1.Conti,Michelin,Goodyear,Bridgestone,Pirelli....
2-Fulda,Uniroyal itd
Printable View
mój podział dotyczył producentów
conti z uniroyal
a fulda, dunlop to continental
teraz wiem o co chodzilo
W swoim aucie śmigan na Vredestein Ultrac Sessanta 225/45 i złego słowa nie mogę powiedzieć.
Ostatnio kupiłem do siostry a4 Uniroyal Rainexpert 195/65/r15 i stweirdzam że był to trafny wybór. Opony cichutkie, odprowadzanie wody również na plus, zobaczymy tylko jak z ich ścieralnością, ale to ocenimy po sezonie. Przy kupnie tych opon kierowałem się opiniami na różnych portalach i wszędzie miała wysokie noty
jakieś propozycje, bo wolałbym się jednak posiłkować waszymi opiniami niż sklepowymi czy rankingami tworzonymi na zlecenie firm. Ja dochodzę do wniosku jak normalnie jeździsz, czasem troszkę coś mocniej... to każda z opon się sprawdza. Tak na prawdę liczy się w głównej mierze jest wytrzymałość, by nie zmieniać za często:)
ja smigam na Bridgestone turanza er 300 i sobie chwale moze ktos tez sie na temat tych opon wypowie:) ja polecam te oponki
Panowie znacie opony HANKOOK Ventus Prime 2 K115?
jakie opony polecacie do 200 zł za sztuke ?
Ja zakupiłem Uniroyal RainExpert za 175zl/szt. jeżdżę 3 tydzień, w czym 2 deszczowe, opony rewelacyjne jak na nasze lato;) a tym bardziej na wiosnę i jesień. Na suchym po mieście też bez problemów. Jedyne co troszkę jest na mały minus to jak zdarza mi się jechać na autostradzie więcej niż 140km/h to stają się bardzo głośne... Tak więc jak jeździsz więcej w mieście, i trasie gdzie nie śmigasz po 150, to takie opony za tę cenę to jeden z lepszych wyborów.
Polecam :)