skoro tel Ci potrzebny do dzwonienia pisania i fotek.. to moze motorola moto g4? kupisz nowke na gwarancji i z calkiem fajnymi funkcjami.. tu masz aukcje http://allegro.pl/smartfon-lenovo-mo...578413845.html
Printable View
skoro tel Ci potrzebny do dzwonienia pisania i fotek.. to moze motorola moto g4? kupisz nowke na gwarancji i z calkiem fajnymi funkcjami.. tu masz aukcje http://allegro.pl/smartfon-lenovo-mo...578413845.html
Jesli chodzi Ci tylko o zdjecia to moze zostaw sobie ten tel do sms i dzwonienia a za tauzena kup sobie kompaktowa cyfrowke, ktora zrobi ladne fotki.
@topolciiia Motorola jest za duża i ma słabsze paramatry od Z3, jedyne co ratuje to 5Mpx z przodu.
@heko Moja leciwa Nokia powoli się sypie i coraz częściej uniemożliwia normalne użytkowanie, niestety czeka ja permanentne wyłączenie. Gdyby działała i miała jakiegokolwiek androida to bym się nawet nie zastanawiał i dokupił cyfrówkę za ~700 problem w tym, że nerkę i tak mam już pełną gratów więc telefon-camera w jednym rozwiąże ten problem.
Problem jest w tym, ze mało który fon będzie robił na prawdę mega dużo lepsze fotki niż Twoja nokia. Oczywiście w tych granicach cenowych. Kwestią pozostaje tylko znalezienie czegoś czego kupienie nie postawi Cię pod murem zwanym brak wsparcia. Stad chyba jednak ja bym wybrał z3 conpact. Z1 użytkuje mój brat i jest mega zadowolony. Z3 miał mój przyjaciel i dopiero po 3-4 zmianie telefonu gdzie kupił huawei honor 6 plus stwierdził, ze jest zadowolony.
Z innych telefonu na androidzie poleciłbym Tobie huawei p8 lite lub p9 lite (nie wiem czy ten drugi się zmieści w cenie). Wg mnie lepsze opcje niż ten s4 mini.
Jeżeli chodzi o kolejna alternatywę to iPhone 5s i teoretycznie masz wszystko czego potrzebujesz :) ale to już totalnie inny system i trzeba się trochę przestawić, ale z opisu Twojego użytkowania, szybko by Tobie się to udało, a robi mega ładne zdjęcia.
bierz zwykłego p8 - bedziesz wiecej niz zadowolony
Szparag calkiem dobrze mowi, z 5s bedziesz zadowolony, choc jest juz stary, ale ma kilka fajnych bajerow jak na przyklad touch id (choc nie wiem czy Tobie przyda sie do czegos wiecej niz odblokowanie telefonu :P )
Co do samego systemu, ja juz jakis czas temu zmienilem androida wlasnie na iosa, przyzwyczailem sie szybko, teraz na pewno nie wrocilbym juz do andka, z tym, ze u mnie kryterium byl jak najwiekszy ekran, bo przenosilem sie z Note'a 3 :P.
Aktualnie mam Nexusa 5X i nawet chwale sobie.
Maćko_3city ja totalnie nie zyje tymi dotykowcami ale powiem tak. Moj brachol ma Samsunga Ace 4 i to bardzo sympatyczny telefonik. Niezle parametry, mniejszy niz reszta, da sie go ogarniac jedna reka no i zdjecia robi calkiem niezle. Druga opcja z jaka mialem przyjemnosc to moj sluzbowy Samsung Galaxy Core. Wiekszosc zdjec zielonej zaby robilem wlasnie tym telefonem, kilka prywatnych wypadow weekendowych i powiem szczerze, ze zdjecia wyglada ladnie - na swoim monotorze prawie 30'' nie mialem na co narzekac. Teraz dla porownania mam sluzbowego LG K4 LTE i przy wyzej wymienionych ten tel zdjec robic nie potrafi w ogole - moja poczciwa Nokia 6700 chyba ma ten sam lvl.
Wg mnie jesli chodzi o telefony to najlepsze zjdecia robia Jablka ale to nie android i nie ta cena, o ktorej piszesz.
Dziękuję jeszcze raz wszystkim za wsparcie i inteligentne porady :)
Skończyło się tym, że odłożyłem nieco więcej $$$ i kupiłem Z5 compact z roczną gwarancją.
Pzdr,
Maciej
bardzo dobry wybór, mam i jestem zadowolony ;)
Pany co polecacie za ok 1,5kilo ? Ekran min 5", głownie to rozmowy/smsy i przegladanie neta. Jest duzo tego na rynku ale w oko wpadł mi Honor 8, co myslicie o nim ? Jest jakas lepsza opcja w tej kasie ?
moja kobitka pracuje na p8 lite i nie płącze mi że coś muli itp. Więc ten model wyżej - p9 lite.
Niby ten nexus 8 ciut lepszy od p9 lite ;)
W tych pieniążkach to zastanów się nad LG G4. Telefon jest wręcz pancerny (przetestowane wielokrotnie nim. robiłem nim żabki na Kazimierza Wielkiego we Wrocku ;p) dodatkowo na plus zasługuje Aparat który pomimo ponad roku od premiery nadal robi świetne zdjęcia szczególnie w słabym oświetleniu, czytnik kart SD czy Wymienna Bateria.
Ogólnie polecam całą serie G. Posiadam te telefony od G3 poprzez G4 i G5, aktualnie czekam na G6 ;)
Za słaby ten lg :(
Mam teraz Xiaomi Redmi note 2 2gb ramu i 16gb pamieci, procek 8rdzeni, szukam czegoś lepszego od niego tzn, wiecej pamieci, lepszy wyswietlacz i jeszcze szybsze działanie (chodz ten działa juz b. dobrze), póki co to widzę ze powyżej 5" to chyba tylko ten Honor 8 robi robote
Bardzo cie przepraszam ale sam napisałeś "Ekran min 5", głownie to rozmowy/smsy i przegladanie neta"
Co jak co ale nie można powiedzieć że LG jest słabe... Nawet jak byś chciał pograć w GTA Vice City czy Real Racing 2 to nie masz co się bać zacięć, Dead Trigger też śmiga jak złe.
Tak, zgadza się ;)
W tej kasie to nawet LG G5 wejdzie ale pytanie czy będzie lepsze od Honora 8 ?
Moim zdaniem tak. Posiadałem G5 ale go utopiłem...
Fakt moduły to taki bajer marketingowy ale straszną robotę robi aparat szerokokątny. Na płynność nie można narzekać Snap 820 i 4GB RAM robią robotę. Dodatkowo slot na kartę SD czy Wymienna Bateria to same plusy. Ale co mogę stwierdzić to telefon jest delikatny i szybko go porysować/uszkodzić...
Przykładowa Fotka:
https://s27.postimg.org/ihamkibmr/W108.jpg
Sprzedaję telefony od 6-ciu lat. Uważam, że nie ma sensu kupować telefonów typowych/topowych producentów, u których płaci się za znaczek. Ja teraz mam Xioami Mi 5s i jestem z niego bardzo zadowolony. Z ważniejszych parametrów to wyświetlacz 5,15", 3 GB ramu, 64 Gb pamięci, procesor 4 x 2,15, aparat 12 na podzespołach Sony, czytnik linii papilarnych i szybkie ładowanie (100% w godzinę). Na Androidzie 6 chodzi bardzo szybko i płynnie. Bateria 3200 i ładuję telefon co 3-4 dni, zależy jak długo na nim gram :-)
Edit: Najważniejsze, za telefon dałem 1080 zł. Nowy, prosto od producenta.
Znam temat Xiaomi, sam mam teraz Redmi Note2 i tez zastanawiam sie nad tym Mi 5s...
Cieżki temat powiem Wam, bo fajny jest ten LG G5, Honor 8 lub p9, no i ten Mi 5s...
Przy którym bede miał najdłużej wsparcie przez producenta ? chodzi o aktualizacje
Moim zdaniem LG. G5 posiada pewnie ok. 2 letnie wsparcie.
- - - Aktualizacja postu - - -
A ja z kolei nie ufam "chinskim" producentom telefonów.
Najlepszym przykładem było kupno Nexusa 6P (posiadałem ten telefon jako pierwszy lub jeden z pierwszych w polsce). Po wyciągnięciu z pudełka co się okazało? Okazało się że zamiast białego mam pomarańczowego mam żółty, białego różowy itp... Wada ekranu, ale co najlepsze że Huawei nie stwierdził żadnych problemów z telefonem i według nich telefon był jak najbardziej ok ;0 Takie rzeczy w telefonie za prawie 3300? Pragnę przypomnieć że w tedy Samsungi kosztowały po 2999.... Od tamtej pory żadnych "chinoli".
Faktem jest że na urodziny chyba sprawie mamie jakiegoś Redmi czy Honora, ale to tylko dlatego że można po taniości ściągnąć z Alie a mama i tak nie zobaczy niedociągnięć ;p
ja mam LG G5 i według mnie warty jest swoich pieniędzy i tak jak wyżej kolega pisał aparat szerokokątny robii robote :)
a właśnie przyszedł bo dla koleżanki zamawiałam nowość Lenovo P2 bawiłam się i uważam że za te pieniądze (1200zł na allegro) warto.. bateria 5100mAh, 8 rdzeniowy 4GB Ramu itd.. bawiłam się 30min według mnie super.. zobaczymy jak będzie dalej ale 2 lata gwarancji więc jestem dobrej myśli :)
Jeżeli chodzi o takie wady fabryczne, to zawsze mogą się trafić. Niejednokrotnie mi się zdarzyło wyciągać dla klienta nowy telefon z pudełka i zonk, bo telefon nie działa, albo wyświetlacz wariuje :(
Miałem nawet jedną sytuację z nowiutkim S6 Edge. Po wyciągnięciu z pudełka było wszystko ok, telefon chwilę popracował i pojawiło się pęknięcie wewnętrzne wyświetlacza.
Jeżeli chodzi o aktualizację to różnie z tym bywa, ale z reguły minimum to czas gwarancji chyba, że to jakaś marka no-name z Biedry
No tak ale kwestia nie jest powstanie wady (co jest normalne przy dużej produkcji) ale to że wypadało by sie przyznać, opóścić wymienić telefon a nie wmawiac zee jest OK
Tak, to by było podejście proklienckie, natomiast teraz serwisy patrzą tylko na zyski. Z doświadczenia powiem, że nieważne z jaką usterką wysyłamy telefony na serwis (np. nie działa głośnik, czy mikrofon), to w przypadku gdy jest jakiekolwiek pęknięcie na wyświetlaczu, zawsze jest wystawiany kosztorys na naprawę odpłatną, bo na 110% zgłaszana usterka powstała na skutek upadku.
Nawet w przypadku tego nowego S6 Edge, Samsung odmówił naprawy w ramach gwarancji mimo, że telefon był nowy i nie miał żadnej ryski, nic, tylko to pęknięcie wewnątrz. Od zewnątrz nie było czuć żadnej rysy. Dobrze, że klient zdecydował się wziąć ubezpieczenie podczas spisywania umowy. Wysłaliśmy z ubezpieczenia i bez problemu mu to zrobili.
Szukam jakiegoś nowego tel. Bo ten który teraz mam Kruger&Matz już niedomaga. Zawiesza się, brakuje miejsca i ekran lekko wylany. Co powiecie o marcie MyPhone. Mają kilka interesujących modeli.
Najpierw nam napisz czego oczekujesz oraz ile masz na to gotówki.
ja mam pytanie z nieco innej beczki, ale tez w temacie. mozecie cos polecic by wzmocnic sygnal w domu? przez kom by porozmawiac trzeba sie nieco naszukac by znalezc dobre miejsce, o internecie nawet nie wspomne
W jakiej sieci masz telefon? Z tego co pamiętam, to bodajże w Orange jest usługa wzmocnienia sygnału w budynku (w abonamentach firmowych). W Play nie ma takiej opcji, bo Play korzysta z nadajników wszystkich operatorów. W innych sieciach nie kojarzę.
Na pewno są anteny zewnętrzne, które wyłapują sygnał i doprowadzają go do środka budynku. Konkretnego modelu Ci nie podam, bo my nie mamy ich w sprzedaży, ale poszukaj na którymś z forów o telefonach. Na pewno padały już tam pytania o anteny zasięgowe.
Ps. Jeżeli masz Samsunga, to słaby zasięg jest normą ;-)
Można wzmocnić sygnał w budynku montując tzw. readapter:
http://allegro.pl/wzmacniacz-zasiegu-sygnalu-gsm-kompletny-350m2-lcd-i5684415240.html
Też mam często problem z zasięgiem, niestety taka już jest wada niektórych modeli smartfonów, zwłaszcza tych z metalową obudową. Do monitorowania sygnału polecam apkę Network Signal Info.
mam w orange wlasnie.
o tej usludze czytalem wlasnie wczoraj, mial dzisiaj do mnie konsultant dzwonic ale chyba zapomnial;) z tego co wiem to dla klientow indywidualnych tez jest usluga juz dostepna, trzeba miec net po kablu min 1mb i oczywiscie jest dodatkowa doplata :D
co do repeaterow to z tego co wiem to sa nielegalne i UKE moze nalozyc kare od 1tys w gore, bo taki wzmacniacz zakloca sygnal w promieniu 2 km:) ale ile w tym prawdy czy tak jest i to sprawdzaja to nie wiem:)
Pytanko, Huawei Nova czy Honor 8 ?
Honor zdecydowanie
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
A tak blizej to dlaczego ?
Honora mam za 1400 a Nova 1100, oba nowe, pytanie czy jest sens dopłacać do honora ?
korzystam z honora 7. Nie znam specyfikacji nova, ale gdybym mogl wziac jeszcze raz honora to bym sie nie zawahal. Honora 8 mialem tylko w lapie w sklepie, prezentuje sie moim zdaniem bardzo dobrze. Tez polecalbym honora.
Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
--> http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/hua...va-vs-honor-8/
Zastanawiam sie czy po prostu warto/czy jest sens dokładać 3paki do honora
do snapdragona nie jestem przekonany, wiec chociazby ze wzgledu na to bralbym honora.
Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
No właśnie snap oszczedza baterie i tel sie nie grzeje i chodzi płynnie. Na poczatku myślałem o P10 lite, on jest na HiSilicon Kirin 658 ale juz podczas recenzji na YT coś łapał laga czasami i to mnie zniechęciło do niego :( Potem bym sie tylko w*****ał na niego...
Panowie a pytanie z innej beczki czy, ktoś już bawił się nowymi Nokiami seri 6, 8 lub 9 ???
Wiem że upadła marka itd, ale od zawsze miałem i lubiłem Nokię i mam jakąś nadzieję że marka się odrodzi, bo seria 9 zapowiada się nieźle....
Dopiero to weszło to srednio z opiniami bedzie...
Tak jak patrze na np. Nokie 6 2017 to kupe kasy (ponad 1200) a bebechy takie sobie, zeby nie powiedzieć słabe..:(
Ja wziałem Honora 8 i póki co jestem zadowolony z zakupu ;)
Czyli jednak honor :D
Będzie pan zadowolony!
Tak jest :D:thumbright:
A ja od października testuję Xiaomi MI5s i złego słowa nie mogę powiedzieć. Topowe parametry za normalne pieniądze
Ja Honora wyrwałem za 1.2tys, Mi5s tez ok 1200 ale nie moge narzekac na Xiaomi bo sam do tej pory takowe miałem (Redmi Note 2 prime) i byłem mega zadowolony ;) jedynie aparaty mają takie sobie ale nie ma tragedii ;)
Siema użytkuje ktoś może huawei mate 9 pro? Zastanawiam się czy warto go kupić? A może polecicie coś innego o podobnych parametrach? Samsung odpada. 😝
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Ziomki z roboty z działu Telekom zachwycają się tym Mate 9 Pro. Dla mnie doopy nie urywa ani pod względem wyglądu ani parametrów.
czemu samsung odpada? jakieś racjonalne wytłumaczenie?
pomijając fakt że wszystkie smartfony to teraz jeden chooj z wyglądu, to z nakładką się muszę zgodzić, jest tragiczna. ale wszystkie pozostałe marki mają jeszcze gorsze nakładki ;)
Obecnie mam P9 na EMUI i jak narazie mi pasuje. Może dlatego też myślę o 9 pro. A jak się ma LG G6?
Wysłane z mojego Huawei P9