po 2 latach nic nie płacisz
Printable View
po 2 latach ? a nie po pół roku ? mnie zawsze uczyli ze po 6m-cach juz ten podatek nie obowiazuje
Grabarz w swoim poście pisał o 2 latach
Mam takie pytanko, w ciągu 1.5 roku na moja mama była właścicielką 4 samochodów, 3 moje i 1 swój obecny, 2 auta były sprzedane ale nie przed upływem 6 mies. Dzisiaj dostała wezwanie do skarbówki, mają do czego się doczepić? :D
zawsze w terminie :)
witam
kupilem 2-mc temu auto z zagranicy zarejestrowalem ubezpieczylem i chce je sprzedac, jaki procent podatku bede musial zaplacis do US, podkreslam ze mam auto ponizej 6-mcy jedni mowia cos o 7% inni znowu o 19% wkonu ile konkretnie
pozdr
Mam mały problem. W moim samochodzie została wymieniona w warsztacie samochodowym uszczelka pod głowicą (części objęte roczną gwarancją) po 3 miesiącach okazało się, że znowu przecieka. Mechanik powiedział, że części zostaną wymienione zgodnie z gwarancją, jednak koszt robocizny - ok 250 zł mam sam zapłacić. Czy słusznie mam zapłacić ten koszt, czy powinien to zrobić producent uszczelek? Serdecznie dziękuje
hej
dostalem pisemko z sadu ze chca mi wlepic mandat za przekroczenie predkosci (wczesniej bylem na komendzie w tej sprawie), ze sie odbedzie w tej sprawie posiedzenie, i ze moja obecnosc jest nieobowiazkowa. I tu mam pytania: czy jak sie pojawie to jest szansa na wynegocjowanie zmniejszenia mandatu?( wlepili mi najwyzsza stawke pomimo tego ze przekroczenie bylo w dolnej granicy widełek). Ponadto slyszalem ze niby moga dowalic mi jeszcze jakies koszta sadowe://// O tych kosztach gliniarz nic nie wspominal.
pozdro