziony wiedząc, że zapłaciłem za zmianę czysto wizualną...
Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję Oczywiście możecie podsunąć inne rozwiązania oraz swoje propozycje reflektorków :)http://skottuning.com/lampy-przednie...00-czarne.html
daj sobie spokój z tym dziadostwem i zregeneruj swoje
A mógłbyś dodać więcej szczegółów? :) byłbym wdzięczny bo jak myślę o regeneracji swoich oraz wymianie w nich silniczka oraz tego "czegoś" co zmienia kat padania światła poziomo to nie za bardzo wiem gdzie mam to dostać. Ewentualnie jak ktoś ma ETKE to mógłby podać kodowe nazwy tych rzeczy? dodam, że mam lampy poliftowe z przesłoną na zwykłe h1.
mam opowiadać o dziadostwie czy regeneracji?
pokrętła nie kupisz, ale sa tacy co mają i mogą Ci to naprawić :)
no chyba mówisz o sobie :P
a jak u mnie będziesz robił to ostatnio 2 rzeczy zauważyłem że nie mam 1 uchwytu tego od klapki by ją trzymać (w lampie na dole ) i w środku cały wkład mi lata nie wiem czy z jakiegoś zaczepu czy co tam jest to nie wypadło bo jak za 1 razem wymieniałem żarówkę to trochę się nabawiłem i mogłem tam coś wcisnąć ?
mogłes np uszkodzić uchwyt silniczka, albo urwac górne mocowanie odbłyśnika - ale to jest mało prawdopodobne, wszystko da się zrobić :)
nie góra trzyma się dobrze duł latał w ręce :P tylko tego kawałka plastiku nie ma :P musiał byś dorobić takie ucho :D i w 1 weekend wyrobisz się ? :D
ucho to nie problem, zrobię Ci takie, że prędzej coś w lampie się złami niż to ucho :P
Jeśli opcja z kloszami jest taka o jakiej rozmawialiśmy to w weekend Ci to zrobię.