Strona 333 z 411 PierwszyPierwszy ... 233283323331332333334335343383 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 3,321 do 3,330 z 4102

Temat: Jakie lampy /xenony/soczewki/przedlift/polift itd

sarin's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    krk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUQ
    Podziękował
    143 razy

Domyślny

jeśli Ty kupiłeś te lampy z tablicy, to musisz się dopytać sprzedawcy czy europejki, bo tylko ustawienie przesłony o tym decyduje, a nie żadne oznaczenia heheh

sQ4nl's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2012
    Miasto
    Suwałki
    Auto
    Audi A3 Lift DSG
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI CBAB
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

okej dzięki za podpowiedź, a sprzedawca sam nie wie, mówi że pochodzą z auta z niemiec.

Data dołączenia
    Jan 2014
    Miasto
    Podlasie
    Auto
    Audi 8L
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF

Domyślny

Witam was
    Mam pytanko do forumowiczów i kogoś, kto wymieniał już przednie lampy w A3 8L.
    Mam zamiar wymienić przednie reflektorki z wielu powodów... między innymi: słabo rozświetlają drogę, 1 silniczek do manualnej zmiany wysokości świateł w lewym reflektorze mi padł, prawego reflektorka nie da się ustawić (ktoś popsuł pokrętło do zmiany kąta padania światła na boki), są zamglone i strasznie punktowo walą światłem przez co wydaje się, że boki jezdni są prawie wcale nieoświetlone...
    Teraz pytanie mam do was w związku z wymianą: Czy te reflektorki: http://skottuning.com/lampy-przednie...00-czarne.html będą pasować do czarnego lakieru i ewentualnie czy dało by radę wsadzić tam xeny wrazie czego, skoro mają przesłone pod xen - chyba żaróweczki xenonowe mają inny rozmiar itd. więc czy będą miały "normalne" pole padania światła? A przy okazji, może ktoś kupił takie lampki i może podzielić się spostrzeżeniami w związku z różnicą w padanym świetle oraz oświetleniem drogi. Reflektorki sporo kosztują, a jeśli okaże się, że dużo nie zmieniają to byłbym raczej zawiedziony wiedząc, że zapłaciłem za zmianę czysto wizualną...
    Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję Oczywiście możecie podsunąć inne rozwiązania oraz swoje propozycje reflektorków http://skottuning.com/lampy-przednie...00-czarne.html

Grabek's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Wyszków
    Auto
    OOOO
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T BHZ
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

daj sobie spokój z tym dziadostwem i zregeneruj swoje
    Części na sprzedaż do: Audi TT 8N BAM A3 8P Sportback R32 S-line Audi A3 8L 1,8T 3d Audi A3 8L 1,8T 5d Audi S3 8L 1,8T

Data dołączenia
    Jan 2014
    Miasto
    Podlasie
    Auto
    Audi 8L
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Grabek Pokaż post
    daj sobie spokój z tym dziadostwem i zregeneruj swoje
    A mógłbyś dodać więcej szczegółów? byłbym wdzięczny bo jak myślę o regeneracji swoich oraz wymianie w nich silniczka oraz tego "czegoś" co zmienia kat padania światła poziomo to nie za bardzo wiem gdzie mam to dostać. Ewentualnie jak ktoś ma ETKE to mógłby podać kodowe nazwy tych rzeczy? dodam, że mam lampy poliftowe z przesłoną na zwykłe h1.

Grabek's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Wyszków
    Auto
    OOOO
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T BHZ
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

mam opowiadać o dziadostwie czy regeneracji?
    pokrętła nie kupisz, ale sa tacy co mają i mogą Ci to naprawić
    Części na sprzedaż do: Audi TT 8N BAM A3 8P Sportback R32 S-line Audi A3 8L 1,8T 3d Audi A3 8L 1,8T 5d Audi S3 8L 1,8T

7. Podziękowania dla Grabek za pomoc w problemie

sarin (31-07-14)

pawelx91's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2013
    Miasto
    Katowice
    Auto
    audi
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T BAM
    Podziękował
    15 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Grabek Pokaż post
    ale sa tacy co mają i mogą Ci to naprawić
    no chyba mówisz o sobie

a jak u mnie będziesz robił to ostatnio 2 rzeczy zauważyłem że nie mam 1 uchwytu tego od klapki by ją trzymać (w lampie na dole ) i w środku cały wkład mi lata nie wiem czy z jakiegoś zaczepu czy co tam jest to nie wypadło bo jak za 1 razem wymieniałem żarówkę to trochę się nabawiłem i mogłem tam coś wcisnąć ?

Grabek's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Wyszków
    Auto
    OOOO
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T BHZ
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

mogłes np uszkodzić uchwyt silniczka, albo urwac górne mocowanie odbłyśnika - ale to jest mało prawdopodobne, wszystko da się zrobić

pawelx91's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2013
    Miasto
    Katowice
    Auto
    audi
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T BAM
    Podziękował
    15 razy

Domyślny

nie góra trzyma się dobrze duł latał w ręce tylko tego kawałka plastiku nie ma musiał byś dorobić takie ucho i w 1 weekend wyrobisz się ?

Grabek's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Wyszków
    Auto
    OOOO
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T BHZ
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

ucho to nie problem, zrobię Ci takie, że prędzej coś w lampie się złami niż to ucho
    Jeśli opcja z kloszami jest taka o jakiej rozmawialiśmy to w weekend Ci to zrobię.

Strona 333 z 411 PierwszyPierwszy ... 233283323331332333334335343383 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania